Jump to content

Ne daju povrat poreza zbog pogrješke duga u kompjuteru?


Belics

Preporučene objave

Za kupnju nekretnine Ispostava Porezne uprave donijela je porezno rješenje prema čl. 9. Zakona o porezu na promet na temelju procjene. U zakonskom roku sam podnio žalbu jer smatram da procjena nije realna.

 

Podnio sam prijavu poreza na dohodak i Ispostava Porezne uprave je donijela rješenje da sam preplatio porez uz obavijest da mi se neće isplatiti preplaćeni porez zbog duga poreza prometa na nekratnine.

 

Otišao sam u Ispostavu i dobio podatak da je službenik pogrješkom ukucao dug na porez na promet nekretnina iako rješenje nije izvršno, a uz to mi idu i kamate uz obrazloženje da će to ispraviti jer, dok se ne donese konačno rješenje taj dug ne postoji, kao niti kamate.

 

Nakon par dana opet otišao u Ispostavu, kad stanje nepromijenjeno. Dug i dalje postoji iako je u postupku (ne bježim od plaćanja poreza, samo tražim da bude pravedan).

 

Pitanje prvo: na koji način mogu s Ispostavom Porezne uprave riješiti da mi iz kompjutera brišu poreznu obvezu koja je greškom unešena u njihov kompjuter? (da se stvar ne zakomplicira, jer će drugi stupanj vjerojatno donijeti novo rješenje sa novim iznosom poreza pa ako i to ukucaju, bit ću dvaput dužan za istu stvar)

 

Pitanje drugo: Kako u toj situaciji mogu dobiti povrat poreza na dohodak obzirom da se nemam što žaliti na njihovo rješenje o povratu poreza nego na obavijest da mi neće isplatiti zbog duga koji pravno još ne postoji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podnesite podnesak Zahtjev za ispravkom računovodstvene pogreške u poreznoj evidenciji Ministarstva financija, Porezne uprave preporučenom poštom uz povratnicu uz plaćanje 20 kuna biljega

 

u Zahtjevu zatražite storniranje - brisanje nepostojećeg duga uz obrazloženje zašto. Kao dokaz priložite presliku žalbe i dokaz da je ona podnesena poreznom tijelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija