Jump to content

Ovrha HRT


muppet1111

Preporučene objave

Pozz, legalisti. Imam jedan problem sa ovrhom od HRT-a, proslijedjenu od Hanzekovica. Naime, jucer (13.08.2012) dobio sam na kucnu adresu rjesenje o ovrsi adi 320.00 KN duga HRT-u za 9, 10, 11 i 12 mjesec 2011 godine, + raznorazni troskovi i tarife, sveukupno 1296,48 KN. Problem je u tome što sam ja imao namjeru platiti svea dugovanja, i to sam ucinio, naime, dana 20.06.2012 godine su placeni racuni za 10, 11, 12 mjesec prosle godine, dok mi je greskom izmakao racun za 9 mjesec. Zvao sam odvjetnicki ured, gdje su me otpilili i rekli da sam duzan platiti sve, jer je ovrha pokrenuta 18.06.2012 godine. Nadalje, na ovjeri rjesenja o ovrsi koju je ovjerila suradnica Lada Skaricic Sincic, uredno stoji datum 29.06.2012. Zanima me postoji li kakav zakonski akt koji moze ici meni u korist s obzirom da je jasno da nisam izbjegavao plaćanje, vec da se radi o pogresci i da nije plaćeno svega 80 kn od sveukupnog duga, te cinjenice da na rjesenju o ovrsi nema nigdje tog datuma famoznog 18.06 2012 kada je navodno ovrha pokrenuta, vec samo datum ovjere koji je 29.06.2012. IMao sam najbolju volju sve platiti, a to mogu i dokazati plaćenim racunima u zadnja 3 mjeseca koje imam, jer sam bio nezaposlen i nakupilo se neplaćenih racuna, ali cim sam dobio posao poceo sam plaćati sva davanja koja imam. Hvala svima na odgovorima. Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
molim vas kada se rješenje o ovrsi uručuje pute oglasne ploče suda. može li kada je u pitanju fizička osoba kao ovršenik i koji je pravni osnov za to???

 

Nakon dva pokušaja uručenja (novi zakon članak 59, stari zakon nisam sigurna koji točno članak, otvoriti zakon pa putem search-a naći jer je navedeno u oba)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija