Jump to content

prava djece


Luka Karla Duga

Preporučene objave

poštovani od 20,02,2010 ne zivim u zajednici sa bivsom suprugom a brakorazvod je okoncan 31,08.2012

Od napustanja mene i djece bivsa supruga ne placa za njihovo uzdrzavanje te djecu uzdrzavamo ja i moja nova partnerica.Na sudu je odluceno da ce majka vidati djecu svaki drugi vikend i placati za njihovo uzdrzavanje 2000 kn no ona se poslije parnice ne javlja niti kontaktira.isto tako ona sa novim partnerom ima sestomjesecnog sina.Kada su je djeca vidala zbog njegovih kriminalnih aktivnosti spavali su u autu na soderici i vracala se prljava i pothladenaa takoder su im prijetili da nam ne smiju reci da su spavali u autu,a sve zbog toga sto je protiv njega podnesena kaznena prijava,te tako izbjegava policiju.Moje pitanje je kako da postignem dsa bivsa supruga placa alimentaciju i mogu li se obratiti socijalnom radu da nadzire posjete kako se nebi ponovilo da djeca spavaju u autu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje pitanje je kako da postignem dsa bivsa supruga placa alimentaciju i mogu li se obratiti socijalnom radu da nadzire posjete kako se nebi ponovilo da djeca spavaju u autu.

Je li odluka/presuda pravomoćna? Ako da, prisilnom naplatom ili tek nakon 6 neplaćenih mjeseci kontinuirano ili 6 neplaćenih mjeseci s prekidom unutar razdoblja od 7 mjeseci zatražite privremeno uzdržavanje od czss (bit će vam uplaćivano 50% minimalnog iznosa) a gratis moguća i kaznena (možda to "prisili" ubuduće paziti na obvezu).

Svakako možete czss obavijestiti o noćenju u autu na šoderici i iz kojih razloga (u koje morate biti sasvim sigurni) ali pisanim putem jer razgovor nerjetko ne urađa plodom, zatražiti da interveniraju prema majci kako se ne bi ponavljalo. Pitanje je samo (navodite da sda ima i 6-mjesečnu bebu) je li događaj svježi ili iz nekih proteklih vremena a u tom slučaju biste morali biti spremni odgovoriti na pitanje radi čega to niste ranije učinili a bili ste dužni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je zbivanje od zadnjeg posjeta djece majci a sto se toga tice i beba od 6 mj nazalost spava u autu s njima.MLADE DIJETE(5G) odbija posjecivati majku bas zbog toga a i prije kada su je posjecivali boravili su u kuci gdje nema struje i vode.ZNACI MOGU SE OBRATITI SOCIJALNOM RADU Radi zastite djece to je najbitnije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija