prime.4lpha objavljeno: 7. rujan 2012. objavljeno: 7. rujan 2012. Poštovanje, Ovaj mjesec mi je isplaćena plaća skupa s naknadom za 21 dan neiskorištenog godišnjeg odmora sve u komadu. I obzirom da to sve skupa prelazi onu poreznu osnovicu od 8800kn, ja sam na to sve platio 3 poreza na dohodak (stopa 12%, stopa 25% i stopa 40%) što meni nije normalno i logično. Obzirom da naknada za neiskorišteni godišnji nije plaća već je zaseban faktor, ne bi li se trebala i zasebno oporezivat, tako da ga ne može zakačit tih 40% porezne stope obzirom da to NIJE plaća? Jesam li u pravu i jel mogu dobit taj porez natrag, jer se radi o čistom bezobrazluku? Hvala unaprijed. Citiraj
bovu odgovoreno: 7. rujan 2012. odgovoreno: 7. rujan 2012. iduče godine podnesi porenu prijavu. u veljači Citiraj
prime.4lpha odgovoreno: 11. rujan 2012. Autor odgovoreno: 11. rujan 2012. iduče godine podnesi porenu prijavu.u veljači Hvala na odgovoru Citiraj
samo.ja odgovoreno: 14. rujan 2012. odgovoreno: 14. rujan 2012. kako mislite da naknada za neiskorišteni godišnji odmor nije plaća? Po vašoj teoriji onda poslodavac ne bi trebao, u slučaju da ste koristili go, isplatiti plaću za vrijeme njegovog trajanja. Niste platili 3 poreza već samo jedan koji se obračunavao po trima stopama poreza na dohodak, što je u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak. U svakom slučaju, ako vam bude isplativo, podnesite go prijavu. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.