sentinela objavljeno: 15. rujan 2012. objavljeno: 15. rujan 2012. Prije dvije godine, nisam stigla kupiti kartu, ušla sam u Dugom selu, išla za Zagreb, imala sam pokaz koji vrijedi od Sesvetskog Kraljevca. Uglavnom, ta karta do Sesvetskog košta oko 10 kuna. Do mene je odmah došla kontrola, ja nisam stigla ni kupiti kartu od konduktera, nisam ga ni vidjela. Pokazala sma pokaz, rekla da nisam stigla kupit kartu, i kontrola mi je uzela podatke s osobne i došla mi je doma kazna da platim 9 kuna kartu i još 300 kuna tarifni dodatak! Kakav tarifni dodatak! Kaj je njima! Uglavnom, meni je uskraćeno pravo da kupim kartu u vlaku i poslana mi je ta opomena. Ja nisam platila. I sada, nakon dvije godine, dobila sam poziv za gl raspravu uz tužbu. Sud je u Novoj Gradiškoj i samo put do tamo će me koštat oko 200 kuna vlakom. Piše ako ne osporim tužbeni zahtjevi, te ako tužitelj predloži donošenje presude zbog izostanka, ako budu ispunjeni ostali uvjeti, to će i napraviti. Danas je subota. U utorak je glavna rasprava. Ako pošaljem podnesak kojim osporavam tužbu u ponedjeljak, preporučeno, smatrat će se da je sud dobio podnesak u ponedjeljak. Zar ne? Da li će zbog toga onda biti odgođena rasprava? Zbog mog osporavanja tužbe? Osporila bih ju jer mi je uzeto pravo da kupim kartu u vlaku a i nerazumljiva mi se čini i neopravdana kazna od dodatnih 300 kuna po priključnoj tarifi. Drugo pitanje, da li bi me manje koštalo, da se ne pojavim, i da me osude? Piše da ću biti dužna platit 309 kuna, sa zakonskom zateznom kamatom, od 5.11.2010. A ako bude donesena presuda zbog ogluhe ili bez održavanja gl rasprave, tužitelj specificira svoj troškovnik tako da potražuje 100 kuna za sudsku pristojbu na tužbu, trošak pristojbe na presudu suda i 20 kuna troškova preporučene poštarine i preslika. I tu me muči nešto, kako se može donjeti presuda zbog ogluhe kada meni nije dostavljena tužba na odgovor, već poziv uz tužbu?? Uglavnom, kaj mi je pametno? Da osporim tužbeni zahtjev, pošaljem to preporučeno u pon, da li će onda održati raspravu u utorak?? Ili da ne napravim ništa, neka me osude (jer me bude puno koštalo putovanje)? U tom slučaju me zanima kolika bi bila ukupna kazna?? Uz te kamate i troškove?? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.