Jump to content

Dnevne parkirne karte Zagrebparking


rupa_u_zakonu

Preporučene objave

Primjer: Vozac propisno parkira vozilo u zoni naplate i ne plati parkiranje. Djelatnik Zagrebparkinga na vozilo zakaci dnevnu kartu, vozaca nitko nije identificirao. Unutar 8 dana dnevnu kartu nitko ne plati. Na temelju zahtjeva MUP salje Zagrebparkingu podatke o VLASNIKU (korisniku leasinga) vozila. Vlasnik (korisnik leasinga) dobiva opomenu, tuzbu, ovrhu, stojaznamsto od strane Zagrebparkinga....

 

Tu nastaje problem: Vlasnik vozila kaze (ulozi zalbu, prigovor, stogod) da on nije u navedeno vrijeme parkirao to vozilo na navedenom mjestu te da ON kao vlasnik time nije stupio u navedeno vrijeme u nikakav ugovorni odnos sa Zagrebparkingom. Mora li to vlasnik dokazivati Zagrebparkingu (na temelju kojeg Zakona, jer opcenito vrijedi presumpcija nevinosti) i mora li vlasnik vozila navesti "vjerodostojne" podatke o osobi koja je parkirala vozilo (ovdje cak nema ni govora o prekrsaju jer je vozilo bilo ispravno parkirano, a dnevna karta je sasvim legalan nacin placanja istog s odgodom, vec se radi o neplacanju (narucene?) usluge pravnoj osobi od strane vozaca kojeg ta pravna osoba nije identificirala). Koji Zakon regulira tu obvezu (ako ista postoji) i koliko je takvo davanje necijih osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zastiti osobnih podataka?

 

Da li u tom slucaju postoji obveza vlasnika vozila prema nekom Zakonu ili se jednostavno radi o propustu Zagrebparkinga sto nije identificirao osobu koja mu nije platila dug?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imamo stalno identicnu situaciju u firmi (rent a car), svaki prigovor samom ZG parkingu nikad ne citaju vec samo stihijski salju racune (po nacelu, mi smo firma, kao imamo love, nek platimo pa da se onda mi naganjavam s vozacem - nikad nisu to rekli al to im je nacin rada). Uvijek pokrenu ovrhu na koju mi uvijek prigovorimo sa identicnim stavom koji ste iznijeli (dakle, nismo ni sklopili ugovor o parkiranju), prigovor nam sud uvijek u cijelosti uvazi, ali ipak imamo dokaz (predocimo i identitet vozaca i svu dokumentaciju)

(Ovo je regulirano ZOO-om, ne znam clanke jer nikad ja ne pisem to, ali znam da je ZOO)

 

Vjerujem da bi u Vasem slucaju, sud koji rjesava prigovor trazio dodatno rociste da rascisti situaciju tko je stvarno vozio

 

 

Slazem se i sa stajalistem da MUP ne smije dati podatke bilo kome samo zato sto on ima potrazivanja prema nekome. Napominjem, parking naplacuju najcesce trgovacka drustva s koncesijom , (ne drzava) i takva trgovacka drustva nemaju nikakve instrumente istrage, naplate ili prisile.

 

Ako je suprotno, znaci li to da ja ovaj cas mogu napisati R - 1 na recimo Ivu Josipovica sa nekom potpuno besmislenom uslugom (naravno, sam racun je proceduralno ispravan, sa svim obaveznim elementima) i trazim od MUP-a podatke da mu to fakturiram na kucnu adresu ?

 

Ovo ne znam gdje bi trebalo traziti, samo iznosim stajaliste do kojeg dolazim nekom logikom, vjerujem da zakon o Zastiti osobnih podataka regulira takve stvari

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija