Jump to content

Obrt - pitanje


Stella65

Preporučene objave

Poštovani - pišem tekst sljedečeg karaktera vezanog uz otvaranje obrta u nadi kako ćete moći pružiti odgovor.

Završila sam teološki fakultet dva smjera - diplomirani teolog, diplomirani vjeroučitelj u Osijeku na Evanđeoskom teološkom fakultetu. U sastavu fakulteta položila sam predmete i iz psihologije, pedagogije. Završila sam i TA 101 verification form/Provisional Teaching Transactional Analyst. Na Veleučilištu u Vukovaru na smjeru fizioterapije završila sam predmete - Zdravstvena psihologija, Prehrana, palijativna skrb, Komunikacija. Na Biznis akademiji završila sam za Certifited Manager in accordance with "London Centre of Marketing Higher Diploma Sales and Marketing Management" program.

Jedno vrijeme radila sam u crkvenoj/neprofitnoj organizaciji. Kako su donacije prestale pritjecati želja mi je otvoriti obrt u kojem ću se moći posvetiti osobama koje su željne razgovora/priče za djecu - u tom smislu imam namjeru otvoriti telefonske linije s dodanom vrijednosti - za djecu, odrasle. Nadalje, za osobe koje osjete potrebu naći se u sklopu osobnog razgovora/"u četiri oka" - što bih trebala poduzeti u sklopu toga.

Budući da sam završila ekonomsku srednju školu kao i položila tečaj za samostalnog knjigovođu željela bih otvoriti u sklopu obrta i ovu djelatnost.

Također odličnim poznavanjem metematike i fizike te uspješnom podukom istih koje djelatnosti bih trebala tim povodom registrirati.

Bavim se također i izradom hrvatskog unikatnog nakita koje bih plasirala na tržište putem web stranica. Bavila bih se i izradom čestitki i predmeta za uspomenu koje bih distribuirala trgovinama koje ih prodaju.

Uključena sam i u izvjesni program prehrane čije srtikle treba plasirati na tržište - koju djelatnost pod time pokrenuti

Također molim da mi kažete što moram poduzeti ukoliko ne želim ući u sustav PDV-a, barem na početku. Možete li mi kazati kome i gdje se trebam tim povodom obratiti kao i za dobivanje određenih sredstava/kredita za početak prvog obrta

Molim za odgovor - srdačno pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Obrti su grupirani u 3 grupe ; - nevezani, vezani i povlašteni.

Nevezani obrti mogu obavljati većinu djelatnosti, ali ima dosta djelatnosti ( među koje mislim da spadaju i vaše željene djelatnosti ) koje su svrstane u vezane obrte ( traže točno propisnu kavalifikaciju ), pa čak i onih koje kao povlašteni obrti traže posebnu suglasnost nadležnih ministarstava.

Ako sami ne možete razlučiti i prepoznati djelatnosti isto možete zatražiti u pripadajuććem Županijskom uredu za gospodarstvo, a ako nemožete ni to zatražite nečiju stručnu pomoć ... ( mogu vas uputiti na osobe koje se bave ovakvim uslugama ).

U sustav PDV-a nemorate uči u prvoj godini poslovanja ako očekujete prihode ispod 85.000kuna ( sada je ova granica povećana na 230.000 kuna ), a ako u 2. i narednim godinama ne pređete propisanu granicu prihoda, niti tada nemorate ići u sustav PDV-a.

Za detalje mi se slobodno obratite privatnom porukom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija