Jump to content

prigovor na prijedlog ovrhe-nepriznanje duga


Beata

Preporučene objave

da li se može (naravno u roku od 8 dana) uložiti prigovor na ovršni prijedlog s ciljem prijenosa potraživanja na osobu koja je stvarno koristila pruženu uslugu (pod uvjetom da se stvarni dužnik slaže)?

 

dal je dovoljno navesti okolnosti i dati njegove podatke u prigovoru ili i on odmah prilaže izjavu da priznaje dug i preuzima ga?

 

ali ima problem - ne priznaje ga u cijelosti jer je za cijelo vrijeme odnosa bilo nepravilnosti (krivo obračunati pozivi naplaćeni u određenoj tarifi nisu trebali biti naplaćeni, neisporučeni mobilni uređaj, a raskidom pretplatničkog odnosa je prijevremeni prekid naplaćen u čemu je vjerojatno i taj uređaj pokriven), krivo dostavljeni računi, iako je pri sklapanju ugovora dana adresa za dostavu stvarnog korisnika usluge, a ne nositelja ugovora koji je greškom operatera imao problema, iako je striktno tražio da se na tu adresu ne dostavljaju računi. kašnjenje računa, i sl...pružatelj usluge je bio o tome obaviješten, pismeno i putem službe za korisnike, ali do dan danas nije isporučio mobilni uređaj..

da li da to sve navede osoba na koju glasi ovrha ili zasada samo traži da se dug prenese na stvarnog korisnika usluge ili u istom prigovoru i on iznese ove opaske kojima pobija dio duga?

 

da li je mobilni operater trebao uvažiti pismenu obavijest da sve što se tiče plaćanja (pa tako i ovrhu) šalje na adresu korisnika usluge i bilo je pismeno zamoljeno da osoba na koju glasi ugovor nema obvezu plaćanja računa nego ona koja je usluge koristila..pa da tako i ovrhu naslovi na onoga tko je javio navrijeme da osoba na koju stoji ugovor ne koristi liniju i da sve obveze plaćanja preuzima na sebe. ugovorna osoba i korisnik su u rodbinskom odnosu.

 

da li je uopće moguće "prenošenje" ovrhe ili preuzimanje duga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija