Jump to content

tužena u sporu oko zemlje iako nisam vlasnik ni posjednik

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani, molim savjet:

mldb. kćerka i ja smo bile suvlasnice na gradilištu (koje je građevna parcela) na kojemu smo izgubile spor za smetanje posjeda, pravomoćno okončano u ljeto 2010. godine. Ove godine u proljeće navedeno zemljište je darovnim ugovorom "vraćeno" bivšoj svekrvi - uz sve moguće potrebne obostrano potpisane dokumente i izjave ( ured za soc. skrb jer je kćer maloljetna i t.d.) te je ona u navedenom centru potpisala i izjavu da je upoznata s činjenicom i okolnostima dotada vođenih i okončanih sporova, čak je izjavila da je upoznata sa mogućnošću daljnjih sudskih postupaka jer su njoj tada već najavljivani. No, nekadašnji "dobitnici" spora za smetanje posjeda (izmišljeni put preko mojeg gradilišta koje im je tadašnja voditeljica -sutkinja dala za pravo da imaju taj put iako imaju prilaz na svoju zemlju kroz svoje dvorište!!!...) sad nastavljaju tužbu ali u pravcu ostvarenja vlasništva i sad ja dobivam sudski poziv kao tužena a svekrva kao svjedok. Geodetsko vještačenje na terenu.... Kako je moguće da smo ja i kćer tužene iako nismo vlasnice? je li moguće da ćemo i dalje nas dvije morati trpiti troškove nastavka sudovanja jer očito sud ne uvažava z.k. i posjedovno stanje nastalo prijenosom natrag na svekrvu, napominjem da je o svemu pošteno upoznata i sa svime se službeno, ovjerenim potpisom suglasila i prihvatila darovanje???? molim savjet, hvala.

odgovoreno:
Postovana,ako su vasi navodi tacni,onda ostaje jedino situacija,da isti darovni ugovor nije sproveden u zemljisnim knjigama.Pozdrav.

Hvala na odgovoru.... ma sve je provedeno, dobili smo smo svi rješenja, sve ok. Obzirom da su zakazanim ročištem naveli "ispravak upisa" te geodetsko vještačenje - nadam se da sutkinja istim ročištem namjerava izmjeniti odnosno pod: tužena ne voditi više mene i kćer već novu vlasnicu te dalje ostalo po zahtjevu tužitelja.... nadam se. Naravno da me izluđuje ta formulacija: tužena, osobito što je sudu dostavljena dokumentacija o proknjiženom darovanju, no, tada na to prvo ročište nisam išla pravdajaući se bolovanjem ali očito sutkinja hoće, uz dokumentaciju imati potpisani zapisnik na ročištu. Ma stvar je što smo nezakonitim sudovanjem doslovno opljačkani (u mojim ranijim temama sva tragedija je iznijeta)... hvala još jednom.

Svekrva je sa svime upoznata, sve je znala u trenutku primanja gradilišta natrag, Centar je sve popratio potpunom i opširnom zapisničkom dokumentacijom - sve sudu dostavljeno ali očito baš žele moj potpis i nije im dovoljna zk dokumenatcija. nakon sve prevare pušem i na hladno pa me strah.

(P:S: Ukratko : dio zemljišta koji su tužitelji nekad prodali općini jer je po prostornoj dokumentaciji tako moralo biti da bi se moglo formirati gradilište i koje smo pok suprug i ja otkupili od općine - preklani sud dodjelio praktički natrag a pod izlikom doslovna izjava sutkinje: "meni tu sve nešto smrdi..." pod izlikom postojanja nekakvog puta koji se na terenu ne vidi!!! - sud presudom uništio moje gradilište uz asfalt sa 16m širine na 11!!!! katastrofa... a tužitelji slobodno pred sudom prijete i vrijeđaju a sud mene opminje kad se istinom branim....)

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija