Jump to content

Smije li se športsko društvo baviti i drugim djelatnostima


lovor01

Preporučene objave

Već postoji na forumu jedno donekle slično pitanje, ali ja bih postavio malo specifičnije.

 

Udruga smo u osnivanju i bavili bi se planinarstvom, ali i drugim oblicima rekreativnih i pustolovnih aktivnosti (brdski biciklizam, ekspedicionizam, paragliding...) i oživljavanjem kulturne baštine i restauracijom manjih starih objekata, poticanjem i razvojem turizma i slično

 

U Gradskom uredu nam tvrde ukoliko se učlanimo u Hrvatski planinarski savez, da nije moguće da se bavimo ovim ostalim djelatnostima, jer smo se deklarirali kao športsko društvo. Ako se učlanimo u Hrvatski planinarski savez, on je po definiciji (članak 1 statuta) športski savez, dakle svakako postajemo športska udruga. Napominjem da su Gradskom uredu nesigurni oko ovog pitanja, te bi oni najradije da budemo klasično planinarsko društvo, jer ne poznaju dovoljno zakone.

 

Moje pitanje je da li je Zakon o športu tako restriktivan da nam brani ove druge djelatnosti, odnosno, možemo li ih i trebamo navesti u svojem statutu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija