Jump to content

civilna služba


anonimno

Preporučene objave

Zanima me da li osoba koja služi civilni vojni rok može obavljati poslove javne djelatnosti. Naime, riječ je obavljanju civilne službe u lokalnoj upravi i samoupravi a osoba koja služi civilni vojni rok u toj instituciji je direktor jedne zajednice te institucije(općine). Zakon o civilnoj službi kaže:

" Članak 4.

Civilni se obveznik za vrijeme obavljanja civilne službe upućuje, u pravilu, na poslove koji odgovaraju njegovom znanju, stručnoj spremi i sklonostima ukoliko za takve poslove postoji potreba u pravnoj osobi ili tijelu kamo se upućuje na obavljanje civilne službe.

 

Civilnog obveznika ne smije se uputiti u pravnu osobu ili tijelo gdje je u vrijeme upućivanja bio zaposlen ili gdje je radio godinu dana prije upućivanja u civilnu službu.

 

Civilni obveznici za vrijeme obavljanja civilne službe obavljaju sve poslove iz djelatnosti pravne osobe ili tijela gdje su na civilnoj službi koje im odlukom odredi ovlaštena osoba u toj pravnoj osobi ili čelnik u tom tijelu, s tim da im se ne može odrediti obavljanje poslova za čije se obavljanje traži viša stručna sprema i dulje radno iskustvo od onog koje civilni obveznik ima.

 

Civilni obveznik dužan je za vrijeme civilne službe obavljati poslove prema rasporedu obavljanja poslova u toj pravnoj osobi ili tijelu (rad u smjenama, noćni rad i sl.)."

 

Molim vas da mi objasnite konkretno ovaj slučaj.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali on radi (služi civilni vojni rok) u drugoj pravnoj osobi, a ne u onoj u kojoj je primarno zaposlen.

 

Čelnik tjela donosi odluku kojom se novak raspoređuje na poslove za vrijeme civilnog služenja i on je taj koji će procijeniti u skladu s gore citiranim tekstom zakona što će ovaj raditi.

 

Prema tome, odgovor bi bio može obavljati one poslove za koje ga ovlasti odgovorna osoba u pravnoj osobi.

 

Poslovi javne djelatnosti je jako jako široki pojam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija