Jump to content

Kazna za korištenje mobitela u vožnji, a mobitel STVARNO nisam koristio...


Aki_24

Preporučene objave

Dakle, vozim se kroz Krapinu u smjeru Pregrade i u retrovizoru ugledam policijsko vozilo sa upaljenim plavim rotirkama, nakon zaobilaženja na displeju pisalo je slijedi me... Na prvom parkingu sam se zaustavio. Nije mi bilo jasno zbog čega me policajac zaustavio. Rekao mi je da sam u prekršaju zbog korištenja mobitela. ?????????????? Ja mobitel u tom trenutku nisam koristio, niti bi ga mogao koristiti kroz one zavoje. Nije mi dao vremena za objašnjenje već je sjeo u auto i napisao mi obavazni prekršajni nalog. Napominjem da mi je to prva kazna i prvi prekršaj u životu. Vratio se do mene sa autom i dao sa svjega prozora da potpišem i dao mi dvije uplatnice, jednu na 500kn a jednu na 100 kn. Ja sam potpisao da sam primio nalog.

E sad muči me pitanje, da li je policajac dužan meni ponuditi da ja kaznu platim na licu mjesta?

Kako ja mogu dokazati da u to vrijeme nemam niti odlaznih niti dolaznih poziva na mobitel niti sms-ova? (Zvao sam Vip, rekli su da odlazne mogu vidjeti na računu kad mi stigne, a za dolazne nemaju uvid...)

Ja sam napisao prigovor i poslao ga preporučeno u dva primjerka zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Meni se to čini da policijski službenici doslovno mogu izmislit prekršaj i kaznit nas... E da otišao sam na policiju i sve rekao detaljno šefu prometne policije, koji mi nije dao nikakav zapisnik... Nakon svega policajac je izjavio da mu je žao kaj me je kaznio i da neka napišem žalbu, jer je shvatio da smo iz istog mjesta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potpisao si priznanje da si počinio prekršaj .

plati kaznu da nebi povećao troškove.

 

od operatera traži ispis poziva za taj dan. (ako ćeš se žaliti)

u zapisniku je navedeno vrijeme počinjenja prekršaja.

možeš tražiti od suda da utvrdi činjenice (da službeno traži od operatera ispis poziv )

 

samo pismene izjave su bitne

blablabla niko ne uzima u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sam policajac prilikom davanja naloga mi je rekao da potpisujem da sam primio nalog, a i ne da se slažem što je napisano u zapisniku. Al ovo je fakat glupo, ja imam 3 broja koji su registrirani na mene i mogu tražiti ispis od mobitela koji mi je bio ugašen... Znam da su samo pismene izjave bitne i materijalni dokazi, al hoću reć da po tome plicajci mogu raditi što god žele...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potpisao si priznanje da si počinio prekršaj

 

Sam policajac prilikom davanja naloga mi je rekao da potpisujem da sam primio nalog, a i ne da se slažem što je napisano u zapisniku

 

G. Aki_24 upravo tako.

 

Ustrajte u poricanju prekršaja, sud će pozvati policajca na svjedočenje a on će najvjerovatnije iskazati da baš i nije bio siguran da ste se koristili mobitelom ili tako nešto slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na nalogu ispod mog potpisa piše "Prekršajni nalog primio", Juče sam baš čuo za slučaj od svoje odvjetnice, da je policajac dečku napisao 4 kazne a za niti jednu nije bio kriv... E da, ja sam se žalio osobno isti dan šefu prometne policije, da li je on dužan meni dati kakav zapisnik na moje iznošenje? I mislim da kad me idući put zaustavi taj policajac (ako ga pozovu na sud) da sam naj...!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posao policajca nije popularan posao.

 

Svatko može predati pritužbu i prestavku MUP-u, napišite na predajte u policiji.

 

Možete pisati što želite, ukoliko pišete neistine policija neće ništa poduzeti protiv vas, ali dotični policajac vas može privatno tužiti zbog uvrede ili klevete i rukovodstvo policije ga u tome ne može onemogućiti, a do dokaza mu je izuzetno lako doći.

 

Moj vam je prijedlog da ne vjerujete previše odvjetnicima, slatkorječivi su a ne snose baš nikakvu odgovornost za slučajeve koje masovno gube.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija