Jump to content

mirovanje godine zbog trudnoće


studentica987

Preporučene objave

Pozdrav,nadam se da će mi netko dati odgovor na moje trenutne probleme.

Studentica sam sveučilišnog preddiplomskog studija bez studentski prava i plačam školovanje.Akademske godine 2010./11. sam ostala u drugom stanju ,u svibnju 2011. odnijela sam im potvrdu specijaliste(ginekologa)o rizičnoj trudnoći da bi mi gospoda u referadi rekla da moram donijeti potvrdu liječnika opće prakse o svojoj bolesti i koliko će moja bolest trajati,da su tako svi donosili i da njima taj specijalistički nalaz ne znaći puno iako je sve jasno pisalo.Otišla sam kod liječnice i dala mi je ispričnicu nakon dugog moljakanja jer je rekla da ona nema veze s trudnoćom i da to nije bolest!Uglavnom s tom ispričnicom sam otišla na fakultet i najavila svoje "bolovanje".Na upisima 2011./12. u listopadu upisala sam mirovanje godine jer mi je rečeno na fakultetu da tu godinu 2010./11. jedino mogu zamrznuti jer se to može samo retroaktivno.S obzirom da u toj godini nisam mogla zbog trudnoće komplikacija obavljati svoje studentke dužnosti,a platila sam školarinu,smatrala sam da ih sad moram izvršiti i dati ispite bez obzira na dijete.Izašla sam na rokove u 6. mj i položila ispit,uveden mi je u studomat i sve je prošlo bez problema.Problemi su mi se javili sad pred ove rokove u 9. mj. Smatrala sam da ove godine moram nastaviti studij,upisati novu godinu bez obzira što moje dijete neće napuniti godinu dana kad počen nova akademska godina.Nazvala sam referadu u želji da ih pitam dali postoji mogućnost da kad upišem zadnju godinu profesori izađu meni u susret ta dva mjesec prije nego mi dijete krene u jaslice i ako ne,što im to znaći da moje obaveze mogu mirovati do godine dana dijeteta kad je to u 12. mj.(dva mjeseca nakon upisa).Gospođu u referadi to nisam niti uspjela pitati jer nije imala vremena,nego mi je samo rekla da nisam trebala ove godine izlaziti na rokove i da kad dođem na fakultet će oni meni prekinuti mirovanje i nastavljam dalje.

Objasnite mi molim vas kako to sve funkcionira,to mirovanje ili zamrzavanje godine konkretno u slučaju trudnoće!Dali ta godina 2010./11. koju sam platila a bila u krevetu na održavanju trudnoće znaći da je propala jer 5 mj.nisam ništa mogla pošteno napraviti i da sam im poklonila novce i da ću sad u 9 mj. ponovo upisati baš tu jer sad po njihovom ne mogu na ispite da dam uvjet za višu godinu i opet ću ju morati platiti.

Spominjano mi je sad da jedno znaći zamrznuti godinu,a drugo upisati mirovanje(iako u statutu sveučilišta piše samo mirovanje studija).Potpuno su me zbunili,molim vas pomozite mi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija