Jump to content

Razvod/trudnoća s drugim/selidba u inozemstvo


Tea100

Preporučene objave

Ovako... razvod braka mi je u tijeku od travnja ove godine, čekamo poziv za socijalnog. Dijete mi ima godinu dana,živim s roditeljima , nezaposlena sam. Imam drugog dečka kojeg je moje dijete jako dobro prihvatilo jer sa biološkim ocem nikad nije imao neku posebnu vezu. I mislim da sam trudna s njim. On bi dijete, i ja, ali problem je sto jos nisam rastavljena, a i on nije iz Hrvatske. Zanima me na koji način objasniti sudu/socijalnom ovu moju situaciju i da li se ja mogu sa djetetom preseliti u neku drugu državu gdje cu naci posao i zivjeti, ali da predlozim da dijete dva puta godisnje dijete vidja svog oca po 10-15 dana? U taj brak u kojem je u tijeku rastava sam ušla bezveze i nikad nije bilo ljubavi niti ničeg lijepog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na mogućnost da ste možda trudni s osobom s kojom niste u braku, mislim da je bitno skrenuti vam pažnju na odredbu članka 54. Obiteljskog zakona koja propisuje da "Djetetovim ocem smatra se majčin muž ako je dijete rođeno za vrijeme trajanja braka ili tijekom tristo dana od prestanka braka."

 

To znači da ako se i dijete rodi nakon što razvod bude završen, automatizmom će se vaš sadašnji muž smatrati ocem tog djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija