Jump to content

Odbijen mi je prigovor na prekršajni nalog, nisam dobio uplatnicu


nikacdc

Preporučene objave

Molim za pomoć.

2004.g sam počinio prekršaj za koji je bila predviđena kazna od 500 kn + 110 kn sudskih troškova. Žalio sam se u predviđenom roku, te sam 2007.g. (3 godine kasnije) dobio rješenje od suda da se moj prigovor odbija, s s datumom rasprave iz 2006 g.

Sa tim rješenjem nisam dobio nikakvu uplatnicu, nikakav broj računa gdje bi to trebao platiti, a uplatnicu koju sam dobio kad sam počinio prekršaj sam negdje očigledno zametnuo.

Od primitka tog rješenja je prošlo 5 godina, u međuvremenu nisam dobio nikakve opomene ni uplatnice, pa me zanima da li ja to i dalje moram platit, da li je mozda nastupila zastara, i sl.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam da li je bio prekršajni ili obavezni prekršajni nalog, ne sjećam se više. Uglavnom, ja i da želim platit ne znam kome da platim, nemam broj računa niti naziv primatelja, a ja sigurno ne namjeravam trošiti svoje vrijeme raspitujući se kome trebam platiti.

Prekršaj je počinjen u listopadu 2004, koliko se sjećam, vozio sam 70 gdje je dozvoljeno 60. Da li postoji da mi dođe ovrha bez ikakve opomene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Platiti morate tijelu koje je donijelo obvezni prekršajni nalog. Sa rješenjem Suda otiđite u policijsku postaju koja je izdala obvezni prekršajni nalog i oni će vam ispisati nove uplatnice.

Rješenje suda o odbijanju prigovora na obvezni prekršajni nalog, postaje pravomoćno danom donošenja. Tri godine nakon pravomoćnosti nastupa zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija