Jump to content

novi ugovor o radu


zeko-peko

Preporučene objave

Imam sa poslodavcem sklopljen ugovor o radu na neodređeno od 2009 g..Zbog smanjenog opsega posla u tvrtki potpisao sam 2010. sa poslodavcem anex za samanjenje brutto plaće u iznosu 15%.

 

Sada nakon dvije godine poslodavac mi daje na potpis potpuno novi ugovor o radu za iste poslove i istim nazivom i opisom radnog mjesta koje sada obavljam radi "reorganizacije službe " ali sa manjim koeficijentom za 30% od prvotnog i opet se poziva na svoju odluku iz 2010. te mi taj koeficijent dodatno umanjuje za dodatnih 15%.

 

Pitanja;

 

1.S obzirom da se u mom dijelu posla nije ništa promijenilo navodnom reorganizacijom (razlika je samo što je služba prešla iz sektora u sektor unutar iste tvrtke i sve s objedinilo u istu službu ali smo obavljali iste poslove), da li mi poslodavac može samo tako umanjiti plaću?

 

2. Ako je poslodavac 2010. donio odluku da se smanje svi koeficijenti kroz brutto plaću za 15% na postojećim ugovorima (i to samo za režijske službe unutar tvrtke) da li se na tu odluku može pozivati i nakon dvije godine, ali na nove ugovore?

 

3.Što ako ne potpišem ugovor koji mi daje poslodavac sa smanjenom plaćom? Znači iz tog ugovora nigdje se ne vidi da ga on nudi radi neke krize, ili lošijeg poslovanja tvrtke, nije mijenjao radno mjesto niti opis poslova koji se do sada radio.

 

Poslodavac mi je dao rok od 8 dana da prihvatim ili ne prihvatim taj ugovor.

Nije mi rekao što će biti ako ga ne prihvatim.

Jedino obrazloženje koje je dao usmeno, da je to radi izjednačenja plaća sa nekim kolegama kojima su njihove plaće isto sada novim ugovorom porasle za 15 do 30%, a obavljali su cijelo vrijeme isti posao kao i ja u istoj tvrtki, ali do sada za manju plaću. Radi se o velikoj tvrtki sa preko 3000 zaposlenih, a u samoj službi oko nas 40.

 

S obzirom da imam još dva dana za odgovor molio bih vas ukoliko mi neko može dati odgovore i savjet.

 

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija