negro objavljeno: 6. rujan 2012. objavljeno: 6. rujan 2012. Molim savjet svih koji mi mogu pomoći odgovoriti na par pitanja .Ukratko početkom 10.mj.mi ističe ugovor o radu na određeno koji ja ne mislim više potpisati zbog svega što nam poslodavac radi i zahtijeva od nas radnika.Da li je netko od vas morao tražiti pisani zahtjev za korištenje godišnjeg odmora koji imam po zakonu pravo i nitko nije koristio 12 dana kojih po zakonu imamo pravo već samo 7 dana.Praksa moga poslodavca što se tiče potpisivanja ugovora je da nam 5-7 dana ranije donese ugovore ako nam produžuje.Mene zanima da li ja taj ugovor mogu zadržati kod sebe do datuma kada ističe ugovor i onda mu predam nepotpisanoga jer se to onda ne smatra otkazom već prestankom radnog odnosa istekom vremena.Molim vas da mi pomognete i da li imam onda pravo na naknadu s burze ? Citiraj
klappy1 odgovoreno: 6. rujan 2012. odgovoreno: 6. rujan 2012. Ugovor na određeno ima jasno definiran kraj i početak. U slučaju da se ne potpiše produženje ugovora poslodavac vam je dužan isplatiti preostale dane godišnjeg odmora ili možete tražiti da vam do isteka ugovora omogući korištenje navedenih. E sad pitanje je što vama odgovara. Možete uzeti ugovor i ne potpisati ga, ali što ako, kako to inače biva, poslodavac traži potpis odmah. Idealno bi bilo da obavjestite poslodavca da nećete produžiti ugovor i dogovorite korištenje preostalih dana godišnjega do isteka ugovora, ali pitanje je dali to vama odgovara. U protivnom, tj. ako ih ne iskoristite do kraja ugovora, isti bi vam morali biti isplaćeni. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.