Jump to content

Neisplata otpremnine-pokretanje sudske tužbe


Posjetitelj ls17

Preporučene objave

Zanima me imam li kod neisplate otpremnine (koju ću, nadam se, uskoro naplatiti ovrhom) ikakve pravne osnove za tužbu bivše mi firme? Zbog svih kamata, opomena, blokada i još mnogo toga što se nagomilalo kao posljedica neisplaćivanja iste? Čekam 5 mjeseci, imam urednu dokumentaciju na kojoj piše kad je obećana isplata. Račun mi je u blokadi mjesecima. Opomene i ovrhe su svakim danom sve veće, a kamate rastu. Poslovno uvjetovani otkaz potpisala sam upravo zbog obećane otpremnine, koja je trebala biti isplaćena sljedeći mjesec (ožujak). Firmin račun nije u blokadi, isplatili su kolegama par plaća. Meni niti lipe. Kakva su moja prava za pokretanje sudske tužbe? O narušenom psihičkom i fizičkom zdravlju da ne pričam.

Da još napomenem da sam osoba s invaliditetom koja je bila zaštićena otkaza. I ovako sam preveslana.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je pitanje:

 

Kakva su moja prava za pokretanje sudske tužbe?

 

onda bi odgovor bio velika, imaš ih, sve, pa kreni.

 

I daj molim te ne samo pročitaj već i probaj analizirati način na koji je postavljeno nazovi pitanje nakon monologa, to je razlog neodgovoaranja na ovaj post, izgleda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala rubens. Sorry na monologu.Zamisli, ovo je bila tek skraćena verzija...U zadnje vrijeme većinom vodim monologe od muke i jada tak da mi je prešlo u naviku. Nemam iskustva u pravnim pitanjima, ali učim u hodu. Puno ti hvala još jednom. Prelazim s riječi na djela. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesam. Ovdje nisam pitala za otpremninu već za tužbu zbog kašnjenja iste i posljedica. Da naša" pravna" država normalno funkcionira ne bih 6 mjeseci morala čekati nešto na što imam pravo. Zbog otpremnine je pokrenuta ovrha, a namjeravam ih tužit zbog svega ostalog. Pitanje je bilo u vezi toga. Vjerojatno postoji razlika u trajanju parnice između stavljanja ovrhe i sudske tužbe. Mislite da bih kampirala na ovom portalu već par mjeseci da sam uspjela ostvarit svoje zakonsko pravo? Uostalom, da postavim pitanje i deset puta zašto bi to bio problem? Ono što se Vama pravnicima čini normalom, nama laicima je tursko selo.

Hvala na odgovoru. Pozdrav i ugodan Vam dan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postavili ste pitanje trajanja parnice a na to pitanje ste dobili odgovor. Kao moderator se brinem o poštivanju pravila foruma (koje Vas molim da pročitate) a koje kaže da se ne postavljaju ista pitanja. O tome da li Vi kampirate ili ne, tko je pravnik ili ne, da li je pitanje jednostavno ili ne - nije ovdje bitno.

 

Odgovor na pitanje je li problem da 10 puta postavljate isto pitanje - jeste problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma znate kaj....umorna sam od ispitivanja i ispričavanja gospodi pravnicima. Manje više smo svi tu jer smo očajni i u teškim životnim situacijama. Malo humanosti ne bi ubilo ni Vas ni Vaše kolege! Vidim koliko odgovora ponekad dobiju neki upiti. Nula! Ponekad dobijemo jedan odgovor i trebamo bit sretni i zahvalni. Jel i to po pravilima? Možda po pravnim, ali ne po ljudskim.

Možda bi energiju koju trošite na upozorenja mogli iskoristit za pomoć nekom drugom. Hvala i zbogom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija