Jump to content

S djeda na tetke pa na mene


klupko

Preporučene objave

Pokušaati ću ukratko objasniti slučaj. Moj djed je umro i zemljište je podijeljeno na 4 dijela. Na mog oca te na njegove 3 neudane sestre. Svi su dobili po 3/12. Nakon smrti mog uca ja i majka smo nasljedili njegov dio. Ostale su 3 tetke. Nikada se nisu udavale niti imale djece. Ja sam živio s njima 38 godina. Nakon smrti prve dvije tetke zakonski nasljednik je bila njihova jedina preostala živa sestra međutim kada je prijavljivala smrt i nasljedstvo prijavila je u mjestu stanovanja bez da je naznačila da imaju nekretnina u drugoj opčini. U ostavštinu je ušla samo mirovina iako je imala pravo na nekretnine u dugoj opčini kao njihova jedina nasljednica prvog reda. E sada dolazimo do glavnog pitanja. Nakon smrti moje 3 tetke ta ista ostavlja oporukom sve meni točnije navedeno je da ostavlja sve nekretnine koje je je nasljedila nakon smrti svog oca znači 3/12 te nekretnien koje je nasljedila nakon smrti sestara. Prije neki dan je održana rasprava na koju smo bili pozvani ja i brat s tim da se brat složio s oporukom. Međutim javan bilježnica u riješenje je uvela samo dio nekretnina točnije samo tetkinih 3/12 iako smo joj donijeli sva riješenja ostavština od djeda i tetkinih. Pitanje što napraviti da se dio i od prve dvije tetke uvrsti u njenu zakonsku ostavštinu koja joj je pripadala tj. oporučno sada meni.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li bi ja sada trebao za prve dvije tetke predati zahtjev za naknadno pronađenom imovinom pa da sve to skupa uđe u ostavštinu treće tetke pa da se napiše ponovno riješenje o nasljeđivnju nakon zadnje preminule tetke pošto nismo još predigli nikakav dokument ili javni bilježnik kod kojeg se vodi ostavinska rasprava može sam podnjeti zahtjev za naknadno pronađenom imovinom pošto smo mu donjeli sve dokumente sa brojevima spisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

javnom bilježniku dostaviti rješenje o nasljeđivanju iz kog se vidi da je tetka nasljedila imovinu svojih sestara ali istu nije upisala kao svoje vlasništvo .

ona je izvanknjižni vlasnik nasljeđene imovine.

u rješenju o ostavini navedeno je da sud dostavlja rješenje gruntovnici i trebalo je automatizmom biti izvršen upis vlasništva.

provjeriti u nadležnoj gruhtovnici zašto nije izvršen upis vlasništva po rješenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija