Jump to content

regres za pripravnika


banana123

Preporučene objave

Zanima me da li kao pripravnik u zdravstvu imam pravo na isplatu regresa? Bila sam zaposlena u državnoj ustanovi a pripravnički staž financirao HZZO. Radila sam godinu dana i u zadnjem mjesecu pripravničkog staža dobila pravo korištenja godišnjeg odmora kojeg sam iskoristila u cjelosti. Očekivala sam regres uz godišnji odmor kojeg nisam dobila. Na upit zašto mi nije uplaćen dobijem 2 različita odgovora iz uprave ustanove u kojoj sam bila zaposlena. Jedan odgovor je bio da to nije običaj da se pripravnicima isplačuje regres a drugi da se nema novaca. Napomenula bih da su svi ostali zaposlenici ustanove u kojoj sam radila dobili regres. Prema kolektivnom ugovoru zdravstvenih djelatnika svi radnici imaju pravo na isplatu regresa ako koriste godišnji odmor a u ugovoru o radu koji sam sklopila sa tom ustanovom nigdje se ne spominje da nemam ta prava. Ako je to državna ustanova da li pojedinac zaposlen u upravi ima pravo odlučiti da pripravnici nemaju pravo na nešto što im po kolektivnom ugovoru pripada? Što da napravim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podnesi pismeni zahtjev za isplatu regresa (preporučeno i sa povratnicom ili da na kopiju zahtjeva nadležni pečatom i potpisom potvrde primitak pismena .pismena,povratnici i potvrdu o preporučenoj pošiljci čuvaj)

imaš rješenje o godišnjem odmoru (čuvaj ga )

zastara za potraživanje iz radnog odnosa je tri godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam rješenje, imam i zahtjev sastavljen sa napisanim zakonski odredjenim rokom odgovora moram ga još samo poslati. Za zastaru isto znam jedino ne znam što u slučaju negativnog odgovora? Jel onda pišem neku žalbu il da prijavim slučaj inspektoratu? Nisam jedini pripravnik u toj ustanovi kojoj nije isplačeno ima nas još koji ćemo slati zahtjeve a ima i onih koji su se pomirili s tim da neće dobiti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija