Jump to content

slušanje ispita


Vanjaaaaa

Preporučene objave

Ako si iz ZG, ne škodi otići više puta da malo upoznaš komisiju, a kažu ljudi da mogu tako nešto i naučiti (bar na greškama drugih :)

Slušao sam ispit 2 puta, 1. put dok još nisam počeo učiti, i nedavno sad kad sam u fazi intenzivnog učenja, tako da mi je različit dojam o ta dva puta.

S obzirom da još nisam pristupio usmenom ispitu, ne bih znao detaljnije... :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja nisam slušala, ali mislim da je dobro otić slušat. ako si iz zgb idi više puta slušat, upoznat ćeš veći dio komisije i čut neka korisna podpitanja. ne moraš se za svako slušanje ni prijavljivat nego odeš prije usmenog zamolit pravosudnog policajca koji u pravilu dopušta slušanje ako nema veće gužve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

heh...hvala, ali mislila sam se naručiti na slušanje sada čim stignu rezultati pa...Ne znam ni sama....čula sam za te neke ispitivače strože pa me u biti zanima kakvi su oni, ali opet nitko mi ne garantira da će se potrefiti da baš njih slušam! Zanimaju me Kos, Garačić i Hanžeković...do sada sam čula da su oni najrazvikaniji (najgori)...ili ima još netko? :S

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako si iz zg i mozes ic slusat puno puta dodje super, pohvatas puno potpitanja, dosta toga naucis (ako si ucio vec ili ucis dok slusas) i vidis ispitivace

ako nisi iz zg onda preporucam da ides slusat ili vise od jednom ili niti jednom, mislim da od jednog slusanja dobijs najgori dojam jer se moze potrefit da je sve laganini ili da je sve koma i onda blah... tako se barem meni dogodilo, slusala sam dva dana za redom i nakon prvog dana imala sam dojam da je to bezvezni ispit koji prodjes bez beda, nakon drugog slusanja vise nisam :o

sta se tice komisije tesko je pogodit da slusas koga zelis a kamoli svih, ja sam slusala na tri roka koda i dosta sam iste ispitivace "dobila"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jos nisam izasla na ispit :D

ali ja da sam u zg bi isla stalno slusat ali nisam pa eto

imam frendicu koja nije slusala niti jednom pa je prosla od prve

sve je to relativno :)

u svakom slucaju ako ne odes slusat informiraj se o tehnickim stvarima znaci kako ispit funkcionira, koliko pitanja se vuce iz cega, kad ulazis, izlazis da se ne stresiras jos i oko toga na samom ispitu... iako again znam ljude koji nisu znala ama bas nis o tome kako ispit funkcionira i opet su super prosli, to ovisi o tebi, ja bi se ziva pojela da neznam sta kad i sta kako LOL

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

baš kao što baky kaže tako su i drugi meni rekli. a baky ako možeš napisati te tehničke detalje, ja nisam slušala i neću ni ići. nemam pojma kako to izgleda. zašto se izlazi van? ja sam mislila da tu nema čekanja ko na faksu. ono dođeš u 2 to krene i ne izlaziš dok nisi gotov. i ja sam kao i ti, volim znati detalje jer mi to olakša cijeli stres. imam neke otegotne okolnosti zbog kojih nisam uspjela organizirat nijedno slušanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

no problem :) evo ga...

 

Dakle dodjes prije 14

Na ministartvu imaju posebnu sobu/prostoriju di cekaju kandidati odvojeno od slusaca i prolaznika a na visokom upravnom nemaju ali ugl kandidate puste na kat a slusaci cekaju u prizemlju pa kao, ali u nekom trenu puste i slusace na kat pa ste opet skupa.

Kad se komisija skupi tajnik izadje van i malo isprica kako to izgleda ali ne bas puno, ovisi tko je tajnik.

Onda udjete unutra. Unutra je stol di je komisija i preko puta stol di su kandidati. Iza kandidata su slusaci. Na Visokom upravnom je puno veca prostorija a na Minisarstvu manju. Meni osobno se Ministarstvo cak i vise svidja jer se bolje cuje, na Visokom upravnom ako otvore prozore bude uzasno glasno izvana (pokusavaju otvarat prozore samo dok se ne odgovara ugl nego u pazi ili dok se pise koncept koliko sam primjetila).

Na stolu za kandidate vec stoje tabelice s imenima i sjednes di je tvoje ime. Nekad imas na stolu bocu vode i casu (plasticnu) ali zadnji put na Visokom upravnom nisu imali (hint: uzmi svoju vodu, casu ce ti uvijek nac ali vode nekad nemaju).

Tajnik onda predstavi komisiju, kaze tko je predsjednik, tko je ko i s kojim predmet se pocinje.

Onaj tko prvi pocinje odgovarat prvi vuce kartice, kartice su plastificirane i u bojama. Svaka skupina je svoja boja. Onda odmah trebas poredat kartice po brojevima jer moras izdiktirat ispitivacu (svi kandidati izdiktiraju) i onda dobijes malo vremena za koncept. Koliko vremena ovisi o ispitivacu.

Vecina ispitivaca ispituje na nacin da ako je to npr kp i kpp da pita jednog kandidata KP, pa drugog pa treceg pa onda opet predje na prvog i na KPP. Kod gpp nekad pita istog i zpp i obitelj pa onda drugog to a nekad pita jednog zpp pa drugog zpp pa onda opet prvog obitelj pa drugog... tako sve rascjepkano a nekad manje ovisi o ispitivacu ali to je par pitanja pa ti dodje svejedno.

Kad je gotova jedna grupa predmeta kazu vam da se malo odmorite i svi moraju izac van - i kandidati i slusaci. Onda oni kao vijecaju. Ako je neko pao pozovu samo tog nekog unutra. Ako su svi prosli onda kad tajnik kaze svi idu nazad unutra. Nece pocet dalje bez kandidata (ako ste npr na wcu ili nes lol).

Svaka sljedeca grupa predmeta pocinje prvi netko drugi, znaci ako vas je troje, prva grupa predmeta redosljed odgovaranja je: A, B, C, onda na drugoj grupi predmeta, B, C, A a na trecoj C, A, B pa opet na cetvrtoj A, B, C (ili A, C, B nisam bas ziher to).

Nakon zadnje pauze na kraju mogu uc samo kandidati a ne vise slusaci jer objava rezultata/prolaza je samo za kandidate. I to je to.

Kod odgovaranja uzmite si svoju kemijsku iako vam daju ako nemate, svoju vodu jer je nekad nemaju za vas, ali nikad ne pijte iz boce nego samo iz case (to tajnik upozori cesto), stvari mozete ostavit na klupama iza sebe pa za to nije briga.

Jel to dosta? Ako te jos sta zanima reci :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

slušala ispit danas - komisija - Sessa, Mrčela, Miletić, Barica Novosel, Glušić..

na mene su ostavili čisto ok dojam, jedini malo zahtjevniji bio je Miletić i Sessa na momente..Atmosfera je čak bila relativno opuštena, ne znam dal je to do kandidata ili komisije ili kombinacije :)

postavljaju jasna i kratka pitanja, sistem je bio da kandidat izvuče pitanje pa mu oni postavljaju hrpu pitanja vezano uz izvučenu karticu bez da očekuju da kandidat samostalno priča sve što zna o nekom pitanju što je po meni super jer se u moru literature teško svega sjetit i izvući neki smislen odgovor na pitanje...

rezultat na kraju dana je da je jedna cura prošla (zbilja je pokazala znanje), jedna je pala, a jedna odustala bez da je uopće pokušala..

evo i pitanja (stavit ću po brojevima jer se slaže s popisom ovim na legalisu)

Ustav, organizacija pravosuđa i EU - 12, 13, 36, 58, 68, 86, 95, 10, 25, 39, 75, 88, 107

GP i Trgovačko - 6, 18, 36, 40, 67, 90, 114, 132, 146, 164, 13,22,33,55,68,74,123,143,163,166

GPP, Obiteljsko - 16, 21, 26, 38,56,71,83,106,107,123

KP i KPP- 4, 13, 39, 49, 65, 113, 137, 156, 164, 167

Radno i Uprava- 3, 7,8,22,51,61,73,93,97,112

...i na kraju..ne mogu se oteti dojmu da je i kod ovog ispita sreeeećaaa ogroman faktor..kako što se tiče ispitivača tako i u odnosu na kartice...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija