Jump to content

Pitanje o zdravstvenom osiguranju djeteta


rujan2011

Preporučene objave

Poštovani! Molim pomoć u vezi sljedećeg. Majka djeteta odlazi u inozemstvo na specijalizaciju na godinu dana i nažalost ne može ostvariti neplaćeni dopust za vrijeme trajanja iste, te mora raskinuti radni odnos. Time ostaje bez zdravstvenog osiguranja i ona i dijete koje je osigurano preko nje. Za vrijeme njezina odsudstva za dijete će se brinuti i skrbiti, uz privremeno skrbništvo djed i baka, pošto otac ne brine za dijete, nema posao,stalno mjesto boravka itd.itd. Koji je način da se zdravstveno osiguranje prebaci na djeda koji je umirovljenik i ima uredno zdravstveno osiguranje? Zna li netko koja je procedura i postupak? Postoje li kakve prepreke pošto je to sve privremeno i najduže na godinu dana. Unaprijed zahvanjujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca do 18 godine života su zdravstveno osigurana bez obzira na nositelja tako da bez problema možeš dijete osigurati u bilo kojem uredu HZZO-a i ne treba ga prebacivati kao člana ni na koga.

 

Nadalje ukoliko majka odlazi na specijalizaciju u inozemstvo ne znači da će ostati bez osiguranja u RH, odnosno onaj tko nju upućuje tamo već će znati što mu je za činiti odnosno kakva se prijava u tom slučaju podnosi i kome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija