Jump to content

opet po braniteljima


vinkovci

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

U redu. Mogli bi se većina nas složiti da je Matić zalutao na ovo mjesto.Ali , zar to nisu i ostali ministri. Ovaj forum je još i "ko Bog" naspram ostalih gdje ne možeš dobiti niti jedan pravni savjet.Taj lik Matić cijeli dosadašnji mandat samo laprda o registru branitelja kao da je to najbitnija stvar .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tražio sam sad gdje ima taj prilog. tko nije gledao evo link

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=187698&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=7dd9979a3e

 

ali što on govori da braniteljima ništa nije uzeto?! a naših 10 % !!!

kako ga nije sram tako govoriti!!!! zar misli da smo mi na to zaboravili???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tražio sam sad gdje ima taj prilog. tko nije gledao evo link

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=187698&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=7dd9979a3e

 

ali što on govori da braniteljima ništa nije uzeto?! a naših 10 % !!!

kako ga nije sram tako govoriti!!!! zar misli da smo mi na to zaboravili???

 

- 10 % oduzeto je od strane plavih, a crveni još ne znaju što će.

 

Niti plavi niti crveni u 14 godina nisu se uhvatili u koštac sa onih 5100 u mirovini kojima je dr. D.R potpisao mirovine i njemu slićni. Nesposobni su počistiti smeće tih 5100 za kojih se zna ali nitko ništa ne poduzima !!!!

Najlakše je linearno srezati svima jednako .....

 

Prvi ću pristati na ponovno smanjenje svoje mirovine od još 10 %, tada će to biti sveukupno smanjenje od 20 % mirovine u poslijednih 2 godine u ovoj krizi a za boljitak domovine,

ali nakon što se vladajući uhvate u koštac sa ovih 5100 lažnjaka i objavi registar istih, te im se oduzmu mirovine i oni vrate sva materijalna primanja koja su protuzakonito stekli !

 

Nakon toga neka se linearno sreže 50 % svim političarima a onda nakon toga svega ja ću prvi dobrovoljno pristati da dam još 10 % mirovine, pa će to biti onda sve skupa 20 %(10 % od plavih i 10 % od crvenih ).

 

Registar 5100 lažnih i oduzimanje im svih nezakonito stečenih prava,

50 % manje plaće političarima - svima i crvenim i palavim i zelenim ili to i tako pa neka onda režu i nama opet nanovo još 10 % ili nek ne diraju ni lipe više od ovih naših crkavica !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto bi dao 10% od mirovine?

Imaš viška novaca?

Ja se nimalo ne slažem sa tim mišljenjem.

Prvo treba pročešljati "lažne branitelje", a ne uzimati svima (i pravima i krivima).

Dali smo dovoljno u ratu, nekoliko puta su nas vlade "sakatile" tj. otimale u miru i još da dajemo?!

Još malo pa će nam uzimati i bubrege, jetru (ako je nekom u jetra u redu), invalidninu.......itd.

 

Nemoj zaboraviti da se svim građanima smješka porez na imovinu, legalizacija, mnogi branitelji imaju kredite (i to ne male), postoji opasnost od devalvacije, reže nas inflacija, a za sada se ne nazire svjetlo na kraju tunela.

 

Kakvih 10% još da uzmu?

k050.gif

 

Možda (pod velikim upitnikom) bih zamrzao povećanje aktualne vrijednosti mirovine na godinu dana i to je sve ( ali samo ako ne može drugačije).

 

Dosta je bilo rezanja mirovina na račun branitelja i invalida.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam viška novaca, isto sam ko i velika večina građana i branitelja u kreditima do grla, s nerješenim stambenim pitanjem do kraja i 2 malodobne djece.

 

Rekao sam ili ili .... Ne pristajem na nikakva rezanja osim, osim ako oni budu toliko sposobni pa riješe tih 5100 lažnjaka za koje znaju tko su ali nitko ništa ne poduzima i kada se oni - čitaj svi političari ali svi i crveni i plavi i zeleni i smeđi odreknu svojih 50 % mjesečnih primanja ! Pa eto ako im to sve skupa neće biti dovoljno neka uzmu još i od usta moje djece, od moje crkavice ako će to biti ono presudno za spas ove lijepe naše koju oni-čitaj političari ali svi vode sramotno, nesposobno, žalosno, bijedno i jadno.

 

A znaš kada će to biti---nikada---a kada to bude neka otkinu od usta moje djece ali ne nikako prije ! !

 

Znaš zašto to neće biti nikada , zato što su svi političari igrači za sebe ali samo za sebe i svoj džep a ne za domovinu i narod kojem bi trebali služiti kao i mi što smo služili u ratu. Žalosno, jadno, bijedno ali istinito da bi svima njima bilo draže da jednom godišnje zapale 60 000 svijeća nego da jednom mjesećno podjele toliko mirovina.

 

Ali neka ne zaborave drugovi ili gospoda političari čijom zaslugom danas sijede u foteljama u kojima sijede !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na tvojoj strani sam kompa, a nemogu da nepodržim i Mrljavca, ni lipe, nek najprije očiste svoje kuće od uhljebljenih političkih kumova, kumica, sestrični, sestrića, , onda nek srežu plaće u ministarstvima a ako onda nebude dosta nek uzmu nama, ali najzadnjima, ne ni prvima ni sednjima nego zadnjima.Prvi smo bili na pušci a mislim da zadnji moramo biti kad se nekom uzima ono što je stekao jer je slučajno ostao živ.Neka se neljute ostali ali to je tako, lažne i plačene uzeti svakako, ali isto tako i one koji su došli do bogatstva preko leđa branitelja neka to i vrate s kamatom pa kad se sve to ljepo pouzima nama bi trebeli ne uzeti nego povećati.Pozdrav svim istinskim braniteljima ma gdje bili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam riješenje.Možda i nije baš humano,ali je sigurno humanije nego što se sada dešava.Zna se tko se u ratu obogatio na našoj krvi.Pa lijepo napraviti "akciju stadion". To znači sve njih i njihove obitelji dovesti na neki stadion postaviti stražu i lijepo reći gospodi:Ti si drmnuo toliko i toliko, imaš 24 sata da doneseš nazad lovu.Dotle je tvoja obitelj sa nama.Nakon 24 sata ako ne vratiš ukradeno ide Bogu na ispovijed jedan po jedan član obitelji.I tako svakih 24 sata sve dok ne vratiš ukradeno.A onda kugla od 200 kg i isto toliko dug lanac oko noge i lopata u ruke.Kruh i voda i do kraja života rad u jednoj smjeni od 18 sati.A kamata za korištenje maznute love sva imovina od cijele obitelji.Imali bi dobre ceste, mostove i ostale objekte od svekolikog značenja i to bez kredita.Nije baš humano,ali mislim da je humanije nego što su oni uradili svima nama.Par tisuća naspram 4,5 miliona.Koleteralne žrtve su isplative.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čisto opipavanje terena, kako dišemo, a mi ne da dišemo, nego spavamo, ma šta spavamo, mrtvi smo.

ministar kao da se probudio u podne, pa ne zna šta se desilo ujutro, ili se pravi da ne zna, za -10 %, a znali su obećavati u predizbornoj kampanji da će čak vratiti tih 10%, sad se kemija na koji način oduzeti još koji postotak, e pa drugovi neće vam to proći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ja bi se složio sa Dilberom.Revizija HRVI svih onih koji su sumnjivi, i tu nevidim nikakav problem.Kao dragovoljac potpuno se slažem sa Dilberom.Vjerojatno čovjek ima argumente.

E sad možete pucati po meni.

 

Jesi ti procitao clanak? Pa svima je u cilju da se razotkriju "laznjaci" ali on ne prica o revizij, niti o laznim i pravim braniteljima invalidima, nego generalizira cijelu braniteljsku populaciju koja je u invalidskim mirovinama.

E sad prijatelju, ja ne znam dali si ti u mirovini, ali ako jesi, po dilberu ne bi trebao biti, jer si kako on kaze:"u naponu snage"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve fred zna što su nam uzeli a stalno se busa u prsa da braniteljima nije ništa oduzeto

 

bez obzira tko je bio na vlasti kad su nam skinuli 10% on je bio upoznat sa svime. jer sve ove godine on je uvijek bio po ministarstvu, uz ministre a i predsjednika. sve on zna samo se pravi da ne zna.

 

a kako bi on uopće i shvaćao što znači kad ti iz novčanika izbiju i zadnji novčić kad on to nikada nije imao prilike doživjeti.

teško je razmišljati o sirotinji dok hoda po skupim ručkovima i večerama, ne plaća gorivo iz svog džepa i slično

 

nekada davnooooo fred je bio ok ali sada to više nije ista osoba niti se zalaže za prava branitelja kao što bi trebao

 

on bi prvenstveno trebao gledati kako nama, koji smo svoje živote stavili na kocku za slobodnu državu, uljepšati sadašnjosti i budućnost, izboriti se da nama bude bolje

 

mi smo se borili da svima a posebno našoj djeci bude bolje u životu

a naša djeca koračaju kroz život pognute glave i skrivaju zakrpe po odjeći, naša djeca ne idu na izlete i maturalce jer smo sirotinja teška

 

kad sam shvatio da je moja mladost prošla u ratu i po bolnicama tješio sam se da će barem mojoj djeci biti u životu ljepše. al ne vidim ja to.

 

kad ćemo napokon dobiti nekog ministra koji će se zalagati za nas a ne samo gledati svoju korist i samoreklamu?!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da jasam u punom naponu snage imam 40 g radnog staža i u mirovini sam civilnoj.Inače dragovoljac ne onaj koji je mobiliziran nego koji se stavio na raspolaganje u lipnju 91.g. u obrani Hrvatske.U čemu je problem ako se u nekoga sumnja da se to i ne provjeri.Izgleda, makar nikada nisam bio član ni jedne stranke ni partije taj Dilber vjerojatno zna što govori jer je i on dragovoljac d.r.Mogao sam ali nisam tražio HRVI iako se i sada u mirovini liječim od PTSP-a dnevno trošim 4 vrste tableta i idem na grupne terapije.Nisam smatrao da ču puknuti poslije 2005-e godine i ne pada mi na pamet da sada idem tužiti državu koju sam stvarao.Toliko za info poštovani vinkovci.mrljo%2028.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mi čemo pisati a oni će odlučivati (tako je bilo i bit će).

 

------------------

Naravno kad smo u manjini,i nismo bili "sposobni"da se izborimo za stečena prava i nismo kupovali Narodne Novine(preskupe su i moraš se pretplatiti ) jer smo radili i 10 sati dnevno da zaradimo da se naša djeca mogu školovati.Očito da budale rade a "snalažljivi"traže rupe u zakonu.Imao bi dosta za reći ali neću jer sam počeo fulati slova pa idem popiti tabletice.

 

- - - Updated - - -

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim stvarno raspravljat o tekstu napisanome 30.srpnja meni je stvarno bespredmetno a ni članak niti novinar nisu baš na nekoj razini znanja i upučenosti u braniteljsku problematiku tako da bolje šutjeti ako se nema nešto pametno za reći.....

 

A ova naša kako mi volimo to nazvati Država-za mene je Domovina(države su i engleska i kanada...itd..) koju smo stvarali svi zajedno u HV i MUP-u i nije se pitalo za ništa osim da se obrani i preživi ....

A svako bilo kakvo daljne zadiranje u prava branitelja od strane vlasti je vlastita amputacija i ne vodi ničemu- koda počneš sječi od malog prsta noge pa ideš dalje i sječeš i tako sve skupa dok se ne padne na koljena jer više nema nogu ali onda je nažalost uglavnom prekasno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...2007 mi je ponuđeno za 5000 maraka(mislim da su bile marke) da mi srede mirovinu(sigurno bi bila preko 5 tisuča),ponos mi nije dozvolio a sada se vučem po sudovima i preživljavam sa 1700kuna,svi oni koji su to napravili sad ih boli ku..c a ti budi pošten pogotovo u RH...

Her kupusar ajde malo pripazite što pišete ...

Ukoliko je Vama ponuđeno kako kažete da Vam se "sredi" mirovina za određeni iznos Vas bi takođe trebalo u najmanju ruku "saslušati" jer je riječ o kaznenom djelu koje niste prijavili a imali ste određena saznanja....što je inače kažnjivo po zakonu čl. xxx ukoliko baš želite mogu vam ga isčitati....tako da???

 

P.S. Takođe post Vam ne drži vodu jer 2007 nije više bilo maraka(osim poštanskih) samo oeri he..he..od 2002....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Her kupusar ajde malo pripazite što pišete ...

Ukoliko je Vama ponuđeno kako kažete da Vam se "sredi" mirovina za određeni iznos Vas bi takođe trebalo u najmanju ruku "saslušati" jer je riječ o kaznenom djelu koje niste prijavili a imali ste određena saznanja....što je inače kažnjivo po zakonu čl. xxx ukoliko baš želite mogu vam ga isčitati....tako da???...oprosti bili su evri he..he ,po tvom posmjehu sam primjetio da mi nevjeruješ ,ja nikada nelažemmm a tvoj savjet ču poslušati jer sigurno u ovoj priči mogu samo ja najeb...onaj ima jaku zaleđinu..pa predlažem da moj post obrišeš možda se netko i pronašao u njemu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...2007 mi je ponuđeno za 5000 maraka(mislim da su bile marke) da mi srede mirovinu(sigurno bi bila preko 5 tisuča),ponos mi nije dozvolio a sada se vučem po sudovima i preživljavam sa 1700kuna,svi oni koji su to napravili sad ih boli ku..c a ti budi pošten pogotovo u RH...

 

tko ti je to nudio a nisi ga prijavio ?

 

mito i korupcija, jednako je kažnjivo i davanje i primanje mita !

 

evo neka USKOK ovo malo prouči pa neka postupe po ovakvim i sličnim izjavama na forumima, jer di ima dima ima i vatre.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Her kupusar ajde malo pripazite što pišete ...

Ukoliko je Vama ponuđeno kako kažete da Vam se "sredi" mirovina za određeni iznos Vas bi takođe trebalo u najmanju ruku "saslušati" jer je riječ o kaznenom djelu koje niste prijavili a imali ste određena saznanja....što je inače kažnjivo po zakonu čl. xxx ukoliko baš želite mogu vam ga isčitati....tako da???...oprosti bili su evri he..he ,po tvom posmjehu sam primjetio da mi nevjeruješ ,ja nikada nelažemmm a tvoj savjet ču poslušati jer sigurno u ovoj priči mogu samo ja najeb...onaj ima jaku zaleđinu..pa predlažem da moj post obrišeš možda se netko i pronašao u njemu...

*************************

 

1kupusar istina je to što si napisao.Očito si nekoga pogodio gdje ga boli.

"NI MED CVETJEM NI PRAVICE"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potvrdujem to sto si rekao

moj stanodavac mi je ponudio kao meni za 3000dm da mi sredi penziju 1998 ali sam ga glatko odbio -koja sam ja bio patriotska budala,

2002 dobio sam zelenu kartu za sebe i obitelj za floridu i mozete pogodit sto se desilo :-(

a sad sam u mirovini od 2400 kn kao invalid sa puno sikaniranja od svih-sramota

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi moji,je li to moguće ?

Rekao bi jedan svima nama znani Mladen Delić.Čuditi se možemo samo kako su nas ostavili na miru i ovo malo vremena.Ajmo konkretno: taj Dilber nema što pričati

jer je većinu ovog prošlog vremena njegova stranka bila na vlasti,i radila ono što je radila.

Dakle da su htjeli,mogli su mnoge stvari napraviti drugačije.Matić se također ne bi trebao

javljati jer je u svim garniturama vlasti participirao,ili kao neki pomoćnik,ili savjetnik ili

sad kao ministar.Sada se praviti grbav kao da nije znao za sve sto se događalo,to mi vise

liči njegovom čudesnom izlječenju.

Ovo kolege što gore navode za plaćanje mirovina,pa dokazano je da je toga bilo,kao što

je toga bilo i u svim sferama društva.Ništa što bi branitelje istaknulo više od drugih koji su išli u invalidske mirovine.Mislite li stvarno da ako je netko platio za HRVI status da

je dobio onaj minimum od 20%?Kad se plaća onda se i kupuje kvalitetnija roba.

Jadno je sve ovo što se događa,ljudi koji su ostvarili svoja prava sasvim zasluženo i ljudi

koji isto tako svoja zaslužena prava nisu ostvarili zbog ne znam kojih razloga sad se

stavljaju jedni nasuprot drugih bez da su za to krivi.Zakoni su se mjenjali,kako je koja vlast dolazila,i to sve što se dogodilo je rezultat politike,jer je politika jedina važna u

svemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim stvarno raspravljat o tekstu napisanome 30.srpnja meni je stvarno bespredmetno a ni članak niti novinar nisu baš na nekoj razini znanja i upučenosti u braniteljsku problematiku tako da bolje šutjeti ako se nema nešto pametno za reći.....

 

A ova naša kako mi volimo to nazvati Država-za mene je Domovina(države su i engleska i kanada...itd..) koju smo stvarali svi zajedno u HV i MUP-u i nije se pitalo za ništa osim da se obrani i preživi ....

A svako bilo kakvo daljne zadiranje u prava branitelja od strane vlasti je vlastita amputacija i ne vodi ničemu- koda počneš sječi od malog prsta noge pa ideš dalje i sječeš i tako sve skupa dok se ne padne na koljena jer više nema nogu ali onda je nažalost uglavnom prekasno...

______________________

Dragovoljci branitelji.Molim te reci mi kakva prava imamo-nikakva posebna nego i oni koji nisu vjerovali u pobjedu pa su za svaki slučaj otišli van Hrvatske i vratili se doma nakon oslobođenja.Poklon do zemlje svima koji su izgubili dijelove tijela i prolili svoju krv za slobodu.To su za mene HEROJI i oni trebaju dobiti sve da mogu normalno živjeti.Imao sam sreće pa sam došao kući neozljeđen.Duša mi je krvarila ali trebalo se boriti i u miru.Kad nakon ponovnog proživljavanja rata,kad se budiš u znoju i boriš se u snu doktori kažu da je to feedback od proživjelih traumatskih događaja.Netko je jači pa mu se to dogodi van zakonskog roka i nikom ništa.Zakon je zakon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi moji,je li to moguće ?

Rekao bi jedan svima nama znani Mladen Delić.Čuditi se možemo samo kako su nas ostavili na miru i ovo malo vremena.Ajmo konkretno: taj Dilber nema što pričati

jer je većinu ovog prošlog vremena njegova stranka bila na vlasti,i radila ono što je radila.

Dakle da su htjeli,mogli su mnoge stvari napraviti drugačije.Matić se također ne bi trebao

javljati jer je u svim garniturama vlasti participirao,ili kao neki pomoćnik,ili savjetnik ili

sad kao ministar.Sada se praviti grbav kao da nije znao za sve sto se događalo,to mi vise

liči njegovom čudesnom izlječenju.

Ovo kolege što gore navode za plaćanje mirovina,pa dokazano je da je toga bilo,kao što

je toga bilo i u svim sferama društva.Ništa što bi branitelje istaknulo više od drugih koji su išli u invalidske mirovine.Mislite li stvarno da ako je netko platio za HRVI status da

je dobio onaj minimum od 20%?Kad se plaća onda se i kupuje kvalitetnija roba.

Jadno je sve ovo što se događa,ljudi koji su ostvarili svoja prava sasvim zasluženo i ljudi

koji isto tako svoja zaslužena prava nisu ostvarili zbog ne znam kojih razloga sad se

stavljaju jedni nasuprot drugih bez da su za to krivi.Zakoni su se mjenjali,kako je koja vlast dolazila,i to sve što se dogodilo je rezultat politike,jer je politika jedina važna u

svemu.

__________________________________--

Dvoumio sam da li da se očitujem na ovaj tekst ili ne.Ako se sve shvati bukvalno onda je tekstopisac u pravu.Svaka roba ima svoju cijenu,pa zbog toga netko ima malo novaca pa kupi mlijeko po 4.4kn, aonaj koji ima dovoljno kupi kvalitetnije po 6,5kn.Tako je i sa kupovanjem invalidnosti.Kad gledaš 20% HRVI i nije neki postotak,ali u konačnici kada koristiš benefite koji samim HRVI ostvaruješ i nije za baciti.Zato agnez ima nas koji pročitamo čitav tekst pa se onda očitujemo.

P.S.:20% invalidnosti je dosta sumnjivo,pogotovo 97-05.g.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...2007 mi je ponuđeno za 5000 maraka(mislim da su bile marke) da mi srede mirovinu(sigurno bi bila preko 5 tisuča),ponos mi nije dozvolio a sada se vučem po sudovima i preživljavam sa 1700kuna,svi oni koji su to napravili sad ih boli ku..c a ti budi pošten pogotovo u RH...

Neznam šta je sporno u ovoj tvrdnji... vjerojatno se radilo o KM, konvertibilne marke su bile popularno platežno sredstvo u to vrime;-).;-). a dokaz je i zapisi po novinama zadnje vrime! Nijemi jasno zašto neki uporno negiraju i ne žele naprosto priznat šta se dešavalo od 97-2005... isti ti su kadar napisati da su sporni oni iza 2005 mislim stvarno, prestrašno... u najmanju ruku nebi nam dali da dišemo ariju!

Bože sačuvaj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očigledno je da je bilo "lažiranja", ali u kojoj mjeri, i koliko, to se još uvijek ne zna, ono što se zna za dr rubala, i za aferu dijagnoza, ali meni se čini da to sad mnogi zloupotrebljavaju, pa se malo, malo ubaci neki provokator, koji sve zna, tko je koga podmitio, kolika je cijena bila, od koje godine do koje je to trajalo, pa znaju i za konkretne slučajeve, pa im je čak i samima bilo ponuđeno, ali su oni to glat odbili, hm, zašto kad sve znaju, zašto to ne prijave, pa se možda otkrije i više, da li znaju "ti" koji sve znaju da neprijavljivanje takvih slučajeva isto snosi kaznenu odgovornost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj nick boldan ,ajde možda me provociraš u vezi lažnjaka,ali nema veze.Ne kačim

se tako na svaku udicu.

Nego što ti ovo što sam kvotao znači?

-----------------------------

agnez ,tvoj nick nije boldan zbog provociranja tebe ili nekog drugog-sačuvaj Bože ni u primisli.Ako citiraš dio iz teksta onda to znači sasvim drugačije .Izvadio si jednu rečenicu i onjoj si se očitovao za čitav tekst.E sad te pitam da li sam te stvarno povrijedio, to što sam iz poštovanja prema tebi boldao tvoj nick.Inače se ne bavim ribičijom da bi bacao mamce.

Drugi put ako se smatraš prozvanim iz bilo kojeg mojeg posta citiraj post u cijelosti da nebi došlo do zabune.:cita:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-----------------------------

agnez ,tvoj nick nije boldan zbog provociranja tebe ili nekog drugog-sačuvaj Bože ni u primisli.Ako citiraš dio iz teksta onda to znači sasvim drugačije .Izvadio si jednu rečenicu i onjoj si se očitovao za čitav tekst.E sad te pitam da li sam te stvarno povrijedio, to što sam iz poštovanja prema tebi boldao tvoj nick.Inače se ne bavim ribičijom da bi bacao mamce.

Drugi put ako se smatraš prozvanim iz bilo kojeg mojeg posta citiraj post u cijelosti da nebi došlo do zabune.:cita:

 

Ma nisam sve kvotao samo da se ne gomila tekst,jedini razlog.Nisi me povrijedio jer

ja ne spadam u "kupce" privilegija,ali sam te pitao zašto si spomenuo baš to razdoblje

od 97-05.Ako se muljalo,a muljalo se,onda sigurno nije počelo 1997,nego i prije i kasnije.

To je ono što sam htio reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

agnez, da u pravu si da se muljalo i prije 97.g ali poslije 05.g(2005.g)zakonski nitko nije mogao podnijeti zahtjev za HRVI a da bi bilo pozitivno riješeno.

 

pozdrav

 

Eto baš to sam i napisao u zadnjoj rečenici onoga moga posta,doduše neizravno.

Politika i samo politika je bila i ostala važna.Zašto su odlučili da se više nakon 2005

ne može steći status HRVI,a bolesnih ljudi sigurno ima,to bi trebalo pitati "njih".

Ja sam u svakom slučaju za to da se svima pomogne i da svi koji su zaslužili

ostvare svoja prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto su odlučili da se više nakon 2005

ne može steći status HRVI,a bolesnih ljudi sigurno ima,to bi trebalo pitati "njih".

I ja sam da se rok za prizavanje statusa hrvi-a stavi neograničeno ali struka, doktori specijalisti psihijatri koji se bave tom tematikom tvrde kako se nakon 10 godina nakon ratnih zbivanja ne može dovesti u svezu ratna zbivanja i ptsp. Naime oni tvrde da osoba nakon 10 godina od ratnih zbivanja, može oboliti od ptsp-a ali ne uzročno povezano kao posljedica ratnih zbivanja nego nečega drugoga.

Ovo znam jer sam iz prve ruke ( doktora specijalista koji se bavi ovom problematikom od samog početka , vezano za domovinski rat ) čuo što medicinska struka misli o tome. A na temelju toga su i donešeni ovi zakoski rokovi koji su danas na snazi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam da se rok za prizavanje statusa hrvi-a stavi neograničeno ali struka, doktori specijalisti psihijatri koji se bave tom tematikom tvrde kako se nakon 10 godina nakon ratnih zbivanja ne može dovesti u svezu ratna zbivanja i ptsp. Naime oni tvrde da osoba nakon 10 godina od ratnih zbivanja, može oboliti od ptsp-a ali ne uzročno povezano kao posljedica ratnih zbivanja nego nečega drugoga.

Ovo znam jer sam iz prve ruke ( doktora specijalista koji se bavi ovom problematikom od samog početka , vezano za domovinski rat ) čuo što medicinska struka misli o tome. A na temelju toga su i donešeni ovi zakoski rokovi koji su danas na snazi.

 

__________________________________-

Pozdrav Kompa.Naši doktori psihijatri su iz političkih su razloga odredili da se nakon 10 godina,odnosno do 2005.nemože pojaviti PTSP vezan uz ratna zbivanja.Evo,po našim psihijatrima bližim tadašnjoj vlasti nelogičnosti:1991.-e g.traumatski (ratni)događaj branitelja + 10 god.=2001g.Iz ovog se može isčitati da svi oni koji su doživjeli PTSP u ratu 91.-94.godina nebi trebali imati mogućnost 2005.tražiti% invalidnost.Pa zar to nije paradoks.Očito je da naši dr.naravno ne svi, ne čitaju svjetsku literaturu,pogotovo od onih koji imaju nekoliko desetaka godina iskustva.Naši psihijatri nemaju iskustva sa terena,dok američka vojska odnosno svaka jedinica je u ratovima od Koreje do sada aktualnih ima svoje psihijatre i psihologe.Otome bi trebali malo više razmišljati i pokušati spriječiti buduće moguće suicide HRVATSKIH BRANITELJA.

Mladi psihijatri koji dolaze iz SAD-a sa spec. govore da ima slučajeva u SAD-u gdje bivši am. vojnici kopaju rovove po dvorištu makar je od rata prošlo i 40tak godina.Evo toliko.Mislim da sam dosta razumljivo napisao o rokovima kad s smijemo razboljeti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ocelot,doista si u pravu,to je bila politička odluka kosorice,a hrpa "stručnjaka"se s tim složila.Zašto pod navodnicima-jer za mene onaj koji se smatra stručnjakom,a može si dopustiti da laik utiče na njega je u najmanju ruku licemjer i dupeuvlakač.

Jedan Američki psihijatar sa ogromnim iskustvom u liječenju PTSP-a je na predavanjima o PTSP,gostujući u Hrvatskoj rekao da još uvijek VJETNAMSKI veterani oboljevaju od RATNOG PTSP-a,a znamo koliko je prošlo od tog rata,a "okidači"mogu biti razni.Ali to je Amerika koja se brine za svakog svog veterana,kao i Izrael za svoje.

Pozdrav svim braniteljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ocelot,novi ste na forumu i redovito se slažem sa Vašim stavovima i razmišljanjima.

Stvarno je nasilje prema braniteljima, odrediti rok do kojeg se netko smije razboljeti a da mu se prizna veza sa sudjelovanjm u domovinskom ratu.Umjesto da se razotkriju tisuće lažnih

invalida (primjer 5100 iz 1998.god.) država ne priznaje pravo stvarno oboljelima jer je njih manje i pružaju manji otpor.Užas!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

__________________________________-

po našim psihijatrima bližim tadašnjoj vlasti nelogičnosti:1991.-e g.traumatski (ratni)događaj branitelja + 10 god.=2001g.Iz ovog se može isčitati da svi oni koji su doživjeli PTSP u ratu 91.-94.godina nebi trebali imati mogućnost 2005.tražiti% invalidnost.

Domovinski rat je službeno trajao do 30.06.1996. godine.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Domovinski rat je službeno trajao do 30.06.1996. godine.

 

Da kompa službeno.Eto 1996+10=2006.g.Izgleda da mi matematika ne ide baš najbolje.Ima li netko da je normalnim putem 06.g.predao papire i ostvario svoja prava bez sudova.Žalosno je kad moraš dokazivati da nisi zec i dok dokažeš suprotno odu jaja.Mislim da me nisi krivo shvatio.

Lijepi pozdrav svim dobronamjernim ljudima a poseban hrvatskim braniteljima !.:idemo:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemogu ovo prešutit, ovo prepucavanje o HRVI , DR-u i mitu i korupciji, mislim da smo tu temu apsolvirali već sto puta.Nego ja bih Vama tako nadobudnima i onima koji se vade na one braniteljske mirovine koje su "kupljene" postavio jedno obično pitanje:dali mislite i dali ste 100% sigurni da i civilne invalidske mirovine nisu kupljene?Ja mislim da ih ima više nego braniteljskih samo što nema volje od vladajuće kaste da i te mirovine pročešljaju, kakovi su nalazi od onih civilnih invalida, dali se i dalje liječe od tih bolesti ili su možda ozdravili kao neki ministri?.Za njih kao da zakoni nepostoje,ima onih koji bi mogli raditi i te kako , nisu bili u ratu ni dana , radili u dobrim firmama i imali velike prosjeke plaća i odjednom se razbolili i otišli u invalidsku mirovinu sa stolice u kancelariji.Nek nadležni i njih pročešljaju jer zakoni bi trebali vrijediti za sve isto zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemogu ovo prešutit, ovo prepucavanje o HRVI , DR-u i mitu i korupciji, mislim da smo tu temu apsolvirali već sto puta.Nego ja bih Vama tako nadobudnima i onima koji se vade na one braniteljske mirovine koje su "kupljene" postavio jedno obično pitanje:dali mislite i dali ste 100% sigurni da i civilne invalidske mirovine nisu kupljene?Ja mislim da ih ima više nego braniteljskih samo što nema volje od vladajuće kaste da i te mirovine pročešljaju, kakovi su nalazi od onih civilnih invalida, dali se i dalje liječe od tih bolesti ili su možda ozdravili kao neki ministri?.Za njih kao da zakoni nepostoje,ima onih koji bi mogli raditi i te kako , nisu bili u ratu ni dana , radili u dobrim firmama i imali velike prosjeke plaća i odjednom se razbolili i otišli u invalidsku mirovinu sa stolice u kancelariji.Nek nadležni i njih pročešljaju jer zakoni bi trebali vrijediti za sve isto zar ne?

 

Eh, ova ti je dobra i potpuno si u pravu.

 

Treba i civilne mirovine malo pročešljati, a ne gledati pod povećalom branitelje koji su stvorili ovu državu.

 

Branitelji tijekom Domovinskog rata nisu nikome smetali, a sada smetaju svima (nije li tako gospodine Vilime Ribiću).

 

Udobna je vaša stolica - nije li?

 

Svaki branitelj i HRVI koji izvrši suicid, manji je teret za državni proračun ili onaj koji umre zbog "prirodne smrti", a vladajućima to - naravno odgovrara i ....boli ih špaga.

 

Udovice nemaju pravo na obiteljsku mirovinu dok ne napune 50 godina starosti iako je najvjerojatnije da je taj branitelj umro zbog posljedica sudjelovanja u ratu (šećeš, tlak, "Boš-pumpa" ili moždani).

 

Eno osmrtnica u Slavoniji (čitulja, kao što kažu pravoslavci), a i drugim dijelovima lijepe naš...čije....

 

Uostalom - branitelju, tko ti kriv, trebao si zafitiljiti za Dojčland ili Niskozemsku (promijrniš ime u Stevansen, Ivansen, ili ...platiti onih 400 maraka-kaznu) i problem riješen.

 

Ali, sada će nas "uzdići" i povećati nam naša prava naš ministar FRED.

 

Najebasmo (onako moderatorski rečeno).

 

Fred, umjesto da se bori za povećanje naših prava, on nam obećava iliti objećaje da najteži invalidi neće biti "zakinuti", a mi koji smo isto tako sudjelovali u ratu, izranjavani, izbušeni-zarobljeni, e nama kako bude iako smo malo manje invalidi.

 

Za zasluge - dobili smo medalje i kojekakve papire i odlikovanja (samo ne znam što da radim sa tim metalima i papirima).

 

Baj d vej

A i natječaj za stipedije opet kasni, a hoće li se raspisati.....?

 

Nakon gotovo 17 godina nije riješeno niti stambeno pitanje većine HRVI koji su podnijeli zahtjev za kredit za stan, kuću, adaptaciju-nadogradnju.............

 

Surfajući po kojekakvim portalima i kvaziportalima, nisam nigdje primjetio da će se braniteljima prava zadržati, a nedaj Bože (Tabu tema- povećati prava).

Planom"21" kojim je naša sadašnja vlada krenula u kampanju i stala na pobjedničko postolje je obećala da se braniteljska prava neće "dirati"tj. smanijivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Normalno da sve teba pročesljati,a to što su branitelji stvarali državi ne znači da je mogu potkradati.Svaku mirovinu treba staviti pod povećalo a naročito onih javno objavljenih 5100 iz 1998.god.od kojih tisuću nema ni status branitelja. I ja sam stvarao ovu državu a od toga danas nemam ništa.

 

U pravu si.

Treba sve "pročešljati" - ratni put, medicinsku dokumentaciju.......ali ne nikako uznemiravati niti prozivati one branitelje i inavlide koji su svoju mirovi zaslužili (lako je to provjeriti kroz medicinsku dokumetaciju-ratni put i stalu dokumentaciju).

 

Samo provjeriti one koji su (da tako kažemo) sumnjivi.

A ima ih "lažnih"- ne mali broj jer zbog njih smo i mi pod povećalom.

 

Ja, osobno bih volio da me odmah pozovu na provjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Svaki branitelj i HRVI koji izvrši suicid, manji je teret za državni proračun ili onaj koji umre zbog "prirodne smrti", a vladajućima to - naravno odgovrara i ....boli ih špaga."

-----------------------------------

Poštovani Mrljavac,htio bi ako može da mi pojasniš svoju konstataciju branitelj i HRVI.Koja to materijalna i ina prava ima hrvatski branitelj koji na sreću nije HRVI ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemogu ovo prešutit, ovo prepucavanje o HRVI , DR-u i mitu i korupciji, mislim da smo tu temu apsolvirali već sto puta.Nego ja bih Vama tako nadobudnima i onima koji se vade na one braniteljske mirovine koje su "kupljene" postavio jedno obično pitanje:dali mislite i dali ste 100% sigurni da i civilne invalidske mirovine nisu kupljene?Ja mislim da ih ima više nego braniteljskih samo što nema volje od vladajuće kaste da i te mirovine pročešljaju, kakovi su nalazi od onih civilnih invalida, dali se i dalje liječe od tih bolesti ili su možda ozdravili kao neki ministri?.Za njih kao da zakoni nepostoje,ima onih koji bi mogli raditi i te kako , nisu bili u ratu ni dana , radili u dobrim firmama i imali velike prosjeke plaća i odjednom se razbolili i otišli u invalidsku mirovinu sa stolice u kancelariji.Nek nadležni i njih pročešljaju jer zakoni bi trebali vrijediti za sve isto zar ne?

Chekirac, dali ti to oćeš reć da sam ja koji nisam imao nikakvu drugu opciju potencijalni sumnjivac da sam kupija civilnu invalidsku mirovini, ili bilo tko drugi od mojih kolega koji su potirani na teret hzmo.a u mirovinu!

Za tvoju info ako neznaš ( a znaš) više se nemože u vojnu mirovinu... AKO nisi HRVI a HRVI nemožeš ostvarit neka si bolestan jer si ZAKASNIJA bit bolestan!

Koja je to mirovina ako ne spada pod zakon o PHB izDR koja chekirac, a iznosi 2400 ili 2500 kuna. i sad bi te ljude izmeđuostalih TRIBALO pročešljat, mislim stvarno.

Da Mrljavac, daj ti nama nedobudnima i bezobraznima objasni kako te kolega Ocelot pita koja su to prava koja ostvarva HB a da je ima " nesriću " da nije HRVI.

Slobodno daj jednu recenziju koja su to naša prava u odnosu na RVI makar bili i lažni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh, ova ti je dobra i potpuno si u pravu.

 

Treba i civilne mirovine malo pročešljati, a ne gledati pod povećalom branitelje koji su stvorili ovu državu.

 

Branitelji tijekom Domovinskog rata nisu nikome smetali, a sada smetaju svima (nije li tako gospodine Vilime Ribiću).

 

Udobna je vaša stolica - nije li?

 

Svaki branitelj i HRVI koji izvrši suicid, manji je teret za državni proračun ili onaj koji umre zbog "prirodne smrti", a vladajućima to - naravno odgovrara i ....boli ih špaga.

 

Udovice nemaju pravo na obiteljsku mirovinu dok ne napune 50 godina starosti iako je najvjerojatnije da je taj branitelj umro zbog posljedica sudjelovanja u ratu (šećeš, tlak, "Boš-pumpa" ili moždani).

 

Eno osmrtnica u Slavoniji (čitulja, kao što kažu pravoslavci), a i drugim dijelovima lijepe naš...čije....

 

Uostalom - branitelju, tko ti kriv, trebao si zafitiljiti za Dojčland ili Niskozemsku (promijrniš ime u Stevansen, Ivansen, ili ...platiti onih 400 maraka-kaznu) i problem riješen.

 

Ali, sada će nas "uzdići" i povećati nam naša prava naš ministar FRED.

 

Najebasmo (onako moderatorski rečeno).

 

Fred, umjesto da se bori za povećanje naših prava, on nam obećava iliti objećaje da najteži invalidi neće biti "zakinuti", a mi koji smo isto tako sudjelovali u ratu, izranjavani, izbušeni-zarobljeni, e nama kako bude iako smo malo manje invalidi.

 

Za zasluge - dobili smo medalje i kojekakve papire i odlikovanja (samo ne znam što da radim sa tim metalima i papirima).

 

Baj d vej

A i natječaj za stipedije opet kasni, a hoće li se raspisati.....?

 

Nakon gotovo 17 godina nije riješeno niti stambeno pitanje većine HRVI koji su podnijeli zahtjev za kredit za stan, kuću, adaptaciju-nadogradnju.............

 

Surfajući po kojekakvim portalima i kvaziportalima, nisam nigdje primjetio da će se braniteljima prava zadržati, a nedaj Bože (Tabu tema- povećati prava).

Planom"21" kojim je naša sadašnja vlada krenula u kampanju i stala na pobjedničko postolje je obećala da se braniteljska prava neće "dirati"tj. smanijivati.

 

Mrljo potpisujem u cijelosti mada se nismo uvjek slagali oko nekih pitanja ali ovdje si potpuno u pravu...braniteljske populacije u mirovini cca 65.000,partizana 65-75.000 tj. tkz. boraca iz NOB-a(nečemo u osnovu,nasljeđe i broj godina) ajde neka bude ukupno 130.000 e sad ajdmo izbrojiti tkz."civilne invalidske mirovine" cca 600.000 naspram onih 300.000 starosnih o čemu pričamo alo???

 

Inače nije status HRVI-a u pitanju nego ZOPHB iz domovinskog rata koji je "izmjenjen i dopunjen" te su neke stavke izbrisane ili preinačene a svi ovi vrli "branitelji" koji su sada najglasniji nisu niti glasa digli kad se isti donosio i izglasavao-zašto se onda niti jedan glas nije čuo ha? tako da???

 

Ja sam samo rekao jesmo ovce ali nismo baš za "šišanje"......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije točno da je mirovina od 2400-2500 "samo" civilna, to su najniže BRANITELJSKE mirovine, i za tu "civilnu" mirovinu koliko ja znam mora se danas vaditi ratni put, da se dokaže status BRANITELJA, i ići na psihijatriju da se dokaže uzročno-posljedična veza oboljenja u ratu, jer u suprotnom tko nema status branitelja, ne bi dobio ni tih 2400.

 

Zbog toga su psihijatrijske ustanove danas pune ko' čep, da ljudi koji imaju status branitelja, ne bi otišli u mirovinu sa 1000 kn, jer samo tako mogu dobiti tu razliku do 2400 kn. najniže BRANITELJSKE mirovine

 

Ujedno to je i odgovor na pitanje koja je razlika između običnih invalidskih mirovina (invalida rada, koji nemaju veze s ratom), braniteljskih mirovina bez hrvi-a, i mirovina hrvi-a.

 

Şlažem se da je velika razlika, ali i status branitelja, oboljelog od ptsp-a ipak ima prednost u odnosu na običnog radnika, tj. invalida rada koji nema status branitelja.

 

E sad možemo malo i o nepravdi, točno je, a i ja sam tog mišljenja, da zakon, tj, vremensko ograničenje nema smisla, ako medicinska struka, kaže da čovjek ima kronični ptsp uzrokovan ratnim posljedicama, i ovi u ministarstvu branitelja pogledaju ratni put, a ako netko ima uvid u ratne puteve to je ministarstvo branitelja, onda je sve jasno, i zašto ako je čovjek bio na prvoj crti da ne ostvari status HRVI-a, tu se potpuno slažem da su mnogi branitelji zakinuti.

 

Ali isto tako moram dodati da su mnogi branitelji zakinuti i zbog svoje nemarnosti, svi su znali za taj famozni rok 31.12. 2005. cijela ta godina je bila rok za predaju dokumentacije, i sad kad netko kaže, nisam imao vremena godinu dana predat papire, pa ako netko ima ptsp, nije prikovan za krevet da ne može predat papire u roku godine dana, to je samo nemar, ili bahatost: (tko će meni određivati kad ću se ja razboliti), i ne može nitko reći da nije znao da je to krajnji rok za predaju papira.

 

Tako mnogi pa i ja nisam iskoristio uvoznicu za auto, a imao sam vremena, i tko mi je kriv, jel moj kum koji je to pravo ostvario kriv, NE, jel država koja stalno mijenja zakone kriva, NE, sam sam si kriv!

 

Lijep pozdrav svima na forumu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Več sam napomenuo da nije problem u statusu HRVI već u zakonu koji je promjenjen a da nitko nije niti "glasa" digao od branitelja,udruga iz DR kojih imamo oko 190 niti HVIDRE i sad se svi nešto iščuđuju oko nekih rokova- alo????

 

Nažalost zakon je takav kakav je regularno je izglasan u saborskoj proceduri i trenutno je na snazi i primjenjivati će se tako dugo dok se ne izglasa novi ili izmjena i dopuna jednostavno ko pekmez-kako god kome to zvučalo- sušta realnost....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Več sam napomenuo da nije problem u statusu HRVI već u zakonu koji je promjenjen a da nitko nije niti "glasa" digao od branitelja,udruga iz DR kojih imamo oko 190 niti HVIDRE i sad se svi nešto iščuđuju oko nekih rokova- alo????

 

Nažalost zakon je takav kakav je regularno je izglasan u saborskoj proceduri i trenutno je na snazi i primjenjivati će se tako dugo dok se ne izglasa novi ili izmjena i dopuna jednostavno ko pekmez-kako god kome to zvučalo- sušta realnost....

 

upravo tako, zakon ne mogu izglasati branitelji, niti udruge DR-a, zakon izglasa vlada i sabor, a njih na izborima izglasaju građani, između kojih su i mnogi branitelji, ja bih rekao naivni branitelji, bez uvrede.

 

ne bi da se ponavljam, ali moram, kad bi netko imao muda da pročešlja registar branitelja, u najmanju ruku bi se tu moglo pola odvaditi, a mislim i na mnoge umirovljene branitelje, a onda bi bilo i mjesta za dodati one koji su to zaslužili, naravno opet bi trebalo mijenjati zakon, a mislim da se to neće dogoditi, može se promijeniti ili nadopuniti samo na štetu branitelja, pogotovo sa trenutnom garniturom na vlasti, dovoljna je izjava Freda: "100% invalidima se sigurno neće smanjivati prava"

što onda mogu očekivati oni koji nisu 100% tni invalidi, a šta tek oni koji nisu ni stekli status HRVI, čemu se oni imaju nadati.

pametnome dosta da zaključi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je svašta napisano pa zbog toga samo ovaj komentar.Nekoji branitelji nisu ni znali da su bolesni (PTSP)dok nisu završili na hitnoj psihijatriji na infuziji.Nakon bol.liječenja i nekoliko mjeseci dnevne dijagnoza kronični PTSP-uzrok feedback na doživljene traume.I sve se to događa 2009g.znači zakonom si ograničen o svojim pravima.Mislim da su najglasniji koji to nebi trebali biti.Što se mene tiće može i ključ ili baner ali istina će se doznati kad tad.Pravi HB ne tuže svoju domovinu koju su stvarali.

Domovina u mom srcu i nekom drugom u novčaniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravi HB ne tuže svoju domovinu koju su stvarali.

Pa zato i je bit pravne države da se prava pojedinca riješavau pravnim putevima a jedan od tih puteva je sigurno i tužba. Sve su to legitimna sredstva u jednoj pravnoj državi.

 

Ne vidim razloga zašto netko tko misli da je obeštećen od strane nekoga istoga ne bi tužio i na taj način vratio svoje pravo radi kojega i tuži !?

 

Znam dosta osoba koje rade u MUP-u kao policajci a koji su od strane države za koju rade bili lišeni prava na isplatu prekovremenih sati i prava na povrat poreza i samo zato jer su policajci i kao zato što su policajci po mišljenju jednog tada vrlog političara nisu imali pravo tražiti niti prekovremene sate niti povrat poreza. Tada još nije bilo niti jednog od vrlih sindikata MUP-a (1998-2000 god) i ljudi su se sami organizirali u veće grupe od po 20-50 njih koji su se javili jednom odvjetniku i radi zakinutih svojih prava tužili državu. Naravno da su tužbu dobili jer su bili u pravu.

Kakao bi inače ostvarili svoja prava da nisu iskoristili legitimno pravo i podigli tužbu ?

 

Tako znam i obrnutih slučajeva kada je država protiv određenih pojedinaca podigla tužbe jer su po mišljenju države isti zlorabili neke svoje povlastice. I to je isto u redu, zašto ne ?

 

Zato se ova tvorevina lijepe naše i zove pravna tvorevina jer se problemi kako pojedinaca tako i države rješavaju pravnim putevima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa, ja se nisam borio ni za kakvu kako ti kažeš "tvorevinu"nego za neovisnu i slobodnu državu Hrvatsku.Nisaam ništa tražio za uzvrat makar sam mogao i to s pravom.Nebi se spuštao na nivo nekih sabornika kad su saznali da se sutra mijenja zakon o saborskim mirovinama odma su otišli na jedan dan u mirovinu naravno da zadrže prava iz starog zakona.Da je Hrvatska tvorevina ja bi se odma odrekao državljanstva jer ne želim biti državljanin nekakve tvorevine te bi ju tužio za oštečeno zdravlje.

Ja sam u civilnoj mirovini i meni je moja Hrvatska kao dragovoljcu DR dala ono što piše u zakonu o H.B.Nisam trebao ni tražiti ni tužiti jer je sve čisto ko suza i nema mrlje na mom ratnom puti niti mi fali i jedan dan proveden na bojištima od Banije pa do okolice Dubrovnika.

Navik živi ki umre pošteno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisaam ništa tražio za uzvrat makar sam mogao i to s pravom.

 

Ja sam u civilnoj mirovini i meni je moja Hrvatska kao dragovoljcu DR dala ono što piše u zakonu o H.B.Nisam trebao ni tražiti ni tužiti jer je sve čisto ko suza i nema mrlje na mom ratnom puti niti mi fali i jedan dan proveden na bojištima od Banije pa do okolice Dubrovnika.

Navik živi ki umre pošteno!

 

Odlično onda ako si zadovoljan svojim statusom, malo je onih koji su zadovoljni svojim statusom danas. Onda uživaj i budi sretan s onime što si dobio a nisi tražio kako kažeš.

 

Osobno smatram da su i tužba i žalba kao i ostali pravni lijekovi samo neki od legalnih puteva do ostvarivanja osobnih prava pojedinaca u pravnoj državi. Dok budem smatrao da imam potrebe za žalbom ili tužbom prema bilo kome pa radilo se i o institucijama RH za koju sam se borio upotrebit ču sva zakonom propisana stedstva da dokažem da sam u pravu nasuprot ovoj drugoj strani.

 

Nemoj platiti ratu godišnjeg poreza za auto pa ćeš vidjeti kako te država neće tužiti iako si se borio za nju. To je normalna stvar i to je ok, tako i treba biti u pravnoj državi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa nigdje nisam napisao da sam sretan time što sam dobio kao dragovoljac sa daokazanim ratnim traumama,moja mirovina je 2500kn.Poreze moraš plačati ako imaš npr. auto mlađi od 10god.(moj ima 12).HRVI ne plaća puni porez na vozila,plaća manje autoosiguranje,manju cestarinu,ne plaća državne biljege za bilo koji dokument,ne plaća dopunsko osiguranje (ja ga isto ne plaćam jer sam preko 50 puta dao krv a za vrijeme rata 4 puta godišnje što je maksimum ).Legalno su i zastupnici u saboru išli 1 dan u mirovinu da ostvare visoku mirovinu, ali da li je to moralan čin.Ja jesam zagorec ali se ne tužim sa onim koga volim pa makar na svoju štetu i čistog obraza hodam po ovoj zemlji te mogu bez ikakvog moralnog srama pogledati svakom u oči.Ono što je legalno ne mora nužno biti i moralno.

:palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chekirac, dali ti to oćeš reć da sam ja koji nisam imao nikakvu drugu opciju potencijalni sumnjivac da sam kupija civilnu invalidsku mirovini, ili bilo tko drugi od mojih kolega koji su potirani na teret hzmo.a u mirovinu!

Za tvoju info ako neznaš ( a znaš) više se nemože u vojnu mirovinu... AKO nisi HRVI a HRVI nemožeš ostvarit neka si bolestan jer si ZAKASNIJA bit bolestan!

Koja je to mirovina ako ne spada pod zakon o PHB izDR koja chekirac, a iznosi 2400 ili 2500 kuna. i sad bi te ljude izmeđuostalih TRIBALO pročešljat, mislim stvarno.

Da Mrljavac, daj ti nama nedobudnima i bezobraznima objasni kako te kolega Ocelot pita koja su to prava koja ostvarva HB a da je ima " nesriću " da nije HRVI.

Slobodno daj jednu recenziju koja su to naša prava u odnosu na RVI makar bili i lažni!

Ne prijatelju moj, nedaj bože da svi oni civilni koji su otišli u zasluženu civilnu mirovinu po zakonima koji su tada vrijedili kao tehnološki višak, ili prijevremene starosne ili starosne, ili invalidske usljed oboljenja kičme, lomova, povreda na radu itd.itd.Ja aludiram na one civilne invalidske mirovine koje su prijatelju moj kupljene, i ovo je bespredmetno komentirati kad svi znamo da dok smo mi ratovali drugi su kupovali firme za kunu a ostali koji su se znali snač kupili mirovinu invalidsku, da, istina a ti možeš to negirati koliko hočeš , prava istina se zna samo što nće nitko to priznati.Civilne invalidske od 1991-2005 isto na reviziju , pa ćeš vidit koliko je imao godina kad je otišao u mirovinu i radnog staža.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne prijatelju moj, nedaj bože da svi oni civilni koji su otišli u zasluženu civilnu mirovinu po zakonima koji su tada vrijedili kao tehnološki višak, ili prijevremene starosne ili starosne, ili invalidske usljed oboljenja kičme, lomova, povreda na radu itd.itd.Ja aludiram na one civilne invalidske mirovine koje su prijatelju moj kupljene, i ovo je bespredmetno komentirati kad svi znamo da dok smo mi ratovali drugi su kupovali firme za kunu a ostali koji su se znali snač kupili mirovinu invalidsku, da, istina a ti možeš to negirati koliko hočeš , prava istina se zna samo što nće nitko to priznati.Civilne invalidske od 1991-2005 isto na reviziju , pa ćeš vidit koliko je imao godina kad je otišao u mirovinu i radnog staža.
Chekirac ti to oćeš reć da ja zapravo jesam civilni invalid tj da mi ne pripadaju nikakva prava po ZOPHBR, mada sam silom zakona potiran u socijalnu mirovinu umirovljen po dijagnozi koja je posljedica DR i perioda nakon rata,
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chekirac ti to oćeš reć da ja zapravo jesam civilni invalid tj da mi ne pripadaju nikakva prava po ZOPHBR, mada sam silom zakona potiran u socijalnu mirovinu umirovljen po dijagnozi koja je posljedica DR i perioda nakon rata,

Ma čovječe dali ti čitaš od slova do slova kako sam napisao,ja govorim o onima koji nisu rata ni vidili, a radili u bankama, osiguranjima, dobrim firmama koje su imale velike plaće, a prodane za kunu, tko spominje tu one koji su bili u ratu i ostvarili mirovinu po zakonima o HR braniteljima.Ako si ostvario takovu mirovinu odlično, kolika je , tolika koliko ti je oderao vještak , ako je kumulirani uzorak, rat -mir.Šta ti misliš da je čitava nacija bila u ratu, glupost, poznam ih na desetke koji rata nisu vidjeli a otišli u invalidske civilne mirovine jer je firma bila pred kolapsom i prodajom halo, daj se malo skuliraj i dobro pročitaj šta pišem i nemoj konzumirat teške droge kad pišeš makar to bio samo ovaj sajt. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma čovječe dali ti čitaš od slova do slova kako sam napisao,ja govorim o onima koji nisu rata ni vidili, a radili u bankama, osiguranjima, dobrim firmama koje su imale velike plaće, a prodane za kunu, tko spominje tu one koji su bili u ratu i ostvarili mirovinu po zakonima o HR braniteljima.Ako si ostvario takovu mirovinu odlično, kolika je , tolika koliko ti je oderao vještak , ako je kumulirani uzorak, rat -mir.Šta ti misliš da je čitava nacija bila u ratu, glupost, poznam ih na desetke koji rata nisu vidjeli a otišli u invalidske civilne mirovine jer je firma bila pred kolapsom i prodajom halo, daj se malo skuliraj i dobro pročitaj šta pišem i nemoj konzumirat teške droge kad pišeš makar to bio samo ovaj sajt. :)

 

Ko je ostvarija mirovinu po ZOPHBR, ja ne, kakvi čovječe omjeri rat-mir, u kojem ti svitu živiš! Ti kasniš bar 7 godina za stvarnošću !!

Si ti uopće pročita moj post ,ako jesi onda si moga odgovorit na upit!

Dobra ti je ta za droge,sigurno te sjeta vata!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HRVI ne plaća puni porez na vozila,plaća manje autoosiguranje,manju cestarinu,ne plaća državne biljege za bilo koji dokument,ne plaća dopunsko osiguranje ).:

 

Nije istina ovo za vozila, ja imam auto star 4 godine i plaćam puni godišnji porez na njega iako ovi u poreznoj znaju ( piše mi u poreznoj kartici ) da imam status hrvi-a 30 % trajno.

I ovo za cestarinu nije istina jer plaćam i punu cestarinu. Ili ako je moguće ostvariti pravo na ne plaćanje cestrine kako ga ostvariti, jel netko zna - neka kaže - a Mrljavac ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije istina ovo za vozila, ja imam auto star 4 godine i plaćam puni godišnji porez na njega iako ovi u poreznoj znaju ( piše mi u poreznoj kartici ) da imam status hrvi-a 30 % trajno.

I ovo za cestarinu nije istina jer plaćam i punu cestarinu. Ili ako je moguće ostvariti pravo na ne plaćanje cestrine kako ga ostvariti, jel netko zna - neka kaže - a Mrljavac ?

 

Kompa izgleda da me nisi razumio.Mislio sam kod registracije vozila,znači osiguranje i cestarina-naknada za ceste.Da po novom autoceste ne plačaju samo 100% invalidi i to je u redu da oni koji su izgubili dijelove tijela budu oslobođeni svih nameta.

POZDRAV

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa izgleda da me nisi razumio.Mislio sam kod registracije vozila,znači osiguranje i cestarina-naknada za ceste.Da po novom autoceste ne plačaju samo 100% invalidi i to je u redu da oni koji su izgubili dijelove tijela budu oslobođeni svih nameta.

POZDRAV

 

Razumio sam te, kod rege auta i ja tako mislim.

 

Osiguranje imam 15 % bonusa kao hrvi ali cestarinu - naknadu za ceste plaćam punu kao i godišnji porez na auto plaćam u punom iznosu.

 

Morat ću se raspitati malo ovo za naknadu za ceste jel imam pravo za oslobođenje plaćanja kod registracije vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Chekirac ti to oćeš reć da ja zapravo jesam civilni invalid tj da mi ne pripadaju nikakva prava po ZOPHBR, mada sam silom zakona potiran u socijalnu mirovinu umirovljen po dijagnozi koja je posljedica DR i perioda nakon rata,

 

Pa vidi i pročitaj šta si napisao, da si potjeran u socijalnu mirovinu, koja je to mirovina , takva nepostoji,,umorovljen po dijagnozi iz DR-a i poslje rata, jel pa kako onda socijalna mirovina,ako si imao dijagnoze i nalaze doktora da si obolio u ratu i poslje rata, jesi se ti najeo bunike možda??Ajde ti to ljepo riječ po riječ stavi na papir i prouči šta pišeš i neću se više s tobom zamarat, težek si prijatelju više od ilovače!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ko je ostvarija mirovinu po ZOPHBR, ja ne, kakvi čovječe omjeri rat-mir, u kojem ti svitu živiš! Ti kasniš bar 7 godina za stvarnošću !!

Si ti uopće pročita moj post ,ako jesi onda si moga odgovorit na upit!

Dobra ti je ta za droge,sigurno te sjeta vata!

 

 

Wincesto, slijedi vam baniranje (privremeno) jer vi ste već od prije poznati kao "incidentan" tj. stari pacijent-korisnik i skloni ste vrijeđati korisnike..................

 

Adio, sedam dana ( za sada), a poslije - videte ćemo .

 

Nemate pravo vrijeđati druge korisnike.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Wincesto, slijedi vam baniranje (privremeno) jer vi ste već od prije poznati kao "incidentan" tj. stari pacijent-korisnik i skloni ste vrijeđati korisnike..................

 

Adio, sedam dana ( za sada), a poslije - videte ćemo .

 

Nemate pravo vrijeđati druge korisnike.

 

;-)

Šta reći na ovo , koju poruku poslati:

Reć ću samo jedno, da su odvjetnici generala Gotovine i Markača imali ovoliko sluha i razumjevanja za pravdu ka pojedinci ovde na forumu NIKAD nebi bili oslobođeni ali ja ću zbog same spoznaje da sam u Petak na veliki dan na trgu bana Josipa Jelačića možda i takovima stiska ruku i nije mi ža zbog toga. Dapače... Taj dan smo Svi bili jedno i to mi je dokaz da ka osoba funkcioniram ispravno!

Neki jednostavno moraju shvatit da nisu svi prošli ka na piru i da svi mi nepravdu doživljavamo na sebi svojstven način.....Pogledajte samo šta su nam uradili Generalima pa eto sad su ipak slobodni, šta su kadar tek malom čoviku napravit.... A Svi smo mi Gotovina i Markač bar kad se packe dilu; a kad triba nešto dat ili bar saslušat onda" incidentni i pacijenti", ma daj:ljut:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...shvatio sam zašto toliko slavlje ,naši generali došli kuči ali nisam shvatio zašto neki govore da se sada vidi da je oluja bila legitimna akcija ,zar nam to hag mora reči...dobijam dojam da svih ovh godina je pljuvano po generalima mislim na političare a sa presudom iz haga našima političarima su prosvjetlili svijest,, o našim legitimnim vojnim akcijama...pa sam posumljao da su neki došli smarsa ili neke duge planete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija