moco objavljeno: 12. svibanj 2006. objavljeno: 12. svibanj 2006. Potreban mi je kupoprod. ugovor za nekretninu sklopljen 1971g. ili njegova kopija. Kupac je uknjižen u porez. upravi i katastru, ali ne i u gruntovnici. Odvjetnik je rekao da bi pojavom tog ugovora riješili cijelu stvar u svoju korist.Naravno da sam probala doći do njega u por.upravi i kat. ali nailazim na odbijanje i nezainteresiranost, jer netko bi od njih trebao sići u prašnjavu arhivu i zasukati rukave, pa mi uvijek odgovore "ma kakvi to ne postoji". Nije mi jasno kako ne postoji dokument na osnovu kojeg su proveli knjiženje. Dakle kojim putem ići? Citiraj
GaiusI odgovoreno: 12. svibanj 2006. odgovoreno: 12. svibanj 2006. Ja sam imao isti problem. Drzavna uprava cuva dokumente po zakonu 20 godina, i to je obavezna. Sve ostalo ili ne cuvaju, ili likvidiraju ... ili prebacuju u Drzavni arhiv. Pokusajte u Drzavnom arhivu (trebate vidjeti kojem pripadate prema mjestu boravka). Mozda Vam tamo uspije pomoci. Ja sam u Drzavnom arhivu nasao kupoprodajne ugovore iz 1968. godine, pa Vjerujem cete biti iste srece. Pozdrav ! Citiraj
anonimno odgovoreno: 12. svibanj 2006. odgovoreno: 12. svibanj 2006. Pojedinačni ispravni postupak. čl. 200 Zakona o zemljišnim knjigama. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.