Jump to content

RTV pretplata 2


coki28

Preporučene objave

Da li stanari u zgradi koja još nije etažirana i vodi se kao građevinsko zemljište moraju plačati rtv pretplatu? Stanovi još nisu njihovi zbog vlasnika koji ju još nisu završili. Rok je bio prije 2 godine, ali su ljudi koji su platili stanove u cijelosti uselili. Zgrada se vodi pod ime investitora.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužnost plaćanja RTV pristojbe proizlazi iz "vlasništva ili posjedovanja" (štgod to značilo i kako god HRT na sudu dokazuje da je netko vlasnik ili posjednik) prijamnika na području RH pokrivenom signalom (ma kako god da se "vlasništvo ili posjedništvo" bijele tehnike geografski moglo locirati kao postojeće na jednom, a nepostojeće na drugom mjestu).

 

Članak 34.

http://www.zakon.hr/z/392/Zakon-o-Hrvatskoj-radioteleviziji

 

Dakle, čini se da nema nikakve veze s vlasništvom, etažiranošću ili drugim pravnim svojstvima nekretnina.

 

Jedino gdje bi nekretnina možda došla u igru jest kao nekakvo sredstvo dokazivanja pripadnosti nekog prijemnka istom "kućanstvu" - naime, ako se u jednom "kućanstvu" plaća pristojba, nije potrebno plaćati više od te jedne pristojbe, ma koliko različitih prijemnika bilo u posjedu tog "kućanstva" (ma što i na koji način osobno vlasništvo ili posjed prijemnika bilo "mapirano" u vlasništvo ili posjed kućanstva).

 

Uglavnom - da, moraju - po jednu po "kućanstvu", osim ako nekako ne uspiju dokazati da su svi isto "kućanstvo" ili barem sud ne uspije doći do zaključka koliko tih "kućanstava" ima u zgradi. :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovo se ne bih usudio odgovarati.

 

Po mom osobnom mišljenju, HRT se neće premišljati i ići će u naplatu pristojbe (tj. stvarno imaju pravo na pristojbu jer stvarno postoji kućanstvo i stvarno je netko iz tog kućanstva vlasnik ili posjednik prijemnika) - ali bi trebao savjet odvjetnika kako osporiti to s obzirom na konkretnu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija