mikka objavljeno: 13. rujan 2012. objavljeno: 13. rujan 2012. Pozdrav. primjer: obrt A koristi ime abeceda obrt B bi htio otvoriti isti obrt pod imenom abe-ceda da li je to moguce? u istoj su zupaniji. hvala Citiraj
hrast2008 odgovoreno: 14. rujan 2012. odgovoreno: 14. rujan 2012. Pozdrav. primjer: obrt A koristi ime abeceda obrt B bi htio otvoriti isti obrt pod imenom abe-ceda da li je to moguce? u istoj su zupaniji. hvala Imena obrta se ne provjeravaju kao imena firmi. Tj. u imenu obrta mora stajati i ima vlasnika, te se automatski razlikuju. Znači, "Ime, obrt za usluge vl. Pero Perić" i "Ime, obrt za usluge vl. Ana Anić" je dopušteno, makar Pero i Ana bili prvi susjedi. Citiraj
mikka odgovoreno: 14. rujan 2012. Autor odgovoreno: 14. rujan 2012. Imena obrta se ne provjeravaju kao imena firmi. Tj. u imenu obrta mora stajati i ima vlasnika, te se automatski razlikuju. Znači, "Ime, obrt za usluge vl. Pero Perić" i "Ime, obrt za usluge vl. Ana Anić" je dopušteno, makar Pero i Ana bili prvi susjedi. Znaci koliko sam skuzio ja ne smijem imati kao naziv obrta neko random ime tipa "tehnika" ? Na prijavi za upis u obrtni registar imam "Naziv obrta"(tvrtka) i ispod toga "Skraceni naziv obrta"(tvrtka), nije mi sad jasno, sta bi trebao imati u nazivu tvrtke ime i prezime a u skracenom nazivu sta? Ili u nazivu treba biti recimo "Netcom" obrt za elektroniku i komunikacije, vl.Pero Peric, a u skracenom samo "Netcom" ? Citiraj
mzopg odgovoreno: 14. rujan 2012. odgovoreno: 14. rujan 2012. Znaci koliko sam skuzio ja ne smijem imati kao naziv obrta neko random ime tipa "tehnika" ? Možete tko vam brani Na prijavi za upis u obrtni registar imam "Naziv obrta"(tvrtka) i ispod toga "Skraceni naziv obrta"(tvrtka), nije mi sad jasno, sta bi trebao imati u nazivu tvrtke ime i prezime a u skracenom nazivu sta? Ili u nazivu treba biti recimo "Netcom" obrt za elektroniku i komunikacije, vl.Pero Peric, a u skracenom samo "Netcom" ? Naziv obrta: naziv obrta, djelatnost obrta, ime i prezime vlasnika, adresa Kratki naziv: samo naziv obrta U svakodnevnoj upotrebi koristite kratki naziv. Kod određenih tipova obrta potrebno je istaknuti i skraćeni oblik djelatnosti, npr. T.O. (trgovački obrt) ili U.O. (ugostiteljski obrt). mikka 1 Citiraj
mikka odgovoreno: 14. rujan 2012. Autor odgovoreno: 14. rujan 2012. Hvala, sad razumijem.Ovaj obrt bit ce u vezi telekomunikacija, znaci nikakava trgovina i ugostiteljstvo. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.