Jump to content

Kako do imovine - molim savjet


Simone

Preporučene objave

Nakon godina nesklada, sita svadja i ponizavanja, nedavno sam skupila hrabrost i napustila muža. U braku smo 6 godina. Naše dijete i ja sada spavamo kod moje mame i polako stajem na svoje noge: zaposlila sam se i radujem se prvoj plaći i novom životu. Pokušala sam razgovarati s mužem, da se rastanemo sporazumno, ali nije pristao. Nema veze, naći ću odvjetnika... i sve će se srediti.

 

Ali sad se pojavio novi problem: u našem iznajmljenom stanu su ostale moje stvari (i garderoba i nešto namještaja) do kojih ne mogu doći jer je prošli tjedan promijenio bravu!!!

Napominjem da ga nisam uznemiravala ni na koji način - jer mu unatoč svemu što se događalo između nas želim da nađe svoj mir i sreću - i takav čin mi je totalno nerazumljiv. Ali ja sad ne mogu do svojih ljetnih haljina (i mojih knjiga i slika koje su mi jako drage), a nemam novca da si kupujem nove.

Što mogu učiniti?

 

Molim vas, pomozite. Ja se nemam više snage s njim objašnjavati. On nije nasilan tip, mislim, nije me nikada tukao, ali je neugodan, viče i prijeti... Samo želim još jednom ući u taj stan i uzeti što je moje. Na ovim sam stranicama pročitala da se o bračnoj stečevini vodi posebna rasprava nakon rastave. Zar moram čekati do onda?

 

Osjećam se opljačkana. Kako da to riješim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Simone, koliko je vremena prošlo od mijenjanja brave?

Naime, u roku 30 dana od ometanja posjeda, odnosno od toga da te onemogućuje da dođeš do tvojih stvari imala bi pravo podnijeti tužbu za smetanje posjeda, odnosno u tvom slučaju suposjeda. Međutim, (iako si vjerojatno to već pokušala, ali to mi pada na pamet kao najlogičnije rješenje) - obzirom da kažeš da je stan iznajmljen, a on sigurno nije mogao bez pristanka vlasnika stana promijeniti bravu - pokušaj razgovarati s vlasnikom stana da ti omogući da dođeš do tvojih stvari jer je i on taj koji ti onemogućava da uzmeš svoje stvari.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija