Jump to content

alimentacija


sretnamama

Preporučene objave

Suprug i ja smo se rastali prije nekoliko mjeseci, ali ne plaća alimentaciju. Nema nekretnina u svom vlasništvu, osim automobila. Ali mislim da će i njega prepisati na nekoga, kako ne bi plaćao alimentaciju, jer je čak dao i otkaz i sada radi "na crno".

Pitanje je kako doći do alimentacije ako ne radi i nema ništa u svom vlasništvu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda mu ne date da vidi djecu! Ja sam u situaciji da redovito plačam alimentaciju, a djete viđam jednom tjedno po jedan sat i to u uredu CZSS-a. Doduše još nema Rješenja Općinskog Suda, jer predstoji još jedna rasprava na kojem će se donijeti presuda! Znate postoji ona "Audia tur ed altera pass" (treba čuti i drugu stranu) pa da čovjek donese određeni sud! Možda i ja krenem putem Vašeg bivšeg, jer je glupo plačati alimentaciju za dijete kojega ne smijete vidjeti, a kamoli sudjelovati ravnopravno u njegovom odgoju! Zar ne???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani gospodine!

To što Vi viđate sina jedan sat tjedno u CZSS zasigurno postoji i dobar razlog zbog toga. Plaćanjem alimentacije ne pomažete svojoj bivšoj da ona bolje živi, već pomažete svome djetetu da ima sve potrebno za pristojan život. Ako želite krenuti stopama mog bivšeg, dapače, ali to je Vaša sramota ako ne želite plačati alimentaciju.

Naše dijete viđa svoga oca i više nego je određeno (svaki drugi vikend), ali otac stvara nepotrebne probleme ili kako bi tigar rekao: "Bori se s vjetrenjačama!".

 

Znači, pitanje je bilo, kako doći do alimentacije, a ne kako je prestati plaćati!

 

Stultorum infinitus est numerus!

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto se onda djeci, momcima i mladićima ne kaže u školi:

 

Postoji jedna pravna institucija u zapadnoj civilizaciji koja potječe iz ranog kršćanstva gdje je značila obavezu izdržavanja svečenika i žene, a može vam uništiti život ako slučajno ili manje slučajno napravite dijete neadekvatnoj, neželjenoj partnerici....

 

Institucija alimentacije vas primorava na višegodišnje financijsko životarenje, nakon što vas sustav i partnerica uništi emocionalno i kao čovjeka....

 

Može vas vrijeđat, može vas pljuvat, može vas tuči, može vas lagat i prevarit, može vas dovoditi u ponižavajuće i apsurdne situacije, može vam ne dat da vidite djecu, može ih stalno učiti da ste grozna i loša osoba......ipak ćete morat platiti...

....jer ona je jedno krhko, nemoćno, jadno, diskriminirano žensko biće....

 

...i u 90 % slucajeva ona podnese zahtjev za razvod.....

 

 

i onda ...zar vrijedi uzeti, zar vrijedi primiti...i lipu od osobe koja nije vrijedna da bude partner .....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se nikako nemogu načuditi da 80% (slovima osamdeset posto) građana R. Hrvatske ne plača alimentaciju za svoje dijete! Znate dijete je zajednička briga i želja, a moje viđenje djeteta u uredima CZSS-u proističe iz želje da svoje dijete vidim barem toliko da me ne zaboravi! Posesivnost majki i njene konfliktne naravi se u ovom društvu jako tolerira! Znam da je sramota da očevi ne plačaju alimentaciju za svoju djecu, ali sada se ipak moram zapitati zašto je to tako! Logičan odgovor koji ima argumentirano uporište u svemu tome je: "glupo je plačati alimentaciju za dijete koje ne smijete vidjeti!". Dolazimo do apsurdne situacije da u ovom zakonu niko nikome ništa ne može! Ukoliko budem imao problema sa viđenjem svojeg djeteta kao do sada i ja ću primjeniti sindrom "niko nikome ništa ne može"!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidjane djeteta Vi trebate riješiti s majkom, a ne zabog toga kazniti dijete i ne uzdržavati ga kao roditelj.

 

Time što očevi ne plaćaju uzdržavanje takodjer manipuluraju djecom misleći da time kažnjavaju svoje bivše partnerice ( majke svoje djece), a zapravo kažnjavaju dijete.

 

Ista je stvar i s time što majke uzurpiraju susrete s ocem, takodjer u zabludi, da time kažnjavaju oca koji ne plaća uzdržavanje, a zapravo kažnjavaju dijete.

 

Niti jedni ni drugi ne postižu ništa osim što vrijeme prolazi i dijete odrasta koliko god vi to ne željeli vidjeti ili priznati, kažnjeno od oba rtoditelja.

 

Ima roditelja koji rade u inozemstvu i svoju djecu vidjaju jednom ili dva puta godišnje pa im ne uskraćuju uzdržavanje, tako da stav " Čemu plaćati uzdržavanje kad ne vidjaš dijete ne stoji .To je samo glas povrijedjenog ega .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito je da ovdje ima očeva koji prolaze onaj "inat" bivše supruge ili djevojke ili pak avanture, koja kaže: "e nećeš ga sad viđat (dijete) koliko ti hoćeš ili koliko dijete hoće, nego koliko ti ja dopustim ( jer ja to mogu), jer ti si mene prevario, ti si krivac što smo se rastali ti si nesposoban i nikakav, lažov itd...

a vidim da ima i onih koji i nisu baš željeli djecu ( odmah da napomenem : da išli su s time kada su "to" radili da može doći do trudnoće ali svi znamo koliko je i kontracepcija ponekad "nesigurna". Naravno da na kraju kada je došlo do "te " situacije nisu dobili pravo da zajedno s drugom stranom odluče što žele a što ne žele, jer je već bilo prekasno jer ovo jer ono...ne?

Svime time ne kažem da su očevi uvijek ti koji se odluče da ne žele ima i obrnutih slučajeva naarvno.

Ali na kraju svega oni su opet krivci za sve i sve što im se treba uraditi je uzet novce i nedat da viđaju djecu...ili bar jedno od te dvije solucije.

Pitanje: kako se provjerava od strane CZSS-a psihička stabilnost roditelja kojemu se povjerava dijete na skrb nakon razvoda? Pri tome ne mislim na one "testove" koji kao da su za upis u prvi osnovne i ne na one kojima se samo želi nekome uzeti 10.000 kuna, da bi se utvrdilo da je s oboje sve ok i da dijete treba biti s majkom.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ću svoje viđenje dijete morati riješiti Sudom! Sa majkom je to nemoguće, gđa Velikoslovko! Mi očevi smo ipak prepušteni zakonskoj stihiji i nemamo nikakva prava. Vidjeti dijete je u ovom Zakonu velika privilegija očeva! Ako dijete mora ostati bez oca, neka to bude zauvjek bez ikakvog traga, naravno ako Sud u tom pogledu bude totalno neučinkovit! Normalno, mora se iskoristiti sve institucije sistema i boriti se za prava djeteta (ako dijete uoće ima bilo kakvo pravo), a onda preuzeti radikalne poteze bezuvjetnog odlaska! Žalosno je ovakvo razmišljanje, ali ovo su neizrecive muke i patnje i taj Gordijev čvor bi se trebao prerezati mačem! Dijete neće biti kažnjeno, jer će samo doći do istine, a istina je totalna nesnošljivost među roditeljima i neprobojni Kineski zid između mene i bivše supruge! To je čini se i razlog masovnog odlaska očeva i izbjegavanje plačanja alimentacije za svoje dijete koje NE SMIJE VIDJETI!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je samo glas povrijedjenog ega ....

 

Ne podcijenjujte povrijeđeni ego...i on se u pravu definira kao ..."dugogodišnje zlostavljanje"..."duševna bol"

 

Uostalom...od Trojanskog rata pa do danas (najčešći uzrok ubojstava u RH je povrijeđeni ego)....povrijeđeni ego je bitan činioc naših postupaka...i to je sasvim opravdano.....od pravnog pojma samoodbrane....do bitno smanjene ubrojivosti...

 

Bez ega..nemamo svoj identitet, nemamo razlog za postojanje..zbog povrijeđenog ega vrijedi učiniti sve....to je odbrana našeg postojanja, našeg integriteta i našeg pogleda na svijet.......

 

..i nema tog zakona....od Drakona do Kosorice koji to može oduzeti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Vidjane djeteta Vi trebate riješiti s majkom,"

 

ponekad je to viđanje nemoguće riješiti s majkom ili Vi toga niste svjesni. Ponekad majke samo žele neku osvetu i čine to preko djeteta, ako ona nije svjesna svojih grešaka i toga što baš i upravo ona čini djetetu, zašto bi otac morao biti taj razumni!? I zašto se od njega uvijek očekuje da ima razumijevanja za njenu "povrijeđenost" ?

 

"Ima roditelja koji rade u inozemstvu i svoju djecu vidjaju jednom ili dva puta godišnje pa im ne uskraćuju uzdržavanje, tako da stav " Čemu plaćati uzdržavanje kad ne vidjaš dijete ne stoji .To je samo glas povrijedjenog ega ."

 

Pa sama činjenica da žive u inozemstvu govori za sebe. Znači da i tako nisu u mogućnosti zbog mjesta stanovanja putovati svaki drugi vikend na viđanje, ili?

Tako da ta usporedba nema svrhe u ovoj diskusiji.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješavali vi vidjanje djeteta preko suda ili ne u svakom slučaju to ćete morati riješiti s njom. Dakle roditelji medjusobno.

 

Rješavali vi uzdržavanje, preko suda ili ne, to će roditelji morati riješiti medjusobno.

 

A za to vrijeme, vrijeme prolazi, vama, vašoj djeci i dijete je svo to vrijeme kažnjeno i ne znajući zašto i zbog čega.

 

Mogu roditelji imati povrijedjeni ego i liječiti ga medjusobnim prkosom i smocalicama, inatima i slično, ali time im je dijete kažnjeno. Kad su dvije takve usijane glave to se ponekad nikad ne završi i bolje je u nekim stvarima, manje bitnima i poipustiti, pa naći bilo kakvo rješenje, umjesto iumati neizvjesnost i nikakvo rješenje.

 

Pokazati razumnost baš i njie toliko loše koliko smatraju izvjesne osobe na ovom forumu, a to što tjeraju inate jedni drugima samo pokazuju da su jednaki kakrakterno.

 

Već sam navodila u nekoliko navrata da se tako zatvara začarani krug koji netko mora prekinuti ako se ne želite vrtiti u krug i stalno biti na istom, a taj ego kod jednih i drugih zapravo i zatvori taj krug .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

velikoslovka, ne lijepi šuplje etikete i ne moraliziraj s pozicija malograđanskog morala....

 

...sukob dvaju osoba koje su jednom sklopile brak i koje se sad mrze kao psi, uzrokovan je ne "povrijeđenim egoima"...nego odnosom tih osoba prema stvarnosti, odnosom prema sebi i odnosom prema drugima..........tj ..osobnošću dviju osoba...

 

ova priča ima dvije strane...osobu koja je uistinu povrijeđena, koja je trpila zlostavljanje i apsurdne postupke bliske osobe..i koja ima logičko i ljudsko pravo da bude ozlojeđena i povrijeđena......i

 

drugu osobu, koja provodi distorzionu kampanju, koja projecira, koja se se služi svim mehanizmima ispiranja mozga da bi prikrila lošu sliku o sebi, svoje loše postupke, koji su doveli do raspada braka.. pred sobom i pred drugima, konkretno djelatnicima CZSR i suda.....

 

svakodnevna slika, dio opisa kliničke slike i uobičajeno ponašanje osoba s graničnim poremećajem osobnosti...

 

...tvrdokorno , uporno, neshvatljivo samouništavajuće....

 

..osoba s BPD ne razumije što je njezina dobrobit i što je dobrobit njene djece......definitivno....

 

(135 OOO osoba s BPD u populaciji Hrvatske ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Naveli ste da ste se rastali prije nekoliko mjeseci i da suprug ne plaća alimentaciju?? Očito je Vama samo alimentacija bitna jer ni jedan drugi podatak niste iznjeli!??

2. Zašto mislite da bi netko dao otkaz samo da ne bi plaćao alimentaciju? U Hrvatskoj je velik broj (ako se malo podrudite naći ćete točan podatak) nezaposlenih ljudi, možda još veći broj je onih koji su auto kupili na kredit. Pokušajte izračunati troškove nekoga ko je podstanar, ima auto na kredit, i ako ima sreće da živite u istom gradu nema troškove prijevoza do mjesta gdje živite da vidi djete!

Ako Vi niste sposobni da zaradite dovoljno a nemate te troškove, kako očekujete da on bude sposoban.

 

Ukoliko sve ovo nije istina, budite slobodni detaljnije mi opisati Vaš slučaj pa ćemo zajedno naći izlaz!!

NIJE ALIMENTACIJA SVE ŠTO VAŠE DJETE TREBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zato kaj ima takvih idiota koji su u stanju dati otkaz i raditi na crno samo zato da ne bi morali davati novce svojoj bivsoj zeni.samo kaj ni jedan takav nije svjestan da ne financira on svoju zenu nego svoje djete..

da nije alimentacija sve sto djete treba, ali bome to isto djete nemre zivjeti od zraka..ili po vama moze?neznam, mozda se i to moze

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde, molim Vas, i ja sam samohrana majka, bivši isto nije plaćao alimentaciju jer se inatio meni, a ispaštala su djeca, no to smo uspjeli srediti. Nego, dajte prosvijetlite mene i ostale samohrane majke kako uz redovan posao (8 sati dnevno), uz dnevne kućne obveze (kuhanje, pranje, spremanje, pomaganje oko zadaća, bavljenje djecom) zaraditi još honorarno, jer da bi se dodatno radilo meni nisu dosta 24 sata dnevno.

A to što navodite kredit za auto, pa auto zaista nije prijeka potreba i nikako taj kredit nije važniji od osnovnih životnih potreba vlastitog djeteta. I još nešto, a zašto vi ne mislite da bi netko dao otkaz samo da ne plaća? Dajte skinite ružičaste naočale!!!! :-P:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lucana je napisao:

zato kaj ima takvih idiota koji su u stanju dati otkaz i raditi na crno samo zato da ne bi morali davati novce svojoj bivsoj zeni.samo kaj ni jedan takav nije svjestan da ne financira on svoju zenu nego svoje djete..

da nije alimentacija sve sto djete treba, ali bome to isto djete nemre zivjeti od zraka..ili po vama moze?neznam, mozda se i to moze

 

 

naravno da ima i takvih slucajeva ali su vjerojatno puno rijedji nego sto to mi mislimo. Vi mislite da je svaki potez Vaseg bivseg inspiriran Vama?

Uostalom to što nema prihoda ili radi na crno ne oslobađa ga alimentacije!!

Htjela sam reći da je pozadina gospodjinog slučaja puno kompleksnija od "ja se razvela gdje trebam pokupiti alimentaciju"

Molim sretnumamu da mi se javi privatno, iznese cijeli svoj slučaj, objasni trenutnu situaciju, po mogućnosti bez laganja sebe i mene pa ćemo vidjeti što se legalno da učiniti!!

Savjet koji će dobiti za ovakvo šturo pitanje i tako neće biti bogzna kako pametan!!!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

Ajde, molim Vas, i ja sam samohrana majka, bivši isto nije plaćao alimentaciju jer se inatio meni, a ispaštala su djeca, no to smo uspjeli srediti. Nego, dajte prosvijetlite mene i ostale samohrane majke kako uz redovan posao (8 sati dnevno), uz dnevne kućne obveze (kuhanje, pranje, spremanje, pomaganje oko zadaća, bavljenje djecom) zaraditi još honorarno, jer da bi se dodatno radilo meni nisu dosta 24 sata dnevno.

A to što navodite kredit za auto, pa auto zaista nije prijeka potreba i nikako taj kredit nije važniji od osnovnih životnih potreba vlastitog djeteta. I još nešto, a zašto vi ne mislite da bi netko dao otkaz samo da ne plaća? Dajte skinite ružičaste naočale!!!! :-P:-P

 

1. U današnjem tempu života auto je prijeka potreba, pogotovo ako treba raditi više poslova!!!!

2. ako sami niste u stanju zadovoljiti djetetove osnovne životne potrebe na osnovu čega ste dobili dijete?? (u tom se slučaju obratite u czss za savjet jer oni smatraju da ste sposobni brinuti o djetetu )

3. to što radi na crno ili uopće ne radi ne oslobađa ga plaćanja alimentacije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od svih odgovora niti jedno nisam našla za sebe.

Pokupiti alimentaciju, o čemu mi ovdje pričamo?

Bivši je DAO OTKAZ kako ne bi morao plačati alimentaciju. Što je tu tako nejasno? Na prvom ročištu imao primanja 7.500,00 kn, na drugom minimalac i nakon toga više ne radi. Vrlo jednostavno.

Nema nikakvih nekretnina, pokretnina na svome imenu, ali ne živi kao podstanar.

Nisam jedna od onih ogorčenih majki koje se žele osvetiti bivšima, ali ako neka prava imam onda ih želim i dobiti.

 

I još nešto, u stalnom sam radnom odnosu, pa prema tome ne ovisim o nikome.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, draga moja, auto možda je potreba, ali preča potreba je nahraniti i obući djecu i pružiti im kolko-tolko normalno djetinjstvo. Za obavljanje više poslova može poslužiti i bus, tramvaj i sl. Da, ja radim, i imam natprosječna mjesečna primanja i mogu zadovoljiti tek osnovne potrebe moje djece. Ali niste mi odgovorili kako uspjeti raditi redovan, plus još nekoliko dodatnih poslova, a dan ima samo 24 sata? To bi po vama značilo uopće ne baviti se djecom i kućnim obvezama nego djecu prepustiti nekom trećem? :-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledaj, u tvojoj situaciji teško se nešto može učinit. Kad presuda o uzdržavanju postaje pravomoćna možeš sudu podnijeti prijedlog o ovrsi. No, kako dotični ne radi, nema pokretnina ni nekretnina, nemaju mu na što "sjesti", tj. nemaju mu od čega ustegnuti alimentaciju. Može dobiti uvjetnu kaznu, čak i kaznu zatvora i opet ne platiti. Ima li on žive roditelje? U tom slučaju možda bi mogla ostvariti alimentaciju od njih (pogledaj si u obiteljskom zakonu, neznam točno koji članak).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je dužan platiti alimentaciju, ali zaista ga nitko i ništa ne može natjerati da to i učini, osobito ako i dalje bude nezaposlen. Moj je prijedlog da pronađete članak u Obiteljskom gdje se navodi da su njegovi roditelji, pod uvjetom da su živi, dužni preuzeti njegovu obvezu. SRetno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

Je, draga moja, auto možda je potreba, ali preča potreba je nahraniti i obući djecu i pružiti im kolko-tolko normalno djetinjstvo. Za obavljanje više poslova može poslužiti i bus, tramvaj i sl. Da, ja radim, i imam natprosječna mjesečna primanja i mogu zadovoljiti tek osnovne potrebe moje djece. Ali niste mi odgovorili kako uspjeti raditi redovan, plus još nekoliko dodatnih poslova, a dan ima samo 24 sata? To bi po vama značilo uopće ne baviti se djecom i kućnim obvezama nego djecu prepustiti nekom trećem? :-D:-D

 

Naravno da nisam mislila da djete prepustite nekom trećem, nego da ako niste sposobni zaraditit za osnovne djetetove potrebe onda preispitajte i vašu i odluku czss-a? Prepustiti djete na skrb ocu ako je on sposobniji brinuti o OSNOVNIM djetetovim potrebama nije naš osobni pozraz kako to većinom shvaćate! Čak i u Hrvatskoj ne treba raditi nekoliko poslova za OSNOVNE djetetove potrebe šta god Vi smatrali du su osnovne potrebe. Po meni to je ljubav i prisutnost u životu oba roditelja!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...nek se svi društveni problemi slome na "nesavjesnim očevima"....sigurno bi da su mogli oni svoju neželjenu djecu bacali u Dravu ....

 

...kao i Staljin židovske liječnike (povremeno aktualiziranje liječničkog mita - omiljena reciklaža naših medija, još od tzv. plavih kuverti) "nesavjesni očevi" su savršena meta za "pranje savjesti društva".....

 

ipak htio sam kazati još jednu staru kinesku poslovicu njihovog mudraca Confuzia: - tko zatvori i jednog nevinog, kao da je zatvorio cijeli svijet......

 

P.S. : Onaj Papa je genijalan matematičar.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

I još nešto. Ako znate gdje radi na crno, pošaljite inspekciju tome poslodavcu, po mogućnosti u vrijeme dok on tamo radi, pa neka snose odgovornost. Bar će on vidjeti da ne odustajete i možda dođe "pameti" pa se nekako uspijete dogovoriti oko plaćanja.

 

glupost do gluposti!!!!

Nije ni čudo da ste se rastali!

Poslati djetetova oca u zatvor jer ste nesposobni zaraditi novce je daleko veća sramota za Vas osobno nego za njega koji ne plaća alimentaciju!

 

Budući da je pravna borba neizvjesna a vrlo je izvjesan vaša loša reputacija u društu pa i kod vlastita djeteta, možda bi ipak bilo pametnije da prestanete lagati i sebi i drugima i priznate da je jedino razgovor Vas dvoje riješenje!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od ljubavi i prisutnosti ne puni se želudac i ne namiruju osnovne potrebe za golo preživljavanje. Već sam navela da ja JESAM sposobna zaraditi za OSNOVNE ŽIVOTNE POTREBE DJECE A I SVOJE POTREBE, no i otac nije nesposoban, dapače, primanja su mu veća od 8.000 kn, zar mislite da očevi, ako su majke sposobne, ne moraju plaćati uzdržavanje za svoju djecu?? Da prepustim djecu na skrb ocu, stvarno mi nije jasno vaše razmišljanje, nema baš veze s pameću, ako jedan otac NE UPLAĆUJE ONO OSNOVNO ŠTO MORA ZA SVOJE DIJETE, KAKO BI SE TEK BRINUO O DJECI DA SU KOD NJEGA!!! Dajte, ženo, ako to jeste, stanite malo na loptu. Recite prvo hop, pa tek onda skočite! No, niste mi objasnili kako se to uspije raditi nekoliko poslova istovremeno i imati dovoljno vremena za djecu???????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

Od ljubavi i prisutnosti ne puni se želudac i ne namiruju osnovne potrebe za golo preživljavanje. Već sam navela da ja JESAM sposobna zaraditi za OSNOVNE ŽIVOTNE POTREBE DJECE A I SVOJE POTREBE, no i otac nije nesposoban, dapače, primanja su mu veća od 8.000 kn, zar mislite da očevi, ako su majke sposobne, ne moraju plaćati uzdržavanje za svoju djecu?? Da prepustim djecu na skrb ocu, stvarno mi nije jasno vaše razmišljanje, nema baš veze s pameću, ako jedan otac NE UPLAĆUJE ONO OSNOVNO ŠTO MORA ZA SVOJE DIJETE, KAKO BI SE TEK BRINUO O DJECI DA SU KOD NJEGA!!! Dajte, ženo, ako to jeste, stanite malo na loptu. Recite prvo hop, pa tek onda skočite! No, niste mi objasnili kako se to uspije raditi nekoliko poslova istovremeno i imati dovoljno vremena za djecu???????

 

 

Ponavljam

ako si u situaciji da se boriš za golo preživljavanje onda je i tvoja i odluka czss-a popuna katastrofa!!

Ne vidim razlog zašto bi dopuštanje (NE OSTAVLJANJE) skrbi nad djetetom ocu, ako ja u ovom trenutku ne mogu priskrbiti dovoljno za djetetove OSNOVNE potrebe bilo van pameti

Iz ovakvog Vašeg razmišljanja vidim da ste jedna od onih koja brane druženje očeva i djece i kao takva više štetite svim ostalim ženama nego što koristite bilo kome, a djeci sasvim sigurno ne!

 

DJETE VAS NE ČINI DOBRIM RODITELJEM KAO ŠTO VAS KLAVIR NE ČINI PIJANISTOM!!!!!!!!!!

 

Vidim da te jako muči što on dobro zarađuje, možda da pošalje novce i tebi i tvojima, i susjedovoj ženi ako ima financijskih problema, a ako dobro zarađuje što ne pomogne i gladnima u Africi svinja jedna muška?!!

 

Ako ste sposobni brinuti i za sebe i za djete, onda to i činite, to što je vaš bivši u zatvoru godi samo vašoj blesavoj logici da se našteti bivšem koliko god je više moguće! DJETE ĆE VAM TO SVAKAKO ZAMJERITI!

 

To što kao žena imam drukčiji stav od Vas ne znači da ste u pravu!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O čemu bi trabunjate! Moj bivši u zatvoru? Nisam napisala da je moj bivši u zatvoru već sam odgovorila sretnojmami da postoji i takva mogućnost. Također nisam napisala da se borim za golo preživljavanje; pročitaj radije prvu rečenicu još jednom, a može i više puta ako ti je potrebno. Ja jesam sposobna zadovoljiti osnovne potrebe djece i mene same, ali napisala sam da i otac ima obvezu i dužnost plaćati uzdržavanje za svoju djecu, a ne za mene! A što se tiče druženja s ocem druže se onoliko koliko gospodin "uhvati vremena" za vlastitu djecu. Baš me zanima koji je tvoj problem da toliko "laješ" i maltene ujedaš sve koji postave bilo kakvo pitanje. Što uopće radiš na ovome forumu svemoguća i presposobna??? Možda kopiraš bigfoota?!? :trk: :trk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Al ste se razljutile i razgalamile!

Ali očito da niste shvatile u kojem licu žena govori. Ona temeljem vaših odgovora stvara zaključke o onome što biste vi u određenoj situaciji bila sposobna. Tipičan ste primjer osvetoljubive i ogorčene bivše žene. Dam se kladiti da svojoj djeci punite glave glupostima (istinama ili ne nebitno- to njima ne treba) protiv njihovog oca!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođice majavuglacek5 slažem se s većinom vaših stavova,ali ne bih se složila s Vama da dijete treba živjeti s onim roditeljem koji ga u potpunosti može samo financijski uzdržavati, jer to ne bi trebalo biti mjerilo koliko je neki od roditelja bolji za dijete. Ne mislite li da se danas sve već i previše materijalizira da to bio najznačaniji kriterij? dapače, najčešće onaj roditelj koji ima najveća primanja ima i najmanje vremena za dijete. Smatram da su potrebe djeteta financijska obveza obaju roditelja i to u istoj mjeri. Ali, po meni ispravna kritika majkama bila bi kritika toga što se često žale da ne mogu raditi jer moraju brinuti za djecu, dok s druge strane radije bi da ih vlak pregazi nego da djecu ostave očevima u vrijeme u koje to "nisu obavezne".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dijannna je napisao:

Gospođice majavuglacek5 slažem se s većinom vaših stavova,ali ne bih se složila s Vama da dijete treba živjeti s onim roditeljem koji ga u potpunosti može samo financijski uzdržavati, jer to ne bi trebalo biti mjerilo koliko je neki od roditelja bolji za dijete. Ne mislite li da se danas sve već i previše materijalizira da to bio najznačaniji kriterij? dapače, najčešće onaj roditelj koji ima najveća primanja ima i najmanje vremena za dijete. Smatram da su potrebe djeteta financijska obveza obaju roditelja i to u istoj mjeri. Ali, po meni ispravna kritika majkama bila bi kritika toga što se često žale da ne mogu raditi jer moraju brinuti za djecu, dok s druge strane radije bi da ih vlak pregazi nego da djecu ostave očevima u vrijeme u koje to "nisu obavezne".

 

 

Naravno da nisam mislila da je financijska situacija jedino mjerilo, ali mi ovdje govorimo o OSNOVNIM životnim potrebama, a netko je spomenuo i golo preživljavanje!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

whitedd je napisao:

nekada je razlika između majke i oca samo u onome što u gaćama imaju....što se odnosa prema djeci tiče znaju gluposti raditi i jedni i drugi gledajuči samo kako bi povrjedili onog drugog ne misleći pritom na dijete...

 

Slažem se! A k tome imamo i punu podršku czss-a! U početku cijele priče naravno da mi takav njihov stav godi, ali s vremenom uviđam da je to jednostavno katastrofa za djecu! Iz tog razloga ponekad je potrebno samostalno promjeniti odluku czss-a jer to kao žene možemo, ako je to u interesu djece. To nikako ne znači priznati poraz, već naprotiv pokazuje da smo zreli i stabilni i da djeca imaju našu punu podršku.

One koje bi radije da ih vlak pogazi nego da dopuste djeci da žive s ocem pa i u situaciji kad se bore za goli život , najradije bi jednostavno prezirala, da ne znam da ih u tome ne hrabre "najbolje prijateljice", czss pa i veteranke na ovom forumu!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

whitedd je napisao:

zašto ti nisi moja bivša pa da rješim sve probleme za stolom a ne da moram skupa sa njom opet prolazit traume suda i ostalo....znaš več sve,,,

 

hahaha, to je valjda faza koju moraš proći dok ti bivša ne krene razmišljati svojom glavom i ne prihvati mišljenje i vaše djece!

I ja sam bila kučka jer su me tako savjetovali i ovdje i u czss-u i naravno doma, ali sam polako time okrenula djecu protiv sebe pa sad uz sve traume ispravljam i odnos s djecom.

..a s bivšim sam u puno boljim odnosima nego kad smo bili zajedno, ma koliko mi to bilo nepojmljivo prije par mjeseci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od ljubavi i prisutnosti ne puni se želudac i ne namiruju osnovne potrebe za golo preživljavanje.

 

 

Je, netko je napisao gornju rečenicu. Ajde je ponovno pročitaj, a pročitaj i na koje pitanje si dobila takav odgovor. A znaš li razliku između golog preživljavanja i osnovnih životnih potreba? A što se tiče preziranja - pa ti i ovako prezireš sve (ili gotovo sve) žene na ovome forumu (a možda u dubini duše i sebe). :misli: :evilw:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

Od ljubavi i prisutnosti ne puni se želudac i ne namiruju osnovne potrebe za golo preživljavanje.

 

 

Je, netko je napisao gornju rečenicu. Ajde je ponovno pročitaj, a pročitaj i na koje pitanje si dobila takav odgovor. A znaš li razliku između golog preživljavanja i osnovnih životnih potreba? A što se tiče preziranja - pa ti i ovako prezireš sve (ili gotovo sve) žene na ovome forumu (a možda u dubini duše i sebe). :misli: :evilw:

 

 

za sada samo tebe prezirem jer si napisala nevjerojatan broj gluposti, nisi nikome pomogla ali si ti i tako tu da ispucaš svoju mržnju prema svim muškarcima! Nije ti možda palo na pamet da nećeš zauvjek ostati bez muškarca, ili bar da postojie žene koje drugačije misle!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hahahaha...solidarno slijepa....ko pravda...kao feministička božica pravde...

 

Za mene izraz "pravda je slijepa" očito znači nešto drugo nego za sve vas pravnike....

 

Ma dajmo joj da nauči prošireni opis poremećaja osobnosti iz DSM - IV, i skinimo joj povez....

 

Možda ponekad zaškilji, ali uglavnom vidjet će sve kristalno bistro...bar u Obiteljskoj problematici.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nismo se okomili. Sama je tražila.

Pročitaj koje je pitanje čovjek postavio bez puno priče i kako ga je onda iznapadala.

Kasnije je malo obrazložio svoju situaciju ali se nije ni ispričala niti pokušala ublažiti svoje nepotrebne reakcije.

Prati je malo, pa češ vidjet da s njom definitivno nije sve u redu.

Kritiku ne priznaje ni od koga.

Pročitaj šta joj je napisala npr. Lidia 666.

Skroz korektno i civilizirano, ali niti na to nije imala niš pametno za reči.

I što nam je onda činiti s njom.

Čitaj, razmisli,pa onda kaži ponovo što misliš. Baš me zanima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

Baš si jadna ako misliš da mi je trebala podrška! Ja mislim da si ti još uvijek ona k.... kao što si navela u svojim ranijim postovima. A tko je jednom k...., znaš ostaje mu u krvi! Možda tebi treba podrška? Ak treba, javi se, mogu te preporučit :-P:-P:-P

 

Ne treba mi podrška nego pametan savjet pa makar i od muških koje ti ne podnosiš!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komentirala sam za ovu temu... ne želim nikoga braniti, dapače. Vi gledate iz jednog kuta, vjerovatno iz kuta oca koji želi biti prisutan u životu svog djeteta... i u tom slučaju zaslužujete potpunu podršku. S druge strane, postoje i muškarci (kao i žene) koje nakon razvoda nije previše briga za djecu, koji nikad nisu ni bili zreli za odgovornost koju donosi obitelj. Možda gđa. juicy gleda iz tof kuta.

Kažem možda, jer ne znam puno ni o vama ni o njoj.

Normalno je tada da ćete vi "napasti" sretnumamu, a ona gospodina koji želi smanjiti alimentaciju. I u toms sukobu snaga doći ćete do više podataka i nekakva slika će se iskristalizirati.

Smatram da je gđa. juicy malo pretjerala u svojim komentarima, ali za to su dijelom zaslužni i ostali forumaši.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve to stoji, ima nas ovakvih i njih onakvih. Nitko nije savršen. Samo želim reči: Ajmo prvo pitati čovjeka nešto detaljnije prije nego od njega napravimo idijota koji želi zapostaviti svoje dijete zbog drugog djeteta, prije nego razumnog čovjeka napadnemo ni krivog ni dužnog. Ajmo prvo gledat kao ljudi neutralno bez ikakvih "kutova". Ispeci pa reci, nebudi nagao jer ti se može obit o glavu.

Naravno da je pretjerala, da nije nbebi došlo do ove prepirke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-o

vau.nema me pol dana,kad ono gori sve u 16 :-D .

neznam kak vama, ali meni ovo izgleda ko rasprava nekih polugluhih kumica na placu...covjek i zena postave najnormalnije pitanje, ova skace na sve 4,ova pak svoja novopecena razmisljanja daje na sva zvona,nas teoreticar odma hita svoje definicije...

jao,jao.. .nebi se stela mesat :couple:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama