Jump to content

Dug T- mobile


Golemi

Preporučene objave

Poštovani,

 

Trebam pravni savjet. Dakle problem je slijedeći:

 

2005god Imao sam T-mobile broj s obveznim ugovorom u trajanju od 24 mjeseca, naime iz protesta prestao sam im plaćati račune početkom 2006 godine. Nisam platio račun nakon čega su mi nakon nekoliko opomena zaračunali sve zaostale pretplate do kraja ugovora i sami mi raskinuli ugovor i naravno iskopčali broj. Ukupan dug je bio oko cca 1600kn (sad se više i ne sjećam) koji naravno nisam platio. Nakon par mjeseci došlo mi je od tvrtke Coface (mislim da se tako zvala),koja zastupa T-mobile, račun od T-mobile uvećan za neke njihove troškove koji naravno također nisam platio i oglušio se. Da bi mi nakon cca malo manje od godinu dana (negdje početkom 2007) došlo pismo tj. ovršni prijedlog od odvj.ureda Hanžeković koji zastupa T-mobile, da moram platit taj iznos od cca 1600kn + troškovi sastavljanja ovršnog prijedloga u roku 8 dana ili će...(sad se ne sjećam ali kao pokrenuti ovrhu,tužbu ili što već..)

 

Na taj prepad sam odmah nazvao dotični odvjetnički ured Hanžeković i priopćio im da nemam toliko novaca i da im nemogu platit u roku 8 dana račun t mobile 1600kn + njihovih 500kn što bi bi bilo oko 2100kn ukupno.

I zamolio za razumijevanje i da pokazujem dobru volju da platim ali ukoliko je moguće na rate, min 3 rate. Gospođa mi je ljubazno odgovorila da mogu platiti na 3 rate,i da će stopirati ovršni prijedlog ali prvo moram platiti dug t-mobile i svaku ratu tj. uplatnicu pošaljem njima na faks,a njihove troškove od 500kn na kraju otplate, što sam i napravio. Platio sam prve 2 rate po 500kn u 2 mjeseca i to im faksirao, i ostao dužan zadnju ratu oko 630kn i tu ratu nisam nikad platio kao i taj njihov trošak od 500kn.

Dakle od ožujka 2007 ja sam ostao dužan tih 630kn t-mobileu.

Odvj.ured Hanžeković mi se nikada od tad nije javio,niti mi je t-mobile slao bilo kakve opomene i sl. I ja sam na taj dug zaboravio, međutim prije par dana htio sam nešto kupiti u t-mobile u tarifi (tablet surf paket) a gospođa u poslovnici mi je rekla da nemogu ništa kupiti na pretplatu dok ne podmirim stari dug i da imam nekakva otvorena stara dugovanja od 2100kn, ali nema uvid u pravo stanje jer moram se obratiti službi za korisnike. meni su se noge odrezale, nazvao sam t mobile službu za korisnike gdje su mi po mom Oib ustanovili stari dug od 2100kn, ali da je to stari ukupni dug i da sam po njihovoj kartici dužan samo 630kn a ovo drugo su neki troškovi odvjetničkog ureda Hanžeković i da to moram njih zvat i riješit to sa njima,jer oni potražuju i dalje od mene te troškove izrade ovršnog prijedloga ili što već. Da bi i dalje koristio usluge t-mobile bilo bi dobro podmiriti taj njihov dug od 630kn.

 

Nisam zvao odv.ured Hanžeković da ne probudim duhove prošlosti.

 

Eh sada imam pitanje:

-da li je ovo otišlo u zastaru? i da li bude?

- da li na sve ovo ide zatezna kamata na dug star više od 5 godina?

-ili ukoliko ja platim ovaj preostali dug t-mobile ovih 630kn po njihovoj kartici, hoće li mene odvj.Hanžeković i dalje proganjati za nekakve njihove kamate,zatezne kamate,troškove..itd???

 

Ja bi najrađe platio ovaj preostali dug tj glavnicu od 630kn t-mobile-u i bio sa njima načisto ali me strah da se nebi ovi iz odvj. sjetili da me tuže.

 

Ukoliko platim dug, da li oni i dalje mogu ustrajati na naplatu nečeg čega nema i da ustraju da uzmu svoje troškove???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

bez svih činjenica o slučaju teško je dati neki koristan savjet.

 

dug za telefon zastarjeva za godinu dana .

potraživanje odvjetnika zastarjeva za tri godine.

ako odvjetnički ured nije podnio prijedlog za ovrhu te 2007.

nastupila je zastara potraživanja duga.

ako su podnijeli prijedlog za ovrhu ,koja može godinama stajati u ladici javnog bilježnika nema zastare. oni ne gube .kamate im rastu.

 

ali ako platiš dug ili dio duga pa stigne rješenje za ovrhu

nemaš osnove pozvati se na zastaru (otplatom dijela duga priznao si dug i prekinuo zastaru)

 

odluka je tvoja.

a i povećani račun zbog spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija