Jump to content

Hitno - stanodavac laže i radi probleme


Tochka

Preporučene objave

Poštovani,

ispričavam se na dužini, no cilj mi je sve činjenice iznijeti i dobiti koristan savjet, hitno je.

U stanu smo ja i cimer živjeli od 9. mjeseca prošle godine. Imamo ugovor, prijavljeni na MUP, a ja na poreznu (jer na njegovom ugovoru nema cifre, ispada da je tamo živio zabadava) s umanjenim iznosom

(da se sakrije od porezne), a ne stvarnu cifru koju smo plaćali (par stanarina na tekući račun, ostalo na ruke jer se bojala da ju ne ulove, za zadnjih nekoliko stanarina smo tražili da potpiše da smo platili puni iznos za tekući mjesec).

U početku smo dali polog koji, nažalost, nije u ugovoru, a koji je trebao standardno poslužiti u slučaju da treba nešto popraviti, pokrečiti ili sl.

Ovaj mjesec mi iselili, dogovorili se da ja iselim prošli tjedan,a cimer prije 2 dana. Stan je imao obje sobe nenamještene, riječ je o novogradnji, bio je uredan i prema ugovoru smo ga morali održavati u stanu pogodnom za stanovanje, odnosni vratiti ga u nađenom stanju. Što je i činjeno.

Pri iseljenju sam ju izričito zamolila da sve pregleda, malo se nećkala, kao ma sve je ok, pa vidi ona da je sve super, ali sam inzistirala da sve vidi te da mi nakon toga potpiše potvrdu da sam iselila, podmirila troškove i vratila stan u urednom stanju.

Polog nije željela vratiti, što je i ranije najavila, svaki put smišljajući novu priču zašto ga ne vraća, uključujući to da se polog ni inače ne vraća NIKAD, a i ona će kao krečiti stan. Ja sam polog jednostavno pustila i rekla cimeru neka on još eventualno proba.

 

Prije 2 dana on iselio, s njim je bio njegov prijatelj pred kojim je žena rekla da će ona u slučaju potrebe tvrditi da polog nikada nije ni primila. Potpisala mu je potvrdu da je napustio stan. Nakon toga meni stiže SMS u kojem navodi nepostojeće kvarove, tipa da ne radi pipa nad kadom, da su dihtunzi na prozorima strgani, kolo na vratima za zaključavanje pokvareno, te da je sve užasno prljavo, zidovi prljavi itd.. Meni aposlutno ništa nije bilo jasno, kontaktirala cimera koji je bio van sebe jer ništa od navedenog nije istina. Sve i da je, tome služi polog.

Ispostavilo se da je taj prljavi zid jedna mrlja od papuča na zidu i za njegovog radnog stola, no po načinu na koji ona opisuje stvari ispada da je bio opći raspašoj.

Danas mi javlja da je u stanu bila odvjetnica koja im je tobože savjetovala da unajme majstora za krečenje i ženu za čišćenje (stana koji je čist), te da joj ja/mi po ispostavi računa moram uplatiti još 300kn, a polog će biti uključen. Pošto ja nemam blage veze o čemu ona priča, niti sam ja taj famozni nered vidjela (žena ili izmišlja ili je sama demolirala nešto),napisala sam joj neka se za sve što ju muči obrati cimeru budući da je ona bila sa mnom kad sam stan napustila te da mi je fino potpisala vraćen uredan stan ( i tada je sve bilo u najboljem redu)

Što je meni činit u ovakvoj situaciji i kako se zaštiti od daljnjih izmišljotina budući da imam njen potpis da je stan vraćen uredan? Ima li netko takvih iskustava? Sve da joj i dam te novce, ne mogu znati da neće opet pokušati, a imamo svjedoke kakav je stan bio (ne ulazim u to što je ona ili netko drugi s tim stanom radio nakon nas)?

 

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako posjeduješ njen izjavu ,koju je potpisala kod napuštanja stana,da je stan predan bez nedostataka,oštečenja ,pusti je neka se ukopa .neka podnese tužbu.bivši cimer je izašao kasnije i nisi odgovorna za kasnija događanjau stanu .

ako na sudu prizna polog protutužbom tražiti povrat sredstava , uvečano za zakonske kamate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, posjedujem neovjerenu izjavu da je "stan vraćen u urednom stanju te su sve režije podmirene".

Pretpostavljam da u urednom stanju znači bez oštećenja i sve, inače mi ne bi ni potpisala.

Ja sam joj i napisala da ne mogu biti odgovorna da događanja koja su eventualno uslijedila nakon mog izlaska budući da smo stan napustile skupa i nemam otada pristup stanu.

 

Ima li netko primjer iz prakse? Da je bio krivljen tjedan dana nakon iseljenja za nešto? Što je ona u tom stanu radila, ja ne znam.

Ako me kontaktira, da li da tražim da me pusti u stan da vidim što to točno ne valja na zidovima ili da mi pošalje slike )opet, može poslati bilo što?)

Želi mi ispostaviti račun za krečenje i čišćenje, zanima me kako to ide, kako se konkretno ispostavi račun osobi koja ništa nije kupila niti naručila ikakve radove?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija