Jump to content

da li imam pravo na nasljedstvo?!


zkova

Preporučene objave

-Poslije smrti oca,1991.g. na ostavinskoj raspravi, ja (tada 21 god starosti) odrekao sam se svog dijela kuće i imanja u korist majke,sud je odredio 11/12 u korist majke i 1/12 u korist malodobnog brata.

 

-1999.g.ja sam se sa svojom novoosnovanom obitelji odselio na drugu adresu,s tim da me nisu (majka i brat)isplatili....da li su morali-pošto sam uložio svoja fin.sredstva u kuću?

 

-sad,zanima me da li zakonski imam pravo na dio vlasnistva kada majka umre? Ako se ona opurukom ne izjasni za vrijeme života..?

....napominjem da je i brat prije 3 god.uložio sredstva u fasadu i slično

 

-unprijed hvala na odgovoru/ima jer stvarno nemam pojma o tome,;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,na ostavinskoj raspravi iza pokojnog oca,vi ste se odrekli svog dijela nasljedstva,medjutim djeca svoje majke se ubrajaju u prvi nasljedni red,pa tako i vi.Znaci vi ste zakonski nasljednik sa ostalim nasljednicima iza svoje majke i to vam pravo nemoze niko osporit,pa i u slucaju da majka napravi oporuku ,mora voditi racuna na vas nuzni dio.Vas brat je ulagao u nekretninu sto moze isticati,a sto sto su mu ostali nasljednici duzni priznati i naknaditi ako se prihvate svog nasljednog dijela.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija