Jump to content

2 ovršna prijedloga za 2006 g. HRT


nezaposlena 3

Preporučene objave

Poštovani

Preuzela sam 4.07.2012. dvije koverte uz potpis i kad sam otvorila,vidjela sam da su oba ovršni prijedlozi jednog odvjetničkog ureda koji zastupa HRT,a odnose se na 2006 god.Jedan pokriva razdoblje od 1-6 mjeseca,a drugi 7-12 mjeseca.Na svaki su posebno uračunati javnobilježnički troškovi.Nije mi jasno da li je u skladu sa zakonom da HRT ako 31.1.2007 podnosi izvadak iz poslovnih knjiga prikaže prvih 6 mjeseci+kamatu od 1.2.-31.12.2006.(riješenje o ovrsi po tom izvješću -1.02.2007.),a onda 7.07.2012. šalje izvješće za 7-12 mj+kta obračunatu od 1.08.2006.-30.6.2007.god ( rješenje o ovrsi po tom izvješću -11.9.2007.)

 

Sve to je došlo sad 2012.god. i ukupna cifra bi bila oko 4000 kn. Račune o plaćanju više nemam.Nezaposlena sam,od 11.mjeseca 2010. korisnik stalne socijalne pomoći radi dijagnosticirane maligne bolesti i nesposobnooosti za rad dok traje postupak liječenja.

Imam mogućnost prigovora u roku 8 dana..iz sveg navedenog-molim savjet i mišljenje tj.je li opravdano da navedem ovakav postupak ovrhe i vremensko otezanje kao razlog da se ev.nešto korigira. Hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok se ne javi neki odvjetnik, predlažem da proučite kako do besplatne pravne pomoći na koju, djeluje, imate pravo:

- http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/50503-besplatna-pravna-pomo%C4%87

- http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/58629-Kako-do-odvjetnika-za-besplatnu-pravnu-pomo%C4%87

- http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?sec=169 (pošto Vam je rok kratak pokušajte kontaktirati HOK telefonski, možda da tražite tajnicu).

- http://klinika.pravo.unizg.hr/ (Pravna klinika ne radi od 13. 7. pa ih kontaktirajte čim prije)

- http://www.sudacka-mreza.hr/bpp.aspx (čini se da ne pružaju, ali možda će Vas znati uputiti na najbolju adresu)

- http://www.potrosac.hr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 (nije pravna pomoć, ali znati će savjetovati).

- nađite na žutim stranicama na imenik.t-com.hr odvjetnika koji vam je najbliži i pošaljite e-mail

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Evo mali komentar nakon dugo vremena.Danas sam bila na ročištu.To što sam se pozvala na zastaru nema veze.Ako je zahtjev podnesen tako da nije prošla godina dana za utuženje..uopće nije bitno nakon koliko godina će se o tome donositi presuda.

Zanimljivo je da ja kao korisnik pretplate od HRT-a nisam mogla dobiti nikakav pisani dokument o svom pretplatničkom odnosu,makar sam to tamo osobno zatražila 2012.god. kad su mi doma došla ta dva riješenja o ovrsi. Uopće nisu htjeli sa mnom razgovarati nego su me poslali u odvjetnički ured .

Danas mi je vježbenik iz tog odvj.ureda koji je bio na sudu kao predstavnik tužitelja dao,kao dokaz takvo pismeno izvješće bez ŽIGA i potpisa-ni HTV-a ni odvj.ureda.

 

 

 

U zapisnik je ušao početni datum tog ,ne i završni...kako je moguće doći na sud s takvim papirom? Po meni,takvog ga je mogao bilo ko napisati ako nije ovjeren,zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija