Jump to content

Nepropisno parkiranje i pauk? molim pomoć


gobradov

Preporučene objave

Poštovani,

 

Danas ujutro oko 7h cura je s autom došla u dom zdravlja u Gradiščanskoj i parkirala iza na parkingu.

Cura je sasvim slučajno parkirala na mjestu za osobe sa invaliditetom. Inaće stvarno nikada ne parkira na takvim mjestima niti bi parkirala da je znala.

Mjesta na parkingu je bilo svugdje, ali problem je što se apsolutno nije vidjela površina na tom parkirnom mjestu i naravno tamo i parkirala.

Auto sam preuzeo ja, te su prekršajni nalog stavili na moje ime kao da sam ja okrivljenik.

 

Slika tog parkirnog mjesta vidi se ovdje:

http://imageshack.us/photo/my-images/138/img2012080600155.jpg/

Cura je parkirala na prvo lijevo parkirno mjesto.

 

Samo me zanima da li ima smisla uložiti žalbu i na šta točno?

Kazna pauk-a za prijevoz je 500kn , a za nepropisno parkiranje 700kn.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nepropisno parkiranje je prekršaj po ZSPC-u i može ga napraviti samo vozač (potpuno nebitno tko dođe po auto ili tko je vlasnik vozila) te je time i vozač jedini odgovoran. Eventualno se od vlasnika može tražiti identitet osobe koja je vozila ako već to nije ustanovila službena osoba. Djelatnik ZGparkinga ili vozač pauka NIJE službena osoba iako često za sebe misle da jesu. Prema tome, svaki prigovor ide prema PP ili PU i to na Prekršajni nalog ili Zapisnik (ne znam koji j dokument ali znam da u zaglavlju ima RH, MUP, PU ta i ta itd) i potpisan je od strane policajca.

 

Nakanda ZGparkingu je za uslugu koju oni obavljaju, u konkretnom slučaju prijevoz, skladištenje, bla, bla...Potpuno drugi proces, s drugom žalbom/prigovorom. Po meni ni ovdje nemaju pravo teretiti vlasnika vozila, ali stvar je malo kompliciranija (Naime sami su sebi napisali pravilnik po kojem to imaju iako je pravilnik u kontradikciji sa nizom zakona) Mi to u firmi stalno radimo, jer nam uporno fakturiraju troškove koje napravi neko drugi, (rent a car), u principu uvijek "pobijedimo", ali znam iz iskustva da su u ZG parkingu dovoljno lijeni sa uopće čitaju prigovore već samo stihijski šalju račune a onda i ovrhe onom kome oni misle da treba (u praksi, onom za koga vide da ima više love pa će valjda i platiti) Uglavnom, za prigovor njima, prouči malo taj pravilnik, mislim da ima na webu zg parkinga.

 

Iako, ne znam šta možeš navest, mjesto je obilježeno vertikalnom signalizacijom, neće proći prigovor u stilu "ne vidi se da je za invalide". Potpuno opravdano su te maknuli, sve što možeš je prigovarati da nisi vozio ti, al ako to i jedni i drugi 100% uvaže, onda će i jednu i drugu "čestitku" dobit cura

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija