Jump to content

teška tjelesna povreda ,prometna kazna 1330 kn.


veroz51

Preporučene objave

Molim pomoć, mojoj supruzi se desio neobičan prometni slučaj (događaj) s obzirom da smo trenutno na selu KZ-žup. moja supruga dugogodišnji vozač odlazi kod susjeda koji je operirao kuk kao i ja ,da popriča ,posjedujemo MB automatic kji je parkirala u asfaltiranom dvorištu koji ima nagib od cca 30 %,po odlasku susjed i susjeda sa mojom suprugom razmjenjuju pozdrave kod odlaska, oni joj kažu da pođe naprijed i da se okrene jer ne može u rikverc,susjed odlazi iza auta prema kući, dok susjeda još priča, supruga sjeda u auto,veže se pojasom,spušta prozor da se pozdravi, pali auto i počinje kretnju prema naprijed,kako je na brijegu kod otpuštanja ručne čuje se metalni zvuk kao uvijek kad je automatic na uzbrdici, susjeda koja je odmaknula najedamput viče stani ,stani,moja supruga izlazi iz auta i sa susjedom ugleda susjeda da leži iza auta udaljen skoro 3 metra,u nesvjesti,dolazi sebi i sujeda ga odveze u bolnicu jer je pao na leđa i razbio glavu,supruga dolazi doma sva u panici i govori da ga je vjerojatno srušila,policija u stanici pregledava auto i ne nalaze kontakt,ali je moja supruga šokirana izjavila da nije sigurna da ga je srušila,vračamo se na mjesto događaja.izmjenjuju se pol,patrole jer neznaju tko je nadležan,na kraju slikaju traže dokaze na autu,vještače odječu ali nema dodira,susjed završava u induc.komi i nakon što je proveo u nesvjesti 10 min izjavljuje da je udaren,oporavlja se nakon 2,5 mj,DORH podiže tužbu protiv moje supruge za tešku tjel.povredu,saslušanja, moja supruga izjavljuje da ga nije udarila ,susjeda da nije vidla samo čula susjed da je udaren uglavnom iskazi se ne slažu,nakon 4 mjeseca DORH traži vješt,opet možda negativ,i na kraju DORH predlaže kaznu od 1300 kn za takav prekršaj,susjedi su uzeli skupog odvj. jer se nadaju tužbi ako mi suprugu osude,dal je uobičajena takva kazna, s obzirom da su sva vješt. negativ,i nema dokaza o dodiru auta i susjeda, s obzirom da je selo svi su rodbinski povezani.Oprostite na dužini ?molim savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ću iznijeti svoje mišljenje, koje ne mora biti ispravno.

Do kontakta između vašeg vozila i oštećenog pješaka je najverojatnije došlo. Možda nije bio toliko velik da bi se vještvom mogao utvrditi dodir (na vozilu nisu bila vidljiva oštećenja i sl.).

Vozilo je najverojatnije, a kada je vaša supruga spustila ručnu kočnicu, zbog nagiba kako ste rekli od 30%; krenulo prema natrag i dotaknulo osobu koja je bila iza. Pretpostavljam da se radi o starijoj osobi, (koliko sam shvatila, imao je i operaciju kuka) koja je izgubila ravnotežu, pala i zadobila udarac u glavu.

E sad, koliko su teške ozljede, o tome će liječnici dati svoj nalaz.

Što se tiče tužbe, o tom potom...., javite kad stigne i ako stigne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pješak je bio udaljen 1-1,5 m ,iza vozila, a kad je pao bio je udaljen 3 m, iza vozila,slažem se da se uplašio i izgubio ravnotežu, a vještaci i policija upotrbljavaju termine vjerojatno ,moguće, na autu niti prašini nisu viddljivi kontakti,ali prijedlog osude ,kazna od 1300 kn za takvo djelo,nije li to legitimacija za naknadu štete,boli i tak to i tko to bi trebao platiti.Molim odgovor jer mi je bitno ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Sud će o dokazima, mi ovdje koji ih ne vidimo ne možemo ništa sa sigurnošću tvrditi.

 

Da se radi o prekršaju bilo bi bitno da li je dvorište ili ne, jer Zakon o sigurnosti prometa na cestama se ne odnosi na prometovanja vozila u privatnim dvorištima, dok za Kazneni zakon sasvim svejedno na kojoj površini se nesreća dogodila.

 

Za Zakon o obveznim osiguranjima u prometu je također nebitno mjesto prometne nesreće.

 

Temu premještam u podforum kaznenog prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija