Jump to content

Pravo potpisa i potpisni kartoni


maja5555

Preporučene objave

U firmi je nedavno došlo do promjene vlasnika. Na dosadašnjim potpisnim kartonima bile su navedene dvije osobe, dotadašnji vlasnik i novi vlasnik. Do sada nije postojala potreba da se bivšem vlasniku ukine pravo potpisa, no sada je to postalo hitno potrebno. Zanima me gdje sve je potrebno podnijeti zahtjev za novi potpisni karton. Radimo sa dvije banke i FINA-om. Osim u tim institucijama je li potrebno još negdje drugdje prijaviti novi potpisni karton.

Molim Vaš hitan odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

- da li je firma - društvo s ograničenom odgovornošću ili obrt - ako je d.O.o. - kakve veze ima vlasnik - ne bi ni trebao nužno biti na potpisnom kartonu - obzirom to treba biti uprava i eventulano knjigovođa - u bankama .- mislim da se u fini više ne mora. Ali ako se promijenio direktor - promjenu treba provesti u Registru Trgovačkog suda i tamo se deponira potpis -

 

 

E, ako je obrt - onda vlasnik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mali d.O.o: vlasnik=direktor=jedini član uprave

Pitanje zapravo glasi: gdje sve moram deponirati potpis kako bih bila sigurna da bivši direktor-vlasnik više ne raspolaže sredstvima i ništa ne smije potpisati? Ranije smo na potpisnom kartonu bili oboje.

Za banke znam, u FINU to šalju banke, a što se tiče provođenja promjene direktora kod trgovačkog suda, ona je provedena, ali se ne sjećam nekog posebnog obrasca za deponiranje potpisa, pa se nadam da to ide automatizmom. Valjda javni bilježnik zna što radi, ili trebam li provjeriti?

hvala na odgovoru unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilježnik zna što radi - ne morate provjeravati - nije to deponiranje - već ovjerovljenje - ali s potpis čuva i prepoznaje u Registru Suda - taj potpis je na obrascu, pa ako je promjena upisana u registru izvjesno je da je i taj obrazac bilježnik napravio inače ne bi prošla promjena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija