Jump to content

Pokretanje javne dradzbe


krcanka

Preporučene objave

Presudom opcinskog suda (lipanj 2011) i potvrdjenom presudom Zupanijskog suda (sijecanj 2012) razvrgnuta je suvlasnicka zajednca na nekretninama obiteljskoj kuci i okucnici, konobi i stali. Posto do dogovora o mirnoj podjeli se nije moglo doci,vec se 13 god. vodio spor, sud je presudio da se predmetne nekretnine prodaju na javnoj dradzbi, a dobiveni iznos podijeli na jednake dijelove izmedju nas dvoje.

Moj brat me je odmah nakon primitka presude Zupanijskog suda nazvao i molio da se dogovorimo, jer on ne zeli izgubiti roditeljsku kucu. Predlozio sam mu da me isplati, sto mu ne pase jer nema novaca, predlozio sam mu da ja njega isplatim, nepase mu jer bi on htjeo cijelu kucu. Stvar je u tome da zeli kao i do sada samo da odugovlaci a ujedno i da sve i koristi, posto sam ja u inozemstvu.

Molio bi nekoga tko ima iskustva ili znanja, da mi odgovori na koj nacin se provodi javna dradzba. Dali cu o tome biti obavijesten i imam li pravo da ucestvujem u dradzbi i sa kojim iznosom (postotkom) trebam da ucestvujem na prvoj dradzbi ako je procijenjeno na 180.000€ a meni pripada polovina.

Interesira me nakon kog vremena sud objavljuje dradzbu, postoji li odredjeni rok, posto je kod nas od presude do danas proslo vec 8 mj., i nista se ne desava. Dali mozda treba da netko od nas pise sudu i zatrazi da se pokrene javna dradzba?

Dali imam pravo traziti novcanu naknadu od brata za koristenje cijele kuce od dana presude ili za cijelo vrijeme parnice, posto se ona i vodila tolike godine jer je on osporio moj dio nakon ostavinske rasprave, gdje sam ja dobio 1/3, a posto se sestra odrekla dijela kuce, konobe i stale u toku parnice u korist brace, na kraju smo nas dvojca dobili svaki po pola.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija