Jump to content

Naplata alimentacije


v@lentin@

Preporučene objave

dokopat se novca??!! govorimo o djetetu koje svaki dan nesto treba,da li hranu,odjecu,obucu,higijenske potrepstine,a to sve kosta...nisam ga sama napravila,a duznost svakog postenog oca je da brine o svom djetetu,a kaok je doticni,s oprostenjem,supak i u 6 godina nije jednom platio uzdrzavanje da primorena sam nalazit nacine da mu naplati kako god znam s obzirom da sudski nisam nista uspjela!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo imam pravomocnu sudsku presudu o visini alimentacije,drugo zastara za podnosenje prijedloga za ovrhu je 5g,trece imala sam vec jedan pravomocan prijedlog za ovrhu iz kojeg sam uspjela naplatiti svega 20 000kn jer je u meduvremenu dao otkaz ,a duzan mi je jos 60 000kn vise manje...gdje radi,dal radi ne znam i ne mogu saznati,izuzev toga za pravomocni ovrsni prijedlog mi je trebalo 2g,toliko o nasim institucijama.trenutno sam na porodiljnom stoga jos nemam namjeru ic radit,ali to je i nevazno poanta je da moje dijete u svakom pogledu ima pravo na uzdrzavanje od strane oca i da ja nemam namjeru dignut ruke od njegovog prava,ako se ja necu borit za to dijete tko ce?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CZSS ne moze nista,po zakonu imate pravo na privremeno uzdrzavanje u visini od 50% minimalnih mjesecnih potreba za uzdrzavanje djeteta i to max na tri god.savjetodavno vam savjetuju da si nadete odvjetnika ili da zatrazite od Hok-a besplatnog zastupnika,pri cemu vam ni on ne moze bas pomoc jer moze samo napraviti prijedlog za ovrhu i molit boga da se doticnom moze sjest na placu jer u suprotnom vam i taj pravomocni prijedlog za ovrhu ne vrijedi ni za wc papir.prosla sam sve to,a s druge strane da se ide na zapljenu imovine u mome slucaju s obzimom da nista ne posjeduje opet sam na nicem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi razočarani mario-sb. ti si očito jedan od onih nemarnih očeva koji nemaju osjećaja za svoju djecu, i sve loptice želiš prebaciti na neke državne institiucije, koje usput rečeno u 90 % slučajeva ne rade svoj posao. Ako nemaš nešto pametno za reći, i savjetom pomoći ovim dovoljno ispaćenim majkama onda šuti i pusti stručnjake da nam pomognu. A ti i tebi slični radije se brinite o svojoj djeci, te im dajte ono što im i pripada. Najlakše je bilo napraviti dijete, a kasnije vas baš briga za potrebe djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo, stop!

 

@ mario-sb, ne priliči na upit kako naplatiti dugovani iznos uzdržavanja prvo upitati je li tko što poduzeo kako bi sam uzdržavao dijete, a za czss znate i sami (koliko ste već tu na Legalisu prisutni) kako to nisu ni potpuni iznosi, ni vječnog trajanja, a ni poklon. Dijete ima pravo na uzdržavanje, logično bi ga trebalo bi ga moći i realizirati. Tu priča o opravdanosti traženja načina naplate staje (kamoli se zgražati).

 

@tinna01, kao i mario-sb, nećemo se igrati Vidovitih Milana pa znati iz zaleta što tko čini/ne čini i u koju skupinu roditelja spada. Tome služe neki drugi forumi i portali.

 

@ v@alentin@, nemate se razloga opravdavati, mario-sb se "malo" zaletio. Usput, ono da nije uspjela naplata više od 20.000 jer je dao otkaz a potom nije zaposlen- moglo bi biti kazneno djelo (ako je riječ o takvom izbjegavanju izvršenja obveze).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija