Jump to content

Nagodba -radni spor


pelargonija

Preporučene objave

U sporu sam sa bivšim poslodavcem radi neisplate noćnog rada, drugog stupa mirovinskog i još nekih doprinosa. Glavna rasprava je 19.6.ion se želi agoditi jer da ako mi plati dosuđeni iznos putem suda ionako će mi skoro sve uzeti država zbog neplaćenih doprinosa. Je li to točno,da li da pristanem na nagodbu ili su dosuđeni novci moji novci, jer on je doprinose uplaćivao redovito ali ne u cijelosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DOPIS ODVJETNIKA

 

Poštovani,

ukratko da Vas obavijestim o stanju spisa u ovom trenutku.Dakle, nakon što je glavna rasprava bila zaključena u prosincu 2011.godine, sutkinja je istu preotvorila, jer joj je bilo sporno što je vještak izvještačio prekovremene sate i u dane kad niste radili (bolovanje 17.11.2011, 16.2.2009.) te dane kada ste koristili godišnji odmor u 2007. i 2008.godini.

 

Po konačno izrađenom nalazu i mišljenju fin.-knjig.vještaka tuženik Vam je ostao dužan razliku plaće na ime prekovremenih sati u brutto iznosu od 19.276,68 kn te davanja na plaću (doprinosi porezi i dr.) na 900,00 kn koje Vam je tuženik cijelo vrijeme isplaćivao na ruke i to daljnjih 12.042,17 kn na ime doprinosa za MIO iz plaće, 10.628,62 kn za porez na dohodak, 10.356,26 kn na ime doprinosa na plaću (zdravstvo, zapošljavanje, ozljeda na radu) te na ime otpremnine 4.246,34 kn.

 

Međutim, stvar je u tome da ako sud tako presudi, će

 

Vam faktički biti isplaćena razlika plaće na ime prekovremenih sati u netto iznosu od svega 1.488,44 kn i otpremnina u iznosu od 4.246,34 kn, ukupno 5.734,78 kn plus kamate

 

, dok ćete cijeli preostali suđeni iznos zapravo biti dužni uplatiti državi, jer su, po prirodi stvari, iznosi na ime razlike neplaćenih doprinosa i poreza prihod Republike Hrvatske.

 

Upravo iz tog razloga sam predložio tuženiku da se probamo dogovoriti da se zaključi nagodba prema kojoj bi on direktno Vama platio prethodno navedene izvještačene iznose u kojem slučaju ne bi bili dužni plaćati ništa na ime poreza i doprinosa, na što je on pristao te smo načelno dogovorili sastanak tijekom idućeg tjedna pa Vas molim da me obavijestite koliki je minimalni iznos na koji bi pristali da se zaključi nagodba.

 

U predmetu je zakazana rasprava za 19.lipnja 2012.godine u 13,30 h i ukoliko ne uspijemo postići dogovor sa tuženikom, glavna rasprava će tada biti zaključena te će biti donesena presuda. Sutkinja je tuženiku predočila da će najvjerojatniji opet suditi u Vašu korist, samo, kako je prethodno navedeno, većina dosuđenog iznosa će se odnositi na poreze i doprinose koji su, kako sam prethodno naveo, prihod državnog proračuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija