denso objavljeno: 31. kolovoz 2012. objavljeno: 31. kolovoz 2012. Poštovani, Vlasnik sam trgovačkog obrta i posjedujem prostor na Zagrebačkoj tržnici. Ugovor mi je istekao 1.7.2012 te sam izašao iz prostora no ostala su mi dva računa za 5 i 6 mj. Prije 4 dana mi je preporučeno stigla opomena pred utuženje u kojoj se od mene potražuje naplata u roku osam dana od dana zaprimanja opomene te ukoliko u navedenom roku ne platim bit će prisiljeni pokrenuti postupak prisilnim putem. Danas, znači nakon 4 dana od primanja opomene su izvršili ovrhu sa moga privatnog račina. Mene zanima podrazumjeva li postupak prisline naplate trenutno skidanje sa računa bez odgode, mogu li si naplatiti 4 dana prije i još bez mogučnosti žalbe te zašto su sjeli na moj privatni račun? Unaprijed hvala Citiraj
drndo odgovoreno: 20. rujan 2012. odgovoreno: 20. rujan 2012. Nisam ekspert ali ovo što navodite mi je nevjerojatno. Stigla Vam je samo opomena ili ovršni prijedlog/rješenje ? Nema teorije da su vam sjeli na račun bez rješanja o ovrsi, a da bi uopće ista bila pravomoćna, rješenje vam je moralo biti uručeno ili objavljeno na sudu, a to je obično toliko dug i inertan proces da nema šanse da se provede u 4 dana, čak da ste zaprimili i samo rješenje (Govorim iz osobnog iskustva, radim u firmi koja je vjerovnik kod nekoliko sličnih slučajeva) Eventualno ako ste im ranije dali kakav drugi instrument naplate, možda bjanko zadužnicu itd. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.