Jump to content

Viđanje djece


Trol

Preporučene objave

Otac sam dvoje djece od 7 i 4 godine i sudskom odlukom imam pravo na njihovo viđanje koje mi bivša suprruga uskraćuje. Preselila je na novu adresu, ne javlja se na telefon i ne odgovara na poruke. Zadnji put kad sam pričao s djecom rekli su mi da me ne vole jer nedajem više ''lovu'', a očito je da su djeca pod utjecajem laži njihove majke. Do sad sam plaćao 4000 kn mjesečno svojom voljom jer sam bio zaposlen u inozemstvu. Predao sam tužbu za smanjenje alimentacije za koju sad čekam poziv.

Dali mi tko može pomoći kako da stupim u kontak s mojom djecom pošto se s njom ne može?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavite to nadleznom czss-u odnosno onom czss koji je nadlezan za podrucje stanovanja Vase djece koje je Vama zadnje poznato. Oni moraju pokusati stupiti u kontakt s majkom i ici provjeriti situaciju jer ukoliko se majka djece uistinu nije nikome (pa ni czss-u) javila sto se tice tog preseljenja onda se definitivno ne ponasa u skladu s dobrobiti djece te czss mora interveniarti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka djece nije se smjela preseliti sa djecom dok se s vama nije dogovorila oko legitimnih prava djece, a to su susreti i druženja sa vama. Nameće se logično pitanje kako je u interesu malodobne djece promjena sredine na koju su djeca već navikla, stekla prijatelje itd!?

Alimentacija sa susretima i druženjima nema nikakve veze, niti se smije jedno s drugim uvjetovati, to su posve različita dva instituta.

 

"Dali mi tko može pomoći kako da stupim u kontak s mojom djecom pošto se s njom ne može? "

Odmah pismenim putem izvijestiti nadležni Centar, te policiju kako bi se utvrdilo gdje se djeca nalaze. Također izvijestiti nadležni centar o govoru djece koji nije u skladu sa njihovom dobi, a što sve ukazuje na manipualciju djecom.

Preseljenje djece u cilju spriječavanja kontakata sa ocem je zlostavljanje djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Molim jioš uvijek za pomoć. Prijavio sam cijeli slučaj centru, ali oni još uvijek ne reagiraju i ta priča se nastavlja. Može li mi netko poslati neki primjer tužbe i gdje moram se obratit za predaju iste. Nisam već ni poduže čuo svoju djecu, a ona uvijek ima neki izgovor da mi ih neda niti na telefon. Djeca žive u Rijeci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...a bilo bi lijepo da ste objasnili/informirali kako se roditelj može u te nakane obratiti daljnjim podnescima CZSSu, pravobraniteljici za djecu, nadležnom ministarstvu, kao i da postoji zakonska mogućnost ovrhe radi susreta i druženja, te kaznene odgovornosti.

Korisni ste, ali bi bilo korisno i da upoznate s njegovim zakonskim mogućnostima upitopostavljača te one koji će se jednom poslužiti odgovorima dok razmisljaju o svojim koracima, što je svrha ovog foruma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovor na ovo vrlo je jednostavan, zbog čega bi netko vama na riječ više vjerovao nego djetetovoj majci, odnosno vaša riječ protiv njezine, a vrlo dobro znate koliko su djelatnice centara sklone predrasudama i stereotipima!?

 

Dakle sa centrom se komunicira isključivo PISMENIM putem bez ikakvih vapaja jer će i to iskoristiti protiv vas!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taman i ja htjedoh priupitati koliko puta se otac obratio CZSSu pisanim putem.

I svakim obraćanjem naveo ona prethodna (usmena i pisana), dan, osobu s kojom je komunicirao usmeno, iznio svoje usmeno obraćanje ponovno pisanim putem, na papir stavio što mu je točno rečeno/obećano, zatražio ponovno intervenciju.

Bez toga CZSS može nadležnima odgovoriti što god ih je volja, u rasponu od toga da oca nikad nisu ni vidjeli ni čuli pa nadalje. A nije nikakav problem ako npr svakog tjedna pristigne poneka predstavka na urudžbeni...

 

Napomena: u predstavci koju uputite navodite činjenice, ne i svoje interpretacije i pazite se suvišnih negativno emocionalnih kvalifikacija lika i djela majke djece. Znači: činjenice, okrenutost ka dobrobiti djece i njihovim pravima (koja vi kao otac zahtjevate da budu ostvarena). Svaki eventualni odgovor u stilu da ne mogu ništa (ili dok nema nove odluke suda o tome), nije dovoljno dobar a zasigurno ga ne bi i potpisali.

 

S druge strane, zatrebat će vam pisani trag o onemogućavanju/izbjegavanju susreta i druženja djece s vama (prema odluci suda koju imate a neformalnog dogovora koji bi ih nadoknadio i njegove realizacije nema).

 

Ujedno, napominjete (a) da se majka s djecom odselila, (b) da djeca žive u Rijeci, © vama ispod korisničkog imena stoji Varaždin. Ako je riječ o preseljenju djece u drugi grad kao izmjenjenoj okolnosti u odnosu na onu kad je donošena prethodna odluka (ili možda vašem), nema razloga da ne zatražite od suda da donese novu odluku prilagođenu tim okolnostima. Dodatna napomena: to ne bi bio dovoljan razlog da u međuvremenu djeca ne provode vrijeme s vama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana newbie i gringo,

već dugo nisam ili zapazio ili pročitao

da kada nekome dajete, dobronamjeran savjet, napišete ono što je do nedavno kod vas bilo uobičajeno :

" naoružajte se ogromnim strpljenjem "

dugo vremena nisam aktivan na postu koji sam pokrenuo radi traženja savjeta kako pomoći mome sinu :

" Kako pomoći svome deset i po god. sinu "

 

Bez obzira na 19.000 posjeta i 176 komentara, savjeta, pomoći, desetine dopisa nadležnom CZSS, i mnogobrojnim drugim dopisima , posjetama raznim savjetovalištima i institucijama, mnogobrojnim tel. razgovorima, stotinama prijeđenih kilometara...

na žalost polako posustajem.

Želio sam na svom primjeru reći,

kako je teško izboriti pravdu a još teže pravičnist,

da je dugotrajna procedura, dugotrajni postupci, žalbe, vračanje postupka na početak, vještačenja, lažne prijave, pristranost czss isl.prema jednom roditelju, pristranost policije prema "samohranoj majci", pristranost drž. odvjetništva prema "samohranoj majci", pristranost sudske vještakinje prema "samohranoj majci",....

uz moje skromne financije, na žalost, borba protiv vjetrenjača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odlučnost i upornost plus dosljednost su nužni u svemu što ima veze s djecom, ne samo u ovakvim slučajevima kakav je vaš ili upitopostavljača ili nekog trećeg ili desetog.

Ni svaki CZSS ne reagira na jednak način, iako ih ima koji odreagiraju poprilično brzo pa do onih preintertnih. Odnos prema ljudima koji im se javljaju je također enormno različit, a po iskustvima koja se može čitati po Legalisu idu i do teških bezobrazluka. Itd.

Ne može se reći da nema razlike niti pomaka nabolje u zadnjih 5 godina, ali nije dostatno ni približno da bi se moglo reći da je djetetu udovoljno ostvarivanjem svih svojih prava, iako varira ovisno o pojedincima o kojima blagovremena korektna reakcija ovisi.

 

Možda najbolje to opisuje konstatacija "Ništa nije gotovo dok nije gotovo." (a nije dok djetetova prava nisu ostvarena), a onaj zahtjevniji dio u međuvremenu je nastojati biti najbolji mogući roditelj djetetu u trenutnoj situaciji i istovremeno je nastojati promijeniti u djetetu primjereniju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Većina roditelja svjesna je poražavajuće činjenice, a ona glasi ovo je problem koji se ne može riješiti preko noći, već može potrajati godinama, a u nekim primjerima djeca dočekaju punoljetnost tek onda naši sudovi "riješe".

Bitna je stvar s kojim pobudama roditelji pristupaju ovome problemu:

a) osvetiti se drugom roditelju

b) namiriti vlastite potrebe i osjećaje

c) pomagati djetetu u okviru vlastitih mogućnosti ili zalagati se svojim radom kako bi osigurali da djeca jednog dana ne prolaze ovo što mi prolazimo danas.

 

Mislim da je puno korisnije stavljati nove informacije za roditelje, nego opetovano vraćati se na one već prožvakane, a koje se mogu pronaći pažljivim pretraživanjem ovih stranica.

 

Što se tiče konkretno vašeg slučaja, niste iscrpili sve mogućnosti, a za njih nisu nužna prevelika sredstva.

Jedna od prilika je bila i pojavljivanje na prosvjedu roditelja na kojem ste mogli osobno razgovarati i sa ministricom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...prvi korak kojeg nije nimalo razborito preskočiti jest pisano obraćanje (svim instancama), jer sami razgovori, odnosno obavještavanje uz traženje intervencije usmeno, pruža priliku prilično različitim interpretacijama (i dodatnom gubitku vremena i živaca radi toga)...

 

Problem je u tome što je osobi koja ili kojoj se netko obraća s problemom (a nije nerješiv), razdoblje od npr 2g 1/15 možda ili 1/30 godina starosti pa ne djeluje "puno", a četverogodišnjaku polovica cijelog života.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija