Jump to content

ugovor s domom za starije - potreba solemnizacije kod JB?


Adri72

Preporučene objave

Poštovani,

 

nadam se da sam na pravom forumu za postaviti ovo pitanje.

 

Imam baku o kojoj brinem i koja je smještena u dom za starije. Prije 10 godina kad je baka predala molbu za dom, ja sam kod javnog bilježnika potpisala o ovjerila izjavu da se obvezujem plaćati dom jer njezina mirovina za to nije dovoljna. Bez tog papira ne bi bilo niti moguće predati molbu. Kad je baka prije 4 godine smještena u dom, potpisala sam s njima ugovor i od tada sve uredno i na vrijeme plaćam. Nakon dvije godine su mi samo telefonom rekli da zbog bakine pojačane njege i posebne prehrane treba povećati iznos, i od tada plaćam taj novi iznos, nije bilo nikakvog aneksa ugovora (nisam se to niti sjetila pitati). Sada su me zvali i kažu da je potrebno napraviti solemnizaciju ugovora kod javnog bilježnika, jer bi se na taj način omogućilo provođenje ovrhe u slučaju neplaćanja. Kažu da po sadašnjem ugovoru to nije moguće, a oni žele sebe zaštititi, te da to traže od svih korisnika, onih koji su u domu već 15 godina i onih koji su 6 mjeseci, te da je cijena tog postupka nekih 700 kn.

 

Mene zanima ovo: Jesam li i po kojem zakonu to dužna napraviti s obzirom da sve redovito plaćam i ne kršim postojeći ugovor? Meni je logično da trošak tog postupka snosi onaj tko traži reugovaranje (ili da se troškovi barem podijele), a ne sam korisnik. Ima li pravo dom to uopće tražiti, pogotovo od onih koji nikad ne kasne s plaćanjem?

 

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovana,shvatite ovo kao moje subjektivno mišljenje.kao prvo mislim da treba razdvjojiti ugovor o smještaju od bjanko zadužnice.to se plaća stotinjak kuna.u pogledu samog ugovora mislim da potpisom novoga na sporazuman način delogirate stari. mislim da bi prije potpisa trebalo usporediti sve članke novoga i staroga ugovora i ukoliko se pojavi nešto nepovoljnije za vas kao npr. otkazni uvjeti da zatražite dodatna obrazloženja.pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija