Jump to content

zapošljavanje u školi na godinu dana?


mrvica60

Preporučene objave

Radim u školi već 4 godine u predmetnoj nastavi na neodređeno (nepuno radno vrijeme). Odlaskom u mirovinu učiteljice razredne nastave ravnateljica mi je ponudila prijelaz na radno mjesto učiteljice razredne nastave. Međutim ravnateljica "vidi" (kako i na koji način???) da ćemo za dvije godine imati jedan razredni odjel manje te mi nudi ugovor na određeno. tako bih bila primljena bez natječaja na godinu dana i slijedeće godine bi potpisivala ugovor na još godinu dana. Jel uopće moguće u školi potpisivati ugovor na godinu dana??? Moje je mišljenje da bi to radno mjesto trebalo biti na neodređeno. Koliko unaprijed škloa može znati koliko učenika upisuje prvi razred???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Dakle, vjerojatno razredna nastava s pojačanim predmetom?

 

Preciznu brojku može znati po dovršetku upisa, uz minimalnu grešku friško odseljenih/doseljenih na upisno područje.

Odokativno može ranije vidjeti po stanju u vrtićima na svom upisnom području, uz slučajna podudaranja vlastite procjene sa stvarnošću koliko će djece imati odgodu upisa u 1.r, promijeniti prebivalište, boravište, doći, otići, podacima pripadaju li upisnom području te škole doista itd.

Puno ranije može "znati" brojku prema usmenoj predaji, što u manjim sredinama nerjetko ne odstupa od stvarnosti kasnije. Doduše, ponekad je jedno ili dvoje djece "presudan faktor" za 1 ili 2 razredna odjela.

 

Upitajte ravnateljicu temeljem čega ne bi raspisivala natječaj (čl.107. st.10. p.4: -do punog radnog vremena, s radnikom koji u školskoj ustanovi ima zasnovan radni odnos na neodređeno radno vrijeme) i upitajte onako uzgred... je li ponuda možda podrazumjevala da "u to određeno ime" ;) sporazumno otkažete postojeći ugovor neodređeno radno vrijeme, naročito stoga što će ustanova prema njenoj procjeni u bliskoj perspektivi imati jedan razredni odjel manje (u tom slučaju joj na tom radnom mjestu koje vam nudi nećete više trebati) :D

 

Ako se, pak, ne radi o jednom budućem prvom razredu manje, nego nekom koji će dorasti do predmetne nastave (npr. fuzija r.o. matične s područnima), ovisno koji predmet predajete, a ovisno o tome i da li biste u zaduženju prema sadašnjem radnom mjestu osjetili gubitak u toj generaciji, postoji mogućnost da bi vam u neposrednom odgojno-obrazovnom radu bilo utoliko manje (jednom kasnije i možda)...

uređeno: od newbie
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija