anonimno objavljeno: 17. svibanj 2006. Dijeli objavljeno: 17. svibanj 2006. Naslijedio sam d.., tocnije poslovni udjel (bio je samo jedan osnivac i jedan poslovni udio). Buduci da sam odmah nasao zainteresirane kupce, zanima me imam li pravo podijeliti poslovni udio (buduci da su dvojica kupaca, pa svakome jedan dio) jer je to predvidjeno u statutu toga drustva, te ga prodati potpisivanjem ugovora o prijenosu poslovnih udjela, samo na osnovu pravomocnog rjesenja o nasljedjivanju, dakle bez da sam izvrsio ikakve izmjene u sudskom registru? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 17. svibanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 17. svibanj 2006. Sudskom registru morali ste, odnosno uprava je morala, nakon što je došlo do promjene člana društva obzirom na nasljeđivanje u roku tri dana obavijestiti registarski sud i predati popis članova društva te će sud izvršiti promjene u registru na temelju te promjene u knjizi poslovnih udjela. POslovni udio možete dijeliti ako je to predviđeno izjavom o osnivanju, a ugovore biste mogli sklopiti i prije nego što sud izvrši promjenu u registru jer ste poslovni udjel stekli pravomoćnošću rješenja o nasljeđivanju samo biste u ugovoru morali navesti temelj stjecanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.