Jump to content

pisanje zalbe na kaznenu presudu


mariozg321

Preporučene objave

Pozdrav! Imam par pitanja o zalbi na dobivenu pisanu presudu (kazneni opcinski sud u ZG-u).

 

1) Rok za zalbu mi je 8 dana pa me zanima da li se racuna i dan kad sam primio (potpisao) presudu (ponedjeljak) te da li se racunaju subote i nedjelje? Koji dan mi je zadnji za slanje ako sam presudu primio u ponedjeljak (10.09.2012.)? Sljedeci ponedjeljak, utorak ili...?

 

2) Sto se tice samog pisanja zalbe, tu bih takodjer molio malu pomoc/savjete. Nemam love za odvjetnika i napisati cu je sam. Samo sudjenje (kao i cijeli slucaj i presuda) je po meni bilo APSURDNO. U zalbi zelim traziti ukidanje presude, tj. omogucavanje PONOVNOG sudjenja jer je ovo bilo totalna debilana. Je li uopce moguce dobiti ponovno sudjenje i na kojim sve osnovama mogu to traziti? Naime, po mom misljenju je bilo hrpa propusta i policije i tuziteljstva i pogotovo sutkinje koji su svi bili vise na strani "ostecene osobe".

 

Jedan od primjera je da se meni sudilo zbog sadrzaja SMS poruke koju je netko namjerno krivo protumacio kao prijetnju i napravio cijelu izmisljenu pricu (bajku). Apsurdno je to da ta "ostecena" osoba je na sudu u svojstvu svjedoka i sama priznala da joj a) apsolutno NIKAD nisam prijetio niti ista slicno i b) za konkretnu SMS poruku je izjavila da ni ona sama "ne zna jel to prijetnje ili ne ali da MISLI DA JE NESTO NEGATIVNO". Kod ostatka izmisljene price (bajke) je na sudu rekla da i "dalje ostaje pri svemu sto je rekla", vjerojatno iz straha od posljedica laganja na sudu i tuziteljstvu (kazneno djelo lazne prijave).

 

Na sudu sam trazio da se priloze MOJI dokazi kao SMSovi iz mobitela, emailovi i chatovi no na taj prijedlog tuziteljstvo se zalilo da su "oni vec napravili uvid" no to je bila LAZ jer nitko nije mene niti pitao za SMS-ove u mom mobitelu, emailove itd., a kamoli da je napravio uvid u njih (vec su samo pogledali 1 SMS u mobitelu "ostecene osobe"). Sve sam to napomenuo (da je laz da su napravili), no i dalje se nije prihhvatilo. Naime, ti SMS-ovi dokazuju da je 99% price (bajke) "ostecene" osobe laz, pa i bacaju sasvim drugacije svjetlo na SMS koji je NETKO (ocito netko tko nema mozga) protumacio kao prijetnju. Stvar je u tome da je bila moja rijec protiv "ostecene" osobe, a po defaultu se vise vjeruje "ostecenom" tako da ja nisam nikako mogao dokazati da osoba laze osim tim da pokazem da je osoba opcenito lazljiva i da laze 99% tog u svojoj prici.

 

Takodjer, na moj pokusaj ispitivanja "ostecene osobe", sutkinja mi je vec nakon 2 pitanja zabranila ispitivanje (!?) i time mi onemogucila "unakrsnim ispitivanjem i dokazivanjem" dokazati kakva je ta osoba (dakle, karakter, da stalno laze, mulja itd., i opcenito a pogotovo u vezi ovog slucaja. Moj odvjetnik "po sluzbenoj duznosti" dok sam bio u pritvoru je bio poprilicno nekvalitetan jer je ispitivao neke svoje stvari, tj. nije se samnom nista prethodno dogovorio.

 

Poseban slucaj su neki svjedoci koji su trebali svjedociti MENI u korist, no kako su puno blizi s "ostecenom" osobom, lagali su hrpu stvari kako bi meni natovarili sto vise tog (dio da su lagali (podrzavali pricu "ostecene osobe") mogu dokazat gore navedenim SMSovima i emailovima, a dio njihovim medjusobno kontradiktornim izjavama na sto nitko nije obratio paznju (!)). Smijesno je i to sto je jedan dan prije svjedocenja "ostecena osoba" mobitelom pricala s tim svjedocima sto je jedan svjedok priznao sutkinji. Naime, svjedok je iznosio hrpu gluposti u vezi mene nakon cega ga je sutkinja pitala jel to on zna iz osobnog saznanja, na sto je svjedok izjavio da mu je to *dan ranije "ostecena" pricala na mobitel*! Nakon toga ga je sutkinja upozorila da ne smije govoriti takve stvari vec samo ono sto konkretno zna. No ono sto je ta osoba konkretno znala, iskrivljavala je i lagala. Najgluplje u svemu tome je sto sam JA te svjedoke zvao, a onda su isli totalno lagati.

 

Poslije sudjenja, par mjeseci sam se pokusao "privatno" dogovoriti s "ostecenom" osobom, objasnjavati joj da ukoliko ne prizna istinu (buduci da je djelo "prijetnje" kod nas doista debilno definirano - svaka budala moze za bilo sto reci da joj je to "izazvalo strah za svoj zivot", a isto tako moze i povuci to kad god hoce) da cu na eventualnom ponovnom sudu/zalbi pokazati sto je doista istina (i da ce ta "ostecena" osoba mozda nadrljati) te da cu je policiji prijaviti zbog lazne prijave i te svjedoke zbog laznog svjedocenja, no "ostecena" osoba odbija svaki pokusaj dijaloga i nekakvog razuma i uporno tvrdi da je u pravu, da je taj SMS bila prijetnja (makar je na sudu osoba izjavila da NE ZNA jel to prijetnja ili ne i makar mi je par dana prije prijave policiji rekla da ce mi namjerno smjestiti :), tj. ici lagati na policiju koji su sve to popusili (sto ja budala nisam vjerovao da je netko u stanju takvo nesto nekome napraviti).

 

Htio sam i traziti drugog odvjetnika jer s ovim nisam mogao osavariti nikakvu kvalitetnu suradnju, no cijeli proces i presuda su zavrseni u 2 brza rocista tako da nisam niti imao prilike.

 

Poseban slucaj je bila sutkinja koja mi je dala i vecu kaznu nego sto je tuziteljstvo trazilo pod nekakvim izgovorom da se "ocito nisam pokajao" jer sam se BRANIO na sudu. Sto je po meni totalni nonsens jer kako bih se kajao i molio sud za blazu kaznu itd. kad ne da sam nevin vec sam jos svjestan da mi je ostecena osoba namjerno smjestila. Jebe lud zbunjenog...

 

Ima toga jos mali milijun, prava mala sapunica, ali ovo je u nekakvim skracenim crtama..

 

3) Zanima me da li pri pisanju zalbe mogu objasniti cijeli slucaj i kontekst (svojim rijecima) ili se trebam drzati samo tih "tehnickih stvari" zbog kojih zelim pravo na novo sudjenje (npr. nedopustanje pokazivanja mojih protudokaza)? Ja bih najradje svojim rijecima opisao cijeli slucaj sto mi se na sudu nije dalo, tj. stalno me se prekidalo da se drzim samo dana kad je poslan SMS, a sto niti nije moglo dati prikaz cijelog slucaja + "ostecena" je razvila pricu (bajku) koja se proteze na razdoblje od 2 mjeseca (i time je izazvala simpatije/suosjecanje i policije i tuziteljstva i sutkinje).

 

4) Da li mogu priloziti dokaze u toj zalbi? Naime, imam SMS-ove, emailove, chatove i SLIKE koje dokazuju da je prica "ostecene" osobe sasvim suprotna. Ako mogu, da li slike mogu priloziti snimljene na CD-u jer ih ima poprilicno?

 

5) Kroz koliko se obicno dobije odgovor na zalbu? Pisanu presudu sam cekao 3 mjeseca nakon presude na sudu.

 

6) Kakve su mi mogucnosti nakon sto sud zaduzen za zalbu donese neko svoje rjesenje koje moze bit lose po mene? S obzirom na sve sto sam vidio, mogu opet ocekivati najgore.

 

Stvar je u tome da stvarno nisam nista kriv i da mi je potpuno smjesteno. Da znate kakav SMS je protumacen kao prijetnje, ne bi mogli vjerovati.. :S

 

Ispricavam se radi predugackog posta i hvala na savjetima :).

 

P.S. Da li je na neki nacin moguce dobiti malo vise od ovih 8 dana koliki je rok zalbe? Naime, presudu su preuzeli moji roditelji i tek sam je jucer vidio, a k svemu sam bolestan ko konj (nekakvu upalu pluca imam) i tesko mi se i koncentrirati i pisati na kompjuteru). Mislio sam da je rok za kaznene presude obicno 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija