anonimno objavljeno: 19. svibanj 2006. Dijeli objavljeno: 19. svibanj 2006. Tužio sam MORH zbog zelenog ugovora iz 1994. Nisu ispunili niti jednu stavku iz članka 6. Duguju nam tri ipol prosječne plaće, puta tri godine,tako da to ispada blizu 250 000kuna. Oni prasac od Tuđmana je navodno ugovor 1996 god. pobio, i ćuvao ga je kao strogu vojnu tajnu,tako da nitko i nije znao o tome. Radni spor nikad ne zastarijeva,ali unatoč tome izgubili smo na opčinskom i vrhovnom sudu,još nam je jedino ostao upravni sud na kojem se također ne nadam ničemu jer je sud ispod politike. Jeli se mogu ćemu nadat na sudu u Strazburgu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. svibanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. svibanj 2006. Kolega kao prvo nemojte tako govoriti o predsjedniku države a istovremeno o vrhovnom zapovjedniku HV, svoja mišljenja nemojte isticati ovdje bez obzira kakav je tko. Ja sam na vašoj strani ali nemojte na ovaj način. Upoznat sam sa vašim tužbama, pretpostavljam da se radi o trećoj gardijskoj brigadi ali nije bitno. Radna prava zastarijevaju unazad 3 godine tj. Imate pravo na njih samo 3 godine unazad ostalo ide u zastaru. Ali ako ste pokrenuli sudski spor onda nema zastare a vi ste ga pokrenuli. To što je odlukom predsjednika ukinuto ne znam koliko je zakonito, ako je i ukinuto trebali su se raditi aneksi ugovora a ako se nisu radili i ako se ugovor nije mijenjao znači da ostaje onako kako piše u njemu. Zakon donosi i ukida ista osoba ako je Hrvatski sabor donio zakon samo ga on može i ukinuti ili ako je zakon neustavan može ga ukinuti i Ustavni sud. Imate sada jedan članak u zakonu o službi u oružanim snagama koji je sigurno neustavan a koji kaže: Članak 97. Rad dulji od punoga radnog vremena (u daljnjem tekstu: prekovremeni rad) djelatna vojna osoba, službenik i namještenik obvezan je obavljati: – kad su zapovjeđene mjere pripravnosti, – u slučaju uzbune u vojnoj postrojbi, – tijekom vojne vježbe, – tijekom elementarnih nepogoda i drugih opasnosti, – tijekom dežurstva ili slične dužnosti u zapovjedništvu, postrojbi ili ustanovi.Na rad iz stavka 1. ovoga članka ne primjenjuju se vremenska ograničenja propisana općim propisima.Prekovremeni rad djelatna vojna osoba, službenik i namještenik obvezni su obavljati i zbog drugih neodgodivih poslova čije bi prekidanje dovelo do štetnih posljedica. Rad iz stavka 3. ovoga članka može trajati najdulje 30 radnih dana tijekom kalendarske godine. Djelatnoj vojnoj osobi, službeniku i namješteniku pripada povećana plaća za prekovremeni rad pod uvjetima i u iznosu koji su uređeni općim propisima. Pravo na povećanu plaću za prekovremeni rad ne ostvaruje se ako je moguće organizirati preraspodjelu radnog vremena te ako je dežurstvo kao poseban uvjet rada vezano za kontinuirano obavljanje poslova i zadaća. Pogledajte ovaj zadnji stavak koji kaže da ćete raditi 30 radnih dana ako treba a za to nećete dobiti naknadu tj plaćeni prekovremeni rad. Preraspodjela nije moguća što znaći moraš raditi i nema plaćenoga. Ovo je protuustavno jer ispada da se mi vračamo u doba robovlasništva jer nemamo radna prava. Mi smo radnici bez prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 23. svibanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 23. svibanj 2006. Hvala na objašnjenju.Što se tiče Tuđmana,puno je kod mene žući,da bi išta rekao dobro za njega.On mi nije važan, več prava u kojima smo zakinuti. Daj bože i da bude išta od ovoga što si ti napisao,ali sumljam. Još jednom HVALA. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plemeniti odgovoreno: 9. siječanj 2009. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2009. Da li itko posjeduje ikakve informacije kako su prošle tuže pripadnika Gardijskih brigada u Strazburu. Da li je itko dobio kakvu presudu,ili odgovor? Ovdje mislim na tzv."Zelene ugovore" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marek007 odgovoreno: 20. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 20. kolovoz 2010. Samo da obavijestim sve interesirane da slučaj "zeleni ugovori MORH-a "nema prođu na Sudu u Strasbu.,odnosno njihov je stav da nema povrede materijalnog prava.. Odgovor suda primio sam ovih dana... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ninja72 odgovoreno: 26. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2010. ja sam iz 4.gbr, mi smo isto tužili,ali još nitko nije dobio odgovor iz strasboura, ja sam zvao odvjetnicu Mudronju,ništa još ne zna.Ako nije problem možeš li poslati odluku na moj e-mail; drazend72@gmail.com. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.