Jump to content

Legalizacija bespravne gradnje ili nešto drugo


Ivanexsjp

Preporučene objave

U kolovozu 2004 god. sukladno DPU, uz sve tada potrebne suglasnosti, uz projektnu dokumentaciju podnjet je zahtjev za izgradnju kuće sa dvije etaže, ukupne površine 95 m kvadratnih, na parceli u mjestu Betiga ko Vodnjan, u uredu u Puli.

Do 2007 godine nema odgovora o potvrdi ili odbacivanju projekta, niti usmenog niti pismenog, osim usmene prepuruke službenika da je to sve u redu te da se može početi sa izgradnjom. Uplačen je komunalni doprinos i pristojba za izdavanje građevinske dozvole.

U međuvremenu sve se seli na nivo općine to jest u ured u Vodnjanu gdje također ne dobivamo nikakvo pisano rješenje. Te 2007. god počinjemo sa izgradnjom sukladno projektu osim što se dulja stranica objekta nije okrenula sjever-jug nego istok-zapad, ali su se poštivali svi gabariti tj duljine,širina i visina.

Ove godine službenik u Vodnjanu veli, 31.07.2007. godine donešene su izmjene DPU-a za tu općinu i oni bi nama dali građevinsku dozvolu tj odobrili projekt (pazi protok vremena), ali sada takav objekat, znači tzv kuča za povremeni boravak sa dvije etaže mora biti udaljen od susjedne parcele min 4 m, a ne kao po starom DPU 3 m, te nam objekat spada u bespravnu izgradnju i trebaga legalizirati uz uplatu nekih 15.000,00 kuna ili više, bez obzira što smo u međuvremenu uplatili komunalnu naknadu, i gro drugih taksi i sl, te platili mjernika koji je opet sukladno nekom zakonu morao izmjeriti i ucrtati dio dvorišta kojega smo se odrekli u širini 80 cm i ukupnoj dužini prema ulici zbog preuske ceste, što su u ulici bili dužni svi napraviti.

Da ironija bude još i veća uredno već godinu dana šalju uplatnice za odvoz smeća, iako isto moramo nositi u kontejnere stacionirane u obližnjem turističkom naselju, te naplatu komunalne naknade za stambeni objekat koji postoji na gore spomenutoj lokaciji. Čak postoji i mogučnost priključka na električnu mrežu što bi u našem slučaju iznosilo nekih 36.000,00, koliko su platili i okolni sujedi.

Dali da prešutimo i platimo legalizaciju, dali pokušamo nešto sudskim putem ili postoji nešto treće?

Kroz sve te godine u sujedstvu niknule su i kuće, vile i apartmani većinom državljana slovenije, koji baš i ne zadovoljavaju kriterije iz tih DPU. Možda zvati novinare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Kod mene drugačija situacija, mi imamo kuću s građevinskom dozvolom, a susjedi u ulici nemaju. Sporan je put što naši susjedi ne slažu se s širinom puta i potegli su crtu nared puta do kud je kao njihovo, ako njihov prigovor prihvate mi ćemo izgubiti pristup kući i to na putu na koji se spominje u građevinskoj dozvoli.

Sad tvrde da mi nikad nismo ni koristili taj put jer mi imamo pristup još jednom putu koji graniči s našom okućnicom. Što nije točno jer tim putem koji nam osporavaju idemo na plažu svake godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija