Jump to content

Vožnja pod utjecajem opojnih droga


drogas masni

Preporučene objave

Pozdrav, zaustavljen sam (od strane krim policije, po dojavi, ne radi sumnjive vožnje) i predan prometnoj policiji, koji su me testirali na drogu. Test na THC je bio pozitivan. Nekoliko sati ranije povukao sam nekoliko dimova marihuane. Nakon što je popustilo djelovanje još sam prošetao pola sata, pojeo nešto u pekari, dakle bio sam normalan kad su me zaustavili. Uzeli su mi uzorak krvi, urina i testirali motoričke sposobnosti koje su bile u redu. Nakon toga su me pustili da se autom odvezem kući. Sutkinja mi je izrekla kaznu od 5000kn + 1200kn troška za vještačenje krvi i urina + 150kn sudskih troškova uz odlaganje plaćanja od 3 mjeseca, te 6 mjeseci zabrane upravljanja b kategorijom (policija je tražila 12). Do sad u 7 godina otkad imam vozačku nisam nikad kažnjavan. Student sam i nemam primanja.

 

1. Ima li smisla pisati prigovor, može li se kazna (i novčana i zabrana upravljanja) još smanjiti? Minimalna novčana kazna za taj prekršaj je 5000kn koliko sam i dobio, ali sam čitao ovdje na forumu, a i čuo sa drugih strana da su ljudi dobivali oko 2000-3000kn kazne. Vozačka dozvola mi dosta znači, a i možda će mi biti potrebna prilikom traženja posla.

2. Mogu li nekako ishoditi da kaznu plaćam u ratama?

 

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisati prigovor u kojem prigovoriti samo na visinu sankcije, priložiti potvrdu o studentskom statusu i potvrdu iz porezne o imovini, te tražiti obročno plaćanje novčane kazne.

 

Sud će ponovno izreći zabranu upravljanja, studente često kažnjavaju manjim novčanim iznosima, a dugačkim zaštitnim mjerama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija