Jump to content

Problem sa kucom u kojoj nasa obitelj zivi 50 godina


Nadia

Preporučene objave

Stovani - imam ogroman problem - naime - ja sam rodjena 1979 godine i od tad do danas zivim sa majkom u kuci za koju smo do prije godinu dana mislili da je nasa jer je moja majka ostala u njoj zivjeti nakon njezine majke. Kuca je kupljena upravo u svrhu da se prenosi s koljena na koljeno - kupili su je nasi preci da bi njihovi potomci imali gdje zivjeti.

Prije skoro dvije godine umro je ujak moje majke i tad odjedno - bum - dobijemo poziv od suda da njegova djeca zele da izidjemo iz ove kuce jer je on imao ugovor o dozivotnom uzdrzavanju osobe na koju je kuca glasila. Ugovor je sklopljen 70 tih a mi smo tek sad za to doznali.

U kuci imamo tek rodjenu bebu i bojimo se da cemo ostati na ulici.

Molim Vas - ako mi netko moze reci sto da ucinimo, moze li se ovo osporiti, smije li se tek rodjena beba zajedno sa nama tek tako naci na ulici - i, sto nam je najbolje uciniti.

Ocajna sam!

Unaprijed hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,koliko sam shvatio,vas ujak je imao sklopljen ugovor o doz.izdrzavanju sa stvarno pravnim vlasnikom nekretnine,pa mi recite da li je to svoje pravo uknjizio nakon smrti upisanog vlasnika.Drugo,recite mi s kim su vasi prednici sklopili kupoprodaju,i dali takav ugovor posjedujete,ako je kupoprodaja sklopljena sa istim upisanim vlasnikom,onda je doslo do dvostrukog otudjenja,medjutim ako su navodi tacni,vasi prednici su prvi sklopili pravni posao te usli u posjed nekretnine gdje vi boravite preko njih 50 godina,po cemu ste zakoniti posjednici,te tu ima osnova za utvrdjenje prava vlasnistva.Niste tek tako dobili poziv sa suda,morala je prethodno doci vam tuzba,ako jest recite o kojoj se tuzbi radi.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Kao što je Matrix napisao, najvažnije je utvrditi stanje u zemljišnim knjigama.

 

Što se tiče ugovora, ako je temeljem njega vršena uknjižba, uglavnom (ovisno o sudu) ne bi trebalo biti problema da se dobije kopija iz zbirke isprava u z.k. odjelu. Prvo, nije prošlo 50 nego 40 godina (od 197x godine), a drugo - osobno sam dobio na takav način dobio i puno starije dokumente (npr. iz 1946).

 

Ako pak nije bilo uknjižbe ili barem zabilježbe u z.k., onda je to posve druga situacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija