Jump to content

Lažne optužbe i anonimna pisma


Žme

Preporučene objave

Dobar dan,

 

Stiglo je anonimno pismo mome šefu da se drogiram (konzumiran marihuanu), isto tako pismo naslovljeno na moju majku da dugujem dilerima novce za drogu (a navodno se ne javljam na mobitel) uz prijetnju da bolje da se javim i platim da mi nebi došli doma.

 

U prvom slučaju osoba se predstavila kao nezadovoljni član centra di radim (s ljudima) u kojem su me nadležni upozorili na situaciju bez ikakvih sankcija jel je radna atmosfera takva da vlada apsolutno povjerenje i međusobno se štitimo, a i svjesni smo da kad radiš s mnogo ljudi, velika je vjerojatnost da ćeš za radnog staža naletit na nekog ili manje stabilnog ili nekog komu ne odgovaraš pa radi nepotrebne probleme na ovaj ili onaj način, te se takvim izoliranim slučajevima ne pridaje pozornost.

 

Već tad sam posumnjala na osobu s kojom sam privatno imala problematičan odnos, neuzvraćene osjećaje i puno drame oko toga koju sam dugo nastojala ublažit i "popravit", zbog čega me naknadno optuživala za sve i svašta, zajedničkim poznanicima pričala svakakve neistine o meni, a vjerujem da je dotična osoba slala i anonimna pisma. Inače je psihički nestabilna (psihjatrijski liječena osoba) i sklona svakakvim ekstremističkim osuđujućim razmišljanjima i ponašanju.

 

Nakon prvog pisma, drugo je stiglo naslovljeno na moju majku, slučajno san otvorila poštu (mislila nešto od obitelji) pa pročitala...naravno nisam prosljedila majci, jel je dosta emotivna, prevelik bi šok doživila zbog prijetnje da će doć doma iako je bila upoznata sa prvim pismom...unatoč tome što se ja osobno ne bojim praznih prijetnji al me smetaju potencijalne posljedice koje mogu biti na moju obitelj a i posao.

 

naravno, ništa od navedenog u pismima nije točno, u životu nisan kupila marihuanu niti poznajem dilere...da san konzumirala prije, jesam u nekolko navrata kad su me ponudili u društvu, ali iznimno rijetko, i u slobodno vrijeme kad bi neko usput ponudio iz ekipe, al ni to već dugo vremena....nikad organizirano i učestalo....tako da se više ne može reć ni da sam konzument!!

 

i sad...ja sam uvjerena u indetitet osobe koja to šalje (iz niza očitih faktora koje sad nebi navodila)... i želim tužit, nikakvu odštetu ili slično već upozorenja radi jel ne želim da se ovakvo nešto razvija dalje i utječe na moju obitelj i moju karijeru koja se svodi na rad s ljudima i loša reputacija mi može bitno naškoditi...

 

Postoji li mogućnost da ja pisma prijavim i tražim istragu pošiljatelja, i ukoliko potvrdi moje sumnje, tužim dotičnu osobu za maltretiranje i prijetnju na kraju krajeva, koja nije nešto ozbiljna (da će mi doći doma) ali je isto prijetnja??

 

 

bila bi zahvalna ako bi me netko stručan ili sa više iskustva savjetovao o ovom slučaju!!

 

 

lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 godina kasnije...
Nelogično obrazloženje.

 

rekli su mi da bi bolje bilo da se strpim radi svoje sigurnosti pa cemo vidjet u koliko se ponovi da dodjem ponovno i onda ce uzeti prijavu.... a sumnjam ja sam do sad sam mislila da je jedna druga osoba ali znate kako se kaze onaj za kog se covjek najmanje nada... mozda grijesim sad cemo vidjeti dobila sam par savjeta kako bi mogla saznati dal su moje sumnje opravdane... osoba na koju sumnjam je poprilicno agresivna tako da trenutno bolje sacekati....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Jel moguce da to radi prvi susjed radi zavisti... Čudno to što mi se svaki pokret zna ko dodje kod mene kad dodje koliko bude.trenutno nemogu na policiju jer pismo nisam dobila ja već otac mog djeteta.

Tako je i zadnji put pocelo,prvo njemu pa na czss pa meni onda stalo do sad..a kog prijavit?? Zadnji put su pitali na kog sumnjam..a ni sama neznam

 

Ažurirano

 

Se moze privatno nekak preko odvjetnika...

 

Ažurirano

 

Se moze privatno nekak preko odvjetnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel moguce da to radi prvi susjed radi zavisti...

 

Svatko tko vam je sumnjiv je mogući počinitelj.

 

...trenutno nemogu na policiju jer pismo nisam dobila ja već otac mog djeteta.

 

Onda može on.

 

...a kog prijavit??

 

Na koga sumnjate, sigurno imate barem neki uži krug prema sadržaju tih prijetnji.

 

Se moze privatno nekak preko odvjetnika...

 

Nema koristi od odvjetnika, jer on nema ovlasti koje ima policja i DORH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija