Jump to content

Zajednički život (i) nakon razvoda


Usamljena

Preporučene objave

Suprug i ja smo se razveli prije dvije i pol godine, nakon 20 g. braka. No kako smo ,usprkos razvodu ,uspjeli srediti naše odnose nastavili smo zajednički živjeti u, sada, vanbračnoj zajednici. Ni on ni ja nismo pokrenuli postupak dijeljenja bračne stečevine ( mislim da se to tako zove), premda po njegovim tvrdnjama veći dio imovine (kuća, auto) pripada njemu ( ja sam nekoliko godina bila nezaposlena a kad sam se zaposlila primanja su mi bila osjetno manja od suprugovih).

Zanima me slijedeće: da li je točno da se bračna stečevina dijeli tako kako tvrdi moj suprug ( tj. onome tko je financijski više ulagao pripada veći dio svega) ili se dijeli po pola?

S obzirom da smo nakon razvoda nastavili suživot u (van)bračnoj zajednici, kakva ja dalje imam prava ? U slučaju suprugove smrti što i koliko ja nasljeđujem? Da li bi imala pravo na obiteljsku mirovinu ( moja primanja su puno manja od njegovih pa bi takva bila i mirovina)?

Napominjem da imamo dvoje odrasle djece, a kuća je građena za trajanja braka na zemljištu koje je dobio darovnim ugovorom od roditelja.

Nadam se da sam bila jasna. Hvala na odgovoru i lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija